Home » , , , , , » Next Week Minggu Yang Lesu Dan Lemau???

Next Week Minggu Yang Lesu Dan Lemau???

Source Extracted from Google
Yeayyy, dah petang dah, jap lagi nak balik dah... Biasalah Jumaat kann??? Tapi bukan nak cerita pasal weekend ni... nak cerita pasal next week... wuttt??? next week adalah minggu yang lesu dan lemau??? Sebab apa??? Ahaksss, ini alasan semata2 ni... Hari Khamis, 1st of May 2014, weollss semua cuti bank holiday kann???.... because it is Labour Day... Bila cuti tengah2 minggu ni mesti iolss lesu dan lemau... ha ha ha...kenapalah tak direct jer sekali kannn???

Yang menjadi lesu dan lemaunya tu bila.... Pink Panther on business travel!!! Esok pagi2 Pink Panther akan fly ke Sydney... Saturday and Sunday cuti, so oklah kann??? Monday, Tuesday, Wednesday... Pink Panther tak ado... Yahoo!!! (erksss, tadi kata lemau dan lesu)... bha ha ha... Haruslah lemau dan lesu... bila Pink Panther tak ada, kerja berjalan seperti biasa tapi kerja2 yang agak kurang sikitlah dari kebiasaan dan momentum tu mesti lenggang mak limah uolss... sebab tak berkejar...ataupun vice versa... buat kerja cepat2 lepas tu dah tak ada apa nak buat...oh tidak, iolss is tak suka....itu tak kisah dah namanya mencari rezeki... iolss suka bila kerja bertimbun...tapinya...jadi tak suka lemau dan lesu bila dah siap semua kerja sementara menanti kerja yang baru... hik hik hik... 
 
Macam mana ek tak nak bagi lemau dan lesu ni? Jeng jeng jeng... tak ada kerja cari kerja... pepandailah nak settlekan apa2 yang pending or update apa2 yang penting dan semak kot2 ada mana2 yang terlepas pandang tu... 
 
Isnin, Selasa, Rabu...office bakal senyap dan kurang kelam kelibut tanpa kehadiran Pink Panther... Khamis dah cuti... Jumaat masuk office balik sebab Pink Panther dah masuk office...lepas tu Sabtu cuti balik.. Ha tak ke lemau namanya tu??? 
 
Ada siapa2 tak yang ambil cuti direct Khamis, Jumaat, Sabtu, Ahad next week??? Mesti ada kann??? 
 
*Agak2nya jalan lengang dan smooth sikit tak next week disebabkan next week ada bank holiday??? He he he... 
 
**Entry merapu di petang hari bila fikiran dah sampai ke rumah jer... la la la... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Next Week Minggu Yang Lesu Dan Lemau???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, April 25, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

48 comments:

  1. next week mesti ramai yang balik kampung...alang-alang cuti kan..baik sambung terus sampai weekend..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah liza, i guess next week memang ramai yang cuti direct ni...

      Delete
  2. TUE LA TAPI X PE LA KEJA JUMAAT X RAMAI ORG KAN

    ReplyDelete
  3. dah predict dah haha, cute pic tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. predict apa kak? next week lemau? he he he...

      Delete
  4. kita dah x kije..mana nak cutinya...huhu

    ReplyDelete
  5. cergasnya kak dah pikir minggu depan..hahaha..
    cbuk sangat zee minggu ni sampai lupa ada cuti..syok tu kalo dapat sambung cuti..
    ingat nak gi jenjalan kl tapi for sure jem teruk rasanya 1 mei tu..

    akak ngan ash gi mana??kot2 la bleh bertembung..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak memang cam tu zee, minggu ni dah fikir minggu depan... hew hew hew... gi mana? he he he... tak plan lagi...

      Delete
  6. Owh..kesian..haha..Next week Rabu sy amik cuti Halfday & continue my holiday till Sunday..Jgn jeles tau...hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah gitewww... x jeles x jeles... hik hik hik.... iolss simpan cuti dear...

      Delete
  7. comelnya memek muka kartun2 tu.. mood berbeza setiap hari..

    ReplyDelete
  8. Wah sampai cik akak tak ingat eh hihi

    ReplyDelete
  9. Snggah sini farah..byknya cuti tu..best2..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you for dropping by... wah rindunya kat syaz...

      Delete
  10. Jangan lesu² kak..sentiasa semangat..cewahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah, ini namanya lesu minda... bha ha ha...

      Delete
  11. betul...kalau takde bos opis rasa selow je...akk pun jadi selow je....pas tu ngantuk...hheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye itulah dia yang cuba iolss sampaikan kak... hik hik hik...

      Delete
  12. Saya kembali sibuk dh kak... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ya dah kembali bertugas... selamat kembali menjalankan tugas ya maria...

      Delete
  13. happy weekend... happy jer bila dah weekend :D

    ReplyDelete
  14. banyakkan istirehat di hujung minggu sis.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada anak ni mana ada masa rehat sis... kecuali time tido malam... hik hik hik...

      Delete
  15. Kat ofis zumal pun banyak yang apply cuti 2 Mei nanti. Lengang la ofis ari Jumaat depan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan juga jalan pun bakal lenggang juga... ^_*

      Delete
  16. haha, rindu dkt blog masa dekat Maddinah. Jom la baca blog taufiq behehe :D

    ReplyDelete
  17. hye..selamat malam..syira jalan2 malam ni jenguk tuan blog..hehee
    ..nak minta maaf kt semua rakan blogger juga :)
    semoga ikatan kita terus kuat ! ^_^
    happy blogging ^_^

    ReplyDelete
  18. part yang amek cuti tuh mesti ada..hehehe

    ReplyDelete
  19. salam and hai akak. zati singgah dan follow akak sini ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam and hai zati, thank you for dropping by...

      Delete
  20. Hehe, smabung je la next Friday tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh nak sambung muz... masa tulah dia masuk erkss i mean pink panther...

      Delete
  21. hehehe.. terpaksa follow je ke camne??

    ReplyDelete
  22. Akk pun kalau dah ptg no mood nak wat keje dah. Igt nak blk je.

    ReplyDelete
  23. Next week makin gila dgn keje sbb boss dah masuk office semula setelah seminggu dia kat perth....bz akak next week

    ReplyDelete
  24. Farah tk ambil cuti jumaat..trus lah smbng cuti..^'^..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia