Home » , , , , , , , , , , , , , » Mengemas Di Tengah Malam...

Mengemas Di Tengah Malam...


Mengemas waktu malam dan di tengah malam ni memang dah jadi rutin sejak ada Ash ni dan sebelum ada Ash pun. Al-maklumlah Mummy bekerja. Biasanya kemas yang basic2 jerlah. Weekend kalu baru hentam kaw2 sprint cleaning. 

Tapi malam semalam... di tengah malam memang mengemas secara major. Ini semua disebabkan oleh Ash yang dah pandai tarik wayar!!! Wayar adapter... wayar tv, wayar ASTRO dan segala jenis bagai wayar yang ada lah yang dia nampak. Teknik dia mudah ajer... Golek punya golek punya golek... sampai ke tepi dinding. Nampak wayar.... meniarap lepas tu jari jemari comel tu mula bermain dan menarik2 wayar. Mainan dah banyak... wayar jugak yang dicari. Hu hu hu. 

Lepas terima report dari Nek Ma Ash... ha ha ha... ingat duduk nursery jer ker ada report? Duduk rumah pun ada report jugak. Haruslah ambik tau kann walaupun duduk di rumah. Takkan nak bulat2 serahkan dan biarkan ajer tanggungjawab pada Nek Ma Ash... Tak patut betul kalau cenggitu. Lepas terima report... apa lagi sepantas kilat memulakan aktiviti berkemas. Sebelum apa2 jadi??? It's better to be safe than to be sorry yer tak??? 

Selamat... 


Adeh buruknya lah hai lukisan Vincent Van Gogh iolss ni... Muahahaha... Nak cepat namanya ni... nak bersiap cepat nak ke office ni ha. Tapi macam tu lah lebih kurang... semua dah diketepikan bagi lapang dan bagi Ash tak dapat capai wayar2 yang dah diklipkan di tepi dinding. Ha ha ha... Padan muka Ash tak dapat capai wayar lagi dah. 

*Bila ada anak kecik ni macam2 gaya pemgubahsuaian rumah yang perlu dilakukan demi safety anak2 ye tak? Tak boleh sesuka suki hati ikut kehendak dan gaya kita jer.... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Mengemas Di Tengah Malam..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, May 31, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

20 comments:

  1. Haha , anak kecik lagi . Mungkin wayar tu buatkan ia tertarik . Tapi tu la , bahaya main wayar . Elektrik .

    ReplyDelete
  2. pandainyee ash tarik wayar.. sian mummy dye kena exercise malam2..hihi

    ReplyDelete
  3. betul tu farah..wayar2 tu memang kena sorok selagi boleh..y x bestnye diorang ni suka masuk mulut lak tu..

    ReplyDelete
  4. betul tu..biar xcantik deco janji safe for our babies kan..

    ReplyDelete
  5. bahaya kalau tertarik wayar tu kak..lagi² kalau suis tengah ON. Memang perlu pengubahsuaian dilakukan demi keselamatan :)

    ReplyDelete
  6. mmg pun budak2 suka selongkar apa yg ada depan mata..suiz wayar2 mmg sllu sgt budak2 suka...better keep it safe..bahaya tu..wahh mlm2 tu gigih berkemas...thorrbaekk hehe

    ReplyDelete
  7. Hehehe ... Bila ade si kecil terpaksa ler berkorban ...

    ReplyDelete
  8. Salam Sabtu Dear..Hebat tu kemas rumah tengah malam..he..he

    ReplyDelete
  9. Bila ada ank kecik memg kne ubahsuai rumah...nak nak timr makin nk membesar nih memg ank lasak...habis sume dia nak gapai..

    ReplyDelete
  10. Biasa la tu.. Mmg selalu overtime dh ade anak ni...

    ReplyDelete
  11. Klu ada anak kecik ni Farah, nak deco ikut citarasa sendiri dah x boleh dah. Yg penting keselamatan anak2 .... :)

    ReplyDelete
  12. mummy ash kene beli banyak lagi mainan nie.. tu yg main wayar tu.. hehe

    ReplyDelete
  13. hehe..anak mmg macam2 ragam, tunggulah dah pandai berjalan nnti, jenuh lak nk mengejar, sabo jela..

    p/s: tapi best kan layan kerenah anak, penat mcm mana pun tetap akan tersenyum tengok kerenah anak ;)

    ReplyDelete
  14. Bagi clear kalau tak memang bersepah rumah

    ReplyDelete
  15. biasalah budak-budak..semua benda pun nampak macam mainan bagi dia..hehe

    ReplyDelete
  16. Langkah yg bijak Farah..Baby mmg suka tgk brng yg pelik2..Semua brng yg boleh dicapai mesti igt toy...huhu

    ReplyDelete
  17. Akk pun kdg kdg kemas mlm mlm. Sakit mata tgk habuk. Tp skrg dah ada maid ok la. Tu pun weekend maid je.

    ReplyDelete
  18. budak2 kecik ni akan cepat explore items yang ada di keliling diorang...kena alert dan idea ubahsuai susun atur perabot adalah jalan yang terbaik...

    ReplyDelete
  19. memang Farra...kalau ada budak kecik ni time dia nak tidor barulah kite dok mengemas. Mana taknye, kalau tak dia sepahkan lagi mainan2 dia...

    ReplyDelete
  20. hihi betul tu..
    kena pndi curi masa la kan..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia