Sunday, May 4, 2014

Oh My Ms. Aveo...


Retro lah sangattt... Tetiba jadi touching pulak iolsss... Hu hu hu... Dah lama dah iolss tak pegang stereng Ms.Aveo iolss ni semenjak iolss dah handover Ms.Aveo pada Atuk Ash since 3 years ago. Sangat2 lama uolsss. And iolsss cuma drive Baby Mia jer all the time. 

Entri ni bukan kira nak berlagak or what so not on my possession, tapi cuma berkongsi rasa tetiba fe-feeling touching ni. I guess benda ni tak jadi pada iollsss seorang jer. And I'm sure ada juga yang pernah merasa perasaan sebegini. Hua hua hua. 

Ms.Aveo yang banyak berjasa. Ms.Aveo yang banyak menyimpan seribu satu kenangan. Suka duka pahit gembira, segalanya ada. Seriously tiba2 masa iolss pegang jer stereng tu tadi... satu perasaan terus datang menjalar. Pheww... punyalah berbunga2 bahasa jiwang iolss nak menggambarkan fe-feeling ini. Ahaksss.... Jiwang gak iolss ni ek? Ha ha ha... memang jiwang punnn tapi tak adalah over. Masih terkawal lagi. Bha ha ha. 

Apasallah touching sangat dan jadi retro sangat dengan Ms.Aveo ni??? Weollss ada satu bond yang susah nak dihuraikan dan diperincikan satu persatu secara details. He he he... Orang kata tempat jatuh lagi dikenang, inikan pula tempat bermain. Iolss tambah sikit... barang yang dibeli dengan titik peluh sendiri disayang, apatah lagi yang jadi peneman setia ke sana sini. ^_^ ngee... Alhamdulillah, Ms.Aveo masih di dalam tip top condition. 

*One fine day nak bawak Ash jalan2 dengan Ms. Aveo... Pelbagai kenangan tercipta dengan Ms.Aveo... Apa salahnya kita add on kenangan bersama Ash pulak kann??? 

18 comments:

  1. Memula tgk mcm oreo ja ni.hehe..best la ada keta yg dibeli sndei..sya x mmpu lg pun nk bli keta lg ni.hehe..tgh kumpul2 wit ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikss nampak cam oreo ke? he he he, In Shaa Allah ada rezeki tu nanti...

      Delete
  2. Uwaaa....rindu my Aveo juga...sob..sob. Memang bestkan bawa Aveo... Tapi akak travel jauh sangat. Mileage dah dekat 400k km. Enjin blok pun sampai hancur...terpaksa ganti lain. Berdarah wallet akak dik. Terpaksa akak let go kan juga. Now pakai kereta nasional, tapi memang tak sama sedapnya macam Chevy....uwaaa....rinduuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aveo memang best kalau driving long distance kak... hu hu hu...

      Delete
  3. Never tried this one..tapi memang ada sentimental value kereta ni sebenarnya..It does happen to me too..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dear, sentimental value tu cam tak boleh nak express how does it feel... hu hu hu...

      Delete
  4. wah2 siap ada touching2 ni...melampau ni...apekah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bha ha ha, tapi yang pastinya tak ada kena mengena langsung dengan toootttt..... ha ha ha...

      Delete
  5. touching...sama ler dgn akak my kancil luv forever yang banyak berjasanya.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesuatu yang sangat berharga hasil dari titik peluh kita kan kak?

      Delete
  6. dhn ms aveo pun bule feeling2 hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tu la pasal tu kak, tak ke pelik tu namanya?

      Delete
  7. Tersimpan kenangan indah tu klu touching gitu tu..

    ReplyDelete
  8. kalau beli kereta dengan hasil titik peluh sendiri memang ade sentimental value..sayang lebih :)

    ReplyDelete
  9. banyak kenangan bersama.. N pun pernah berperasaan yang sama

    ReplyDelete

heartz uols deep2 and thankie sudi datang and comment... ^_^

© Copyright 2014 Reserved to Bubblynotes l Design by DayangDeno