Home » , , , , , , , , , , , , » Today's Dinner & Dessert...

Today's Dinner & Dessert...


Baru jer selesai exercise di dapur untuk makan malam ni... ^_^... Lunch tak masak, dapur MC... makan kat food court TESCO ajer... muahahahaha... malam baru berperang masak dengan Ash... Ash duduk dalam stroller, mummy masak... Kira2 Ash tolong mummy masak... boleh??? Kira tolonglah tu, tolong menghiburkan mummy dengan nyanyian sepenuh perasaan dia... Sampai Abah dia call pun dia masih menyanyi lagi... Mua ha ha... Serious satu hari ni asyik menyanyi jer kerjanya... hu hu hu... Sampai la ni jugaklah mummy tak tau lagu apa yang Ash nyanyi.... 

Menu simple ajer untuk tekak iolsss... dan juga untuk my parents... Sayur pucuk paku goreng cili padi, sambal udang dan juga ikan cencaru goreng sumbat dengan sambal belacan... Cukup kot untuk 3 tekak??? Ash tak boleh makan lagi... Hew hew hew... Ash pandang jer... Cian Ash... 

Tapi ada dessert juga... Jeng jeng jeng... 


Sempatlah jugak siapkan walnut brownies ni... he he he... Tak buat banyak pun... buat talam kecik ajer... Boleh last sampai Monday kot??? Itupun kalau tak habis dikerjakan... 

Ok, dah settle semua... Ash pun dah mandi dan tidur... Jap lagi Maghrib nak kejutkan dia... Now, nak take my shower dulu... Till then cheerios!!! 

*Apa menu uolss hari ni??? Ke dapur MC? Hew hew hew... Iolss dapur MC 1/2 day jer tadi... ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Today's Dinner & Dessert... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 3, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

40 comments:

  1. sedapnya menu kak farah malam nih.. boleh dikatakan semua tu feveret husna..
    tp tak minat sgt ikan cencaru sumbat cabai..kalau goreng biasa ok laa..

    siap berdessert kan.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. ah wah wah hebat mommy Ash ni bukan setakat hebatt menulis jer hebat jugak kat dapur ..
    Lya masak ikan kerisi goreng,sayur lemak kubis,ayam masak merah & sambal belacan serta sup ayam untuk Insyirah sebab dia takleh makan mengarut kena CHICKEN POX ..huhuhu ...AKA Jentungan ..habiss seluruh muka & badan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak adalah sehebat mana pun... get well soon insyirah...

      Delete
  3. Ni dah special , ikan balut dgn daun kunyit, tentu wangi baunya kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bau memang wangi... sebab tu suka balut dengan daun kunyit...

      Delete
  4. sis klu dpt brownies tu sekali hadap blh habis seloyang ... feveret . dah lama x membuatnya . hari ni , sape nak mkn , masak sendiri ... hehehee

    ReplyDelete
  5. Sambal udang tu yg sedap weiii...akak tak sihat hari ini....dapur kat kedai jer...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala kena rest juga kak dari memasak...

      Delete
  6. Cuma nak kata dessert tu mmg nampak sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah thank you jia, nampak jer macam sedap tapi rasanya...he he he, tak tau kan sebab tak rasa...la la la la...

      Delete
  7. nak minta resepi lah Farah, boleh? nampak sedap tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer daddy, resipi yang mana tu daddy?

      Delete
  8. camtu isteri yg tgh berusaha nak jadi solehah, 'berperang' pun siap masak juga kan, hi hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, mudah2an melekat gelaran itu...

      Delete
  9. kak farah mmg saje tau.. dah tu bukan nak poskan sikit.. sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh kita tak jauhkan aisya...he he he...

      Delete
  10. wahhhh mcm tu nyer makan xjadi diet lh sy :)

    ReplyDelete
  11. Tengok gambar pun dah tahu semuanya very the yummy....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu hu hu, thank you mia puji walau tak rasa...

      Delete
  12. Sedapnya...lapar pulak...ready for my lunch...salam hujung minggu dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time i reply ni tengah minggu ni dear...ha ha ha...

      Delete
  13. smlm ain buat nasik lalap..dap2...

    ReplyDelete
  14. Cik akak mc dapor sebab balik kampung
    Semestinya makan masakkan ibu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masakkan ibu memang awesome dan tiada tandingan cik akak...

      Delete
  15. Teringin nk rasa air tgn kakak alam maya ku srog nih.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah maria kalau ada rezeki satu hari nanti? who knows kann?

      Delete
  16. menggoda abis menu dinner akak tu dgn udang dan ikan tu. dessert pulak kecur air liur je tengoknye.

    ReplyDelete
  17. rajinnya buat brownies.. dah lama tak pekena sambal udang.. kecur liur tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni pun sebab dah lama tak pekena sambal udang tu yang masak tu.... rajin? nak makan terpaksa rajin N..ha ha ha...sebab malas nak gi beli...

      Delete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia