Paper Cut!!!


Ini cerita petang semalam di office uolsss... baca tajuk dan relate pada gambar... Siapa yang pernah kena paper cut??? Mostly majoriti daripada kita pernah merasai pengalaman kena paper cut ni kannn??? Macam iolss ni semalam kes terkena transparency paper semasa nak binding report... Konon nak cepat punya pasal kannn??? Ha ko hamik sekali dia bagi... Memang paling tak suka kena paper cut... Sebabnya bila terkena pedih tak seberapa tapi  gatal yang lebih kat tempat yang terhiris tu... ouchhh... 

Paper cut berlaku apabila sehelai kertas yang tepi2 dia tajam slices a person's skin. Walaupun a loose paper tu dikatakan sangat lembut untuk slice kulit orang, tapi jangan main2 uolsss.. sebenanrnya macam sisi pisau jugak... bila high levels of pressure, dah cukup dah untuk mencederakan kulit. Biasanya paper cut ni disebabkan oleh kertas2 yang baru weolls gunakan. Hu hu hu. 

Dan silalah percaya sakit ooo paper cut ni (alaaa poyo jer lebih ni... ahakss... jauh dari perut kot sakitnya tu)... tapi memang paper cut kita akan terasalah pedihnya sebab bila jadi tu, ia merangsang kulit kita iaitu our pain receptors di satu bahagian kulit yang kecil. Walaupun tak bleeding tapi disebabkan kena angin, tu yang continue rasa sakit tu. Tapi sekejap jer pun kann??? Lepas tu dah tak sakit dah... and tak payah nak over dramatic sangat nak letak ubat semua bagai... usually akan baik a.k.a. pulih sendiri... ^_*... 

*Paper cut yang iolss sibukkan... bha ha ha... tummy kena caesar boleh tahan dan lepas... setakat paper cut pun nak jadikan cerita... ihikss... (mengomel sendiri)

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Paper Cut!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, April 12, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

36 comments:

  1. Mmg pon skt..sll kot kne huhu...mmg gtl jgk..hihi

    ReplyDelete
  2. Selalu nyer kalau guna kertas yg baru kan ... Pedih sekejap jer ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pedih memang sekejap... tapi tak sukalah kalau kena... he he he...

      Delete
  3. mmg pun kulilt nipis mudah terkena...sakit pulak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak macam tak ada apa tapi memang pedih...

      Delete
  4. bisa jugak la kalau kena paper cut tu farah...nak2 paper yang fresh dari oven...hehehe

    ReplyDelete
  5. pedih tu Farah... mmg selalu kene... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapa yang kerja memang akan kenalah... hu hu hu...

      Delete
  6. Kalau jari terkena pisau ke bibir terhantuk kat kerusi kayu sampai berdarah dan seumpamanya boleh cuba madu lebah yg ada campuran zafaran, insyaallah cepat hilang rasa berdenyut tu. Kalau madu lebah biasa pun boleh juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah boleh cuba ni, tapi setakat paper cut memang tak pernah letak apa, biarkan baik sendiri...

      Delete
  7. kenit suka paper cut, i mean dengar lagu paper cut dari Linkin Park hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. that one farah pun suka kenit... he he he

      Delete
  8. ada jugak terkena....kalau kena cepat-cepat hisap tempt luka tu...supaya stop darah.....

    ReplyDelete
  9. memang pedih lepastu rasa gatal nak garu2 je...bila dah garu lagi pedih huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak tak pernah garu dik an... tak berani he he he ...

      Delete
  10. memang sakit walaupun luka papercut tu kecil je. Nak sembuh pun lambat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak punya tak lama sehari jer dah sembuh...

      Delete
  11. Selalu kena Farah....pernah keluar darah juga tp x banyaklah...hehe even duit kertas yg baru tu pun aku boleh luka klu salah pegang sampai hubby cakap kulit aku lembik sangat cepat terluka....hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan lembik la... dah memang kulit tu nipis... hew hew hew...

      Delete
  12. memang selalu terkna ne...tu lah kekadang kite selalu amik ringan je..bila dah terkena baru lah berhati2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kadang2 bagus jugak tu sebagai peringatan... ngeee...

      Delete
  13. selalu terjadi bila nak cepat dan sepantas kilat juga kulit ni dihiris..huhu.. benci sebb pedih

    ReplyDelete
  14. Dulu2 kalau guna mesin fotostat selalu la kena ...
    Masa tu nak masukkan kertas yg satu bundle kat dalam mesin tu kenala ejas2 dulu kkertas2 tu ... Masa duk ejas2 tu ler kena huhuhu ..sakit la jugak sampai berdarah huhuhuhu........

    ReplyDelete
  15. Sy x pnh guna jd x pnh kna .. Tapi pnh terhiris gn kertas .. Berdarah2 mcm kna pisau..

    ReplyDelete
  16. Farah, kita pun selalu kena ni...sakit kannnn

    ReplyDelete
  17. Nyilu rasa. Slalu kena bila nak fotostat kerja budak2. Argh. Sakit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu setuju, time fotostat atau binding memang ler selalu kena...

      Delete
  18. hari-hari kena paper cut nie farah...biasa kerja dok berselubung dengan A4..hahaha..

    ReplyDelete
  19. pernah terkena..memang sakit sangat.ouchhhh

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia