Home » , , , , , , , , , , , » Facebook Messenger Pun Dah Ada Voice Note...

Facebook Messenger Pun Dah Ada Voice Note...


Kelasss uolsss from Farah Wahida to Farah Waheda... Nama dan sebutan sama... tapi ejaan yang berbeza. By the way bukan pasal nama yang iolss nak bebel. Tapi pasal Voice Note on FB Messenger. 

Mungkin ramai yang dah perasan dan mungkin iolss jer yang ketinggalan keretapi ni.. Ahaksss... Al-maklumlah baru petang semalam update FB Messenger apps kat Ms. Apple ni... Yippie2 yeay... Jakun jap iolss... Bha ha ha... Saja2 nak jakun jap... 

Seronoknya dah ada function Voice Note ni... sangat memudahkan serta senang especially time driving. Suka2 suka. Yelah bila semakphone ber-touch screen ni, kalau driving memang payah sikit nak menaip uolsss... makanya solution adalah Voice Note. Ataupun bagi sesetengah orang Voice Message. Senang... tekan butang record dan terus hantar. Tak payah ribut2 nak menaip guna jari dan ber-touch screen kannn??? 

Selalunya iolss hantar Voice Note through What's App jer... Bha ha ha... What's App freak gitew... Sehari beribu2 notice dari #bloggergilahashtag #bloggerproductsreview dan yang lain seangkatan dengannya... Kalau FB message tu tunggu sampai stop driving kalu baru reply... Tapi dah ada Voice Note ni senang dan mudahlah... 

*Kemudahan teknologi jangan disalahgunakan ye tak??? Gunakan dengan sebaiknya dan melalui channel yang sepatutnya... ^_* wink 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Facebook Messenger Pun Dah Ada Voice Note..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, May 16, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. hahahaha amboi.fb pon dh ada.lg mudah lah skrg.

    ReplyDelete
  2. yela kan...whatsapp kan dah kena jual kat FB :D

    ReplyDelete
  3. makin lama makin advance dan canggih...guna voice lg senangkan, kalau taip selalu typo tambah2 touch screen hehe

    ReplyDelete
  4. ari tu kawan anis ade anta voice msg mcm tu..huhu.. rase cm whatsapp dah.. nak beli iphong gak le..hihi

    ReplyDelete
  5. patutlah kena update.. tp I tak update lg
    mcm best je ni.. lps ni whatsapp dah ada saingan lah nampaknya.. semua messenger dah ada voice record :D

    ReplyDelete
  6. slalu guna voice note dlm wasup jer..

    ReplyDelete
  7. akak pun baru jer download tapi jarang guna....

    ReplyDelete
  8. Wow best tu...! Tapi terpaksa uninstall sebab fon jadi heavy sampai asyik hang.. Huhu..

    ReplyDelete
  9. Canggih jugak kan sekarang ni..tapi tak pernah guna lagi..

    ReplyDelete
  10. senang... untuk mereka yang malas nak menaip...

    ReplyDelete
  11. jrg guna voice note tu Farah..jari rajin menaip hehe..kt whatsapp pn jrg guna jg..

    ReplyDelete
  12. saya jarang guna voice note sbb org selalu tak dgr saya ckp apa

    ReplyDelete
  13. nanti semuanya hanya menggunakan fb je kan :)

    ReplyDelete
  14. betul gak tu..kdg2 malas nak taip n tgh driving voice note ni sgt membantu :)

    ReplyDelete
  15. Eh...ada eh..akak x perasan plak...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia