My 1st Mummy's Day...


Perasaan disahkan berbadan dua pada usia kandungan 7 minggu, melalui proses kehamilan, melahirkan seorang bayi lelaki yang diberi nama Iman Firash Bin Husaini dengan komplikasi yang melibatkan nyawa kedua2 weolls serta menjalankan tanggungjawab sebagai mummy... secara tidak langsung banyak merubah kehidupan iolsss... Sebelum jadi mummy dan selepas jadi mummy banyak bezanya... Jika dulu sebelum menjadi mummy iolss lebih tertumpu pada mysuami dan diri sendiri... kini iolss admit, tumpuan difokuskan kepada Ash tanpa melupakan tanggungjawab kepada mysuami. In Shaa Allah... moga2 Allah beri petunjuk serta tetapkan hati ini untuk jalankan tanggungjawab iolss kepada kedua2 hero dalam hidup iolss dengan balance dan sebaik mungkin. Perasaan tu semua adalah tak tergambar oleh kata2 dan ianya adalah sesuatu yang amat bernilai yang tidak boleh dijual beli dengan apa sekalipun di dunia Allah SWT ini. 

Yup.. I'm a new mummy... Baru 5 bulan dan nak menginjak ke 6 bulan tak lama lagi. Sepertimana... mummy2 lain in this universe, iolss pun experience perkara yang mummy2 lain go through... dan bakal tempuh satu demi satu perkara as Ash grows up. ^_^... Bermacam ragam, bermacam cerita, bermacam situasi iolss tempuh selama tempoh 5 bulan bergelar mummy ni. Tapi iolss seronok serta gembira. I'm enjoying this motherhood so much. And today... finally berpeluang jugak iollsss merasa nak sambut Hari Ibu ni... Alhamdulillah... Syukran kepada Allah SWT kerana telah memakbulkan doa yang satu ini... 


Inilah sambutan pertama iolss sebagai mummy and iolss sangat gembira dan rasa bertuah giteww kerana berpeluang menjadi seorang mummy juga akhirnya. Alhamdulillah...
Definitely I am... I love my mama too!!! 

Happy Mama's Day... Happy Mother's Day ma. You are simply the best Nek Ma and mama in our world of life... And I adore the way you raised me up and I would never forget everything and every minutes of my life that I went through and still going through with you...  In Shaa Allah, I will try my best to be a good mummy like you do... 

Thank you ma for everything... Adik sentiasa ingat dan adik tak pernah lupa walau sesaat punnn... Adik sayang mama sangattt... Dan adik berterima kasih pada Allah dan mama untuk peluang melihat dunia, merasa jadi anak mama... Tu dia ayat tacing macing iolss dah keluar... Adik? Yup, even though iolss ni anak tunggal tapi iolss tetap bahasakan diri sebagai adik. Memang dah biasa kannn? Bahasakan diri sebagai adik. 

Happy Mummy's Day kepada uolss2 semua yang bergelar mummy ataupun bakal2  mummy di luar sana. We are supermommies and we are proud to be mommies!!! Betul tak? Happy mother's day! Happy mummy's day.... Today is our day!!! ^_*... 

Simple celebration yesterday with mysuami... 


Ice cincau, miso soup, chicken teppanyaki and beef teppanyaki. It's not how luxury the celebration is but it's the thoughts that count... Today??? Celebration with Ash of course!!! ^_* and my mum. 

*Syukran pada Allah atas peluang merasai menjadi seorang mummy ini... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel My 1st Mummy's Day..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, May 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. Hap hap happy mothers' day sistah!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah farah syang.
    Selamat hari ibu.

    ReplyDelete
  3. Happy mother day kak farah... Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  4. seronok dapat merasai pengalaman serang ibu nie farah..

    ReplyDelete
  5. Menjadi seorang ibu merupakan pengalaman yang cukup indah dalam hidup... tu baru satu, nanti kalau dah ramai, confirm meriah rumah tangga :D

    ReplyDelete
  6. Selamat Hari Ibu buat Sis Farah.. >_<

    ReplyDelete
  7. Seronoklah jadi ibu yang sentiasa berbahagia dengan doa anak-anak... :D insyaAllah ... mudah-mudahan mampu mendidik anak-anak agar menjadi orang yang berguna dan berpegang teguh dengan syariat :)...

    ReplyDelete
  8. first time nih.. selamat hari ibu kak farah..

    ReplyDelete
  9. selamat hari ibu akak, saya nak sambut tunggu tahun depan, masa tu baby dah dekat 1 tahun dah..;-)

    ReplyDelete
  10. Happy Mother's day dear...

    ReplyDelete
  11. perasaan nyer lain bila dah anak ni kan Fara..neway congrat utk tahun yg pertama.. moga jadi ibu terbaik yer !

    ReplyDelete
  12. Seronoknya jadi mummy kan..Sangat dihargai oleh orang yang tersayang :)

    ReplyDelete
  13. Happy Mother's day kak...semoga hasil didikan yang sempurna dari akak, Ash akan menjadi anak yang soleh satu hari nanti..insyallah..Amin!!!!

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. Indahnya jd mummy ni kn. Heppy stress sume ada. Akk pun anak tunggal farah. Sama la kitew

    ReplyDelete
  15. Happy mother's day. Seronok sgt jdk mummy kan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia