Home » , , , , , , , » Dryer di Self Service Laundry...

Dryer di Self Service Laundry...


Disebabkan cuaca hujan kann??? Dah siap2 berus baju2 putih dan juga mesin bersama2 dengan baju bajan yang lain, makanya kami dua beranak membuatlah lawatan ke self service laundry untuk menggunakan perkhidmatan dryer. Ahaksss... Cepat sikit baju kering dan cepat sikit boleh dilipat. 

Sidai dalam rumah??? Teet, iolss tak berapa berminat uolss sebabnya bila baju kering dengan sidaian dalam rumah, bau baju yang kering tu tak berapa nak best pada iolss. Usually iolss prefer direct heat from the sun. Ha ha ha, pelik tak??? Tapi itulah iolss. And another alternative adalah hantar self service laundry dan gunakan dryer. 

Booolat mata Ash tengok kain baju tergolek2 dalam dryer... becok pulak tu mulut dia. Ha ha ha. Reason being menghantar??? baju sangat banyak ok??? Plus dengan bed sheet and curtain atas bawah sekali. Tu yang jadi extra tu mencuci hari ni. Kalau nak sidai di ampaian memang tak dapatlah sebab hujan kannn??? Dahlah banyak pulak tu... makanya dryer is the last resort. Bha ha ha. 

*Get back soon... layan Ash yang seronok sangat tengok kain baju tu berpusing. Ngee... Mana tau sok2 dah besar boleh harap pulak kat dia suh hantar gi keringkan baju? La la la... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Dryer di Self Service Laundry... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Sunday, April 27, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

22 comments:

  1. wow... Keluar dari mesin terus lipat.. hihihi.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul keluar dari mesin terus lipat... settle semuanya tak payah nak tunggu kain baju tu menimbun tak tentu hala...

      Delete
    2. owh..ada rupanya style macam nih..
      ingatkan diorang basuh dan sidai kat panas..:p

      Delete
    3. pakai dryer husna... senang dan mudah...

      Delete
  2. kan,
    cam bau2 sikit kalau sidai dalam umah..
    kemain ash naaaa...hehehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau betul gaya tak berbau... tapi rasanya bila pakai kalau peluh cepat berbau miza...

      Delete
  3. wahhh... selamat mengeringkan pakaian... welcome to the club..

    ReplyDelete
  4. selamat keringkan pakaian akak XDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah selamat dah kering dan dah siap lipat dah pun, tunggu masa nak masukkan dalam almari jer...

      Delete
  5. Kat sini panas kak.. Huhu. Tp skrg hujan pulak..

    ReplyDelete
  6. X pnh lagi guna dryer ni... Stkat ni mmg keringkn dlm rumah... Not bad la... Bau tetap segar sbb dh guna pewangi kan... Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. janji bau segar maria dan bergantung kepada individu... ^_*

      Delete
  7. ehem ehem.... tadi lalu situ,ramai gila orang,haha

    ReplyDelete
  8. Kat tempat akk x de ni. Syoknye kalau ada.

    ReplyDelete
  9. Mudah dan lega kalau dah setel semua...

    ReplyDelete
  10. bila cuaca camni memang inilah pilihan yang tepat..hehehe..sonang

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia