Sunday, May 4, 2014

Safi Shayla: Syampu Wanita Bertudung...

Farah Waheda Wahid | 7:04 PM | | | | | | | | | | | | | | |

Ada yang bertanya, iolss pakai syampu apa??? He he he... Itu soalan sebelum iolss berhijab dulu... Dah berhijab ni tak adalah sesiapa tanya pulak... Hurmm... lambat betul nak jawab kannn??? Sekarang baru nak jawab... Muahahaha... 

Sebelum iollss berhijab dulu, iolsss pakai syampu yang iolss beli dari hairstyler iolss di saloon... Jenamanya adalah Hair Studio... dan kadang kala kalau terbabas iolss akan gunakan Dove... ^_*... Terbabas maksudnya tak sempat nak melawat ke saloon dan beli syampu... Yang iolss selalu pakai adalah syampu, conditioner dan hair treatment mask. Rambut itu kan mahkota wanita. He he he. 

Dan yang terbaru adalah Safi Shayla: Syampu Wanita Bertudung. 


So far dah 2 botol iolss guna dan memang terbaik uolss untuk weolls2 yang berhijab ni. Why do I say so? Rambut manageable, kepala rasa ringan dan rasa segar sepanjang hari. Ini bukan cakap2 atau sembang2 kosong. Tapi dari pengalaman sebenar empunya badan. He he he... 

Shayla perkataan yang dipetik dari perkataan Arab yang bermaksud selendang yang dipakai bersama abaya. Seindah namanya dan sesedap itulah pemakaiannya (erkss tapi tak boleh makan... sedap in terms experience setelah memakai syampu Safi Shayla)... Ingredients utama adalah Habbatus Sauda. Dan kita semua sedia maklum tentang kebaikan serta khasiat Habbatus Sauda yang memang terbukti berkesan. 

Safi Shayla terdiri daripada 4 variasi syampu termasuk dengan perapinya sekali... iaitu... 

1. Safi Shayla Licin Terurus dengan Multivitamin 

2. Safi Shayla Segar Bermaya dengan Nano Lipid Enhancer

3.  Safi Shayla Anti Kelemumur dengan ZPT

4. Safi Shayla Kawalan Rambut Gugur dengan Protein

5. Perapi Rambut Safi Shayla dengan 2x ganda manfaat Habbatus Sauda serta Multivitamin untuk setiap jenis rambut dan haruman kekal sehingga 48 jam berdasarkan ujian makmal. 

6. Penyegar Kulit Kepala 

Honestly, bau wangi syampu memang kekal di kepala walaupun seharian kita berhijab. Seronok ok bila sentiasa rasa wangi dan bersih ni. Even dah lebih 8 jam pakai hijab... tapi kulit kepala dan rambut still terasa segar. Harga pun tak adalah mahal... sangat berpatutan... Syampu Safi Shayla dijual dengan harga RM 7.70 (160 ml), RM 12.70 (320 ml), Penyegar Kulit Kepala Safi Shayla dengan harga RM 7.70 (160ml) dan Perapi Safi Shayla dengan harga RM 7.70 (180 ml). Tak mahal kann??? Harga mampu milik untuk semua. 

Untuk maklumat lanjut, uolss boleh layari: 

http://www.safi.com.my
http://www.facebook.com/safi.my
Instagram: 
@safimalaysia

Cuba tau uolss jangan tak cuba... uolss takkan regret... trust me... ^_*... Till then, cheerios.... 

27 comments:

  1. Teringin nak cuba syampu ni pulak ;D

    ReplyDelete
  2. Cik akak tengah memcari lagi nie hihi

    ReplyDelete
  3. Memang ringann sgt kepala pakai shayla ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sangat ringan kan kepala pakai shayla...memang terbaik...

      Delete
  4. teringin jga nak cuba syampu ni..mcm best dan wangi jer..:)

    ReplyDelete
  5. menariknya... macam best je..

    ReplyDelete
  6. nak try la !! hehe. mcm best kak farah

    ReplyDelete
  7. macam best jer...nak kena try nie....akak guna head & shoulder......

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang ni memang best kak, percayalah...he he he...

      Delete
  8. AJ pun pakai syampu ni kak walau belum berhijab.......
    Memang elok, rambut jadi lembut lepas tu rambut pun tak gugur....

    ReplyDelete
  9. Belum bertukar lagi... Tpi sy mmg pkai syampu safi...

    ReplyDelete
  10. terbaru dari safi ye..boleh try ni nanti.

    ReplyDelete
  11. N pakai juga yang ni... best

    ReplyDelete
  12. Mana satu kita nak guna lepas shmpoo rmbut erk ? Perapi or penyegar ?

    ReplyDelete

heartz uols deep2 and thankie sudi datang and comment... ^_^