Home » , , , , , , , , , » The Tutorial of Shawl: Hana Tajima Ker???

The Tutorial of Shawl: Hana Tajima Ker???


Mood nak mengedik kat Bubblynotes dah mariiii.... muahahaha... berjahitlah uolss melayan akak ko ni expose gambar2 sendiri... Tak sedar diri tu, muka dah tembun semacam lepas bersalin ni...ahaksss...nak jugak tempek gambar sendiri kat blog ye tak??? Tapi tak apa, ada yang bakal membantu lepas ni... Giveaway SlimFast Diet: Pengumuman 40 Orang Blogger Yang Berjaya ... Alhamdulillah, rezeki yang datang tanpa diduga walaupun sekadar suka2... he he he... Badan tu tak adalah nak kata tembun sangat, masih maintain diva lagi, kering2 sangat pun tak umpph nengoknya... (ini cakap pada diri sendiri dan pandangan mata sendiri untuk diri sendiri ler... tak ada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang dah ke alam barzakh... tapi naklah juga kembali ke bentuk badan asal ye tak??? for??? bha ha ha...kepuasan sendiri dan sebelum di-complaint oleh my suami...so far, tak complaint lagi kira oklah kot and so far baju sebelum preggy semua still longgar oklah kot... andaian sendiri yang sangat ferasannnn).... 

Mengedik2 nak buat tutorial ni naper??? Hurm... sejujurnya tak pernah terfikir pun nak buat tutorial dan masa nak menaip pakai Ms Apple pun yang ber-touch screen tu agak macam ok, iolss akan terkemput2... wakakakaka.... tapi disebabkan memenuhi permintaan beberapa kakak2 dan adik2 selepas event SBB2014 hari Sabtu lepas...iolss gigihkan dan gagahkan juga.... tengok iolss sayang uolss tau... kalau tak, memang tak layan ler... erkss...taklah...kalau berkesempatan iolss akan cuba penuhi lah... kalau tak, harap maaf yer... Dan sebenarnya SEGAN iolss nak buat tutorial ni, sebab iolss bukannya expert berhijab, baru nak masuk 2 tahun kot berhijab...rasanya ada yang lagi expert dari iolss... tapi sejujurnya membelit2 hijab, terbelit2 hijab dan dibelit2 ni... erkss apakah muahahaha... dah sebati dengan iolss dah.... belum pernah lagi berhijab sarung atau berhijab tanpa membelit hijab tu... jadinya terimalah tutorial yang tak seberapa ni ek... 

Macam biasa, pakai anak tudung ninja...wachaaa.... lepas tu letakkan shawl or pashmina atas kepala uolss, sebelah panjang dan sebelah pendek....

Kemaskan di bahagian tepi yang panjang macam gambar kat atas tu...Hamik ko, nampak jerawat nasi iolss... bha ha ha... pakai make up long hour masa SBB2014 hari tu... kesannya inilah... sampai kul 11 malam kot, sebab siap dok melepak kat KLCC dengan mereka2 yang berkenaan...wakakakaka.... cucuk dengan jarum peniti dengan kemas supaya shawl or pashmina tak lari ok???

Biarkan bahagian yang pendek tadi, ambil bahagian yang panjang ok??? Nak ambil yang mana???

Ambil yang bahagian belakang/dalam bukan depan... lepas tu seluk ke bawah bahagian yang pendek tadi.... lilitkan di kepala seperti biasa satu round.... 

Kemaskan betul2...

Pinkan di tepi yang dah terlilit tadi supaya shawl or pashmina tak lari...iolss memang banyak pakai jarum peniti, al-maklumlah beranak kecik, nanti ditarik si Ash, selamatttt..... wakakakaka.... 

Dan juga cucukkan jarum peniti dengan penuh berhati2 di bahagian atas tengah kepala kalau tak nak lari shawl/pashmina tu... 

Ambil bahagian yang pendek tadi, tengok cam mana iolss ambik kat dalam gambar kat atas ni.... nanti karang confuse... he he he... ini dah sehabis cuba tak bagi uols confuse dah ni... lepas tu... 

Bawa ke belakang dan cucuk dengan jarum peniti againnn...untuk pastikan tak jatuh...kalau jatuh jadilah...tadaaaa...siapppp!!! kemaskan bahagian mana2 yang patut ok??? Wallah, lepas tu gojess lah uolss.... Ahaksss.... Hana Tajima ker??? Hana Tajima lah sangat kannn??? Wakakaka... Hopefully jelaslah tutorial bergambar ni, ker nak kena buat video ni...ala tak payahlah ek, segan iolss nak bervideo2, inipun dah segan apakan lagi ber-video... (ini semua poyo!!!)... 

*Sekianlah sudah tutorial of shawl, Hana Tajima ker??? Ekekekeke.... yang tak seberapa dari saya... iolss tak pandai, uolss lagi pandai ok??? Ini jer yang sempat dikongsikan di dalam kesibukkan waktu ni... nak buat entri SBB2014 tak terbuat2 lagi... hurm, hopefully I could find sometimes in doing it... al-maklumlah first day masuk kerja kan... Nak buat watermark tu yang makan masa tu sebenarnya... la la la la..dan ada sedikit ke-malasan di situ... ha ha ha... Tak per biar lambat janji ada kannn??? Lagipun teaser sekitar event sikit2 dah ada kannn??? Might be uolss got the picture on the event flow already, lagipun ramai yang dah update dah...cuma nanti bila cerita keluar kat Bubblynotes, basi sikit dah... ha ha ha...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel The Tutorial of Shawl: Hana Tajima Ker???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 11, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

38 comments:

  1. dah lama x apaki style cenggini.. bestnye dpt pegi.. arina newbie memang xtau apa2 pun hehe... mby next year dpt join kut.. tu pun kalau de org invite.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. next year kalau ada joinlah arina... ^_^

      Delete
  2. lya tak barapa reti nak lilit shawl nie sis..lilit biasa2 je ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang memang malas nak lilit or belit2... tapi kalau dah biasa ok jer sebenarnya...

      Delete
  3. mata kamu sgt tajam farah.
    x boleh tgok belit tudung..
    seriau..jgn jeling gitu plez..hi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaksss don't play play PB, jelingan mata tu sesuatu tu...ahakss...tak adalah, dah memang mata natural cenggitu nak wat cam maner ek??? tapi memang jarang jeling2 orang ni....

      Delete
  4. wahhhh!! terbaikkk ...Alhamdulillah..tq for sharing dear Farah...insyaallah akak ingat nak juga menggayakan fesyen macam tu..itu pun bergantung kalau si kecik ni tak menarik...kalau tidak harusss ....pashmina kemana anak tudung kemana..huhuhuhuhu....tq once again dear :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. my pleasure kak, sorry lambat sikit up tutorial ni... hu hu hu, hopefully akak puas hati...

      Delete
  5. uihhhhh...banyak jarum tu kene pakai..hati2 kang tercucuk kang..hahhaa

    ReplyDelete
  6. kena wat video ni baru faham haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti difikir2kan yer kak el...seganlah...kononnn... ha ha ha...

      Delete
  7. wiwittt..cantiknye cik akak ni..semua gmbar die senyum..murah rezeki.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecahhhh, tak tau naper, setiap gambar suka buat iklan ubat gigi... macam trademark dah...tapi memang suka senyum pun walau apa juga keadaan...

      Delete
  8. nanti ajar akak la..eh...mcm la akak bertudung kan..eh mana tau tetiba plak nak berhijrah...muahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer kak, nanti kita buka class make over ek??? siapa nak belajar not for free, melainkan duplicate lah...wakakakaka.... kena bayau kalau nak belajar... life is business giteww katanya...

      Delete
  9. Pn Bubly Fara..; sy ada 3 org perempuan jelita dirumah yg asyik2 membelit2 tudung kepala..., 3 beranak itu menjadikan sy sbg juri peribadi mereka..haha...yg lucunya sy tak pandai nak menilai lalu sy pun belajar juga membelit dan terbelit kepala sendiri dengan sereban dari org balik mekah ;) ..itu kisah di rumah sy ..just sharing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanya PCL dah biasa tengok belit2 dan lilit2 ni kannn??? he he he...

      Delete
  10. lama dah tak pakai pashmina nie..nak buat macam hana tajima memang tak pandai la..takat lilit2 kepala tu boleh..hahaha..ape pun tutorial nie senang nak faham...malam kang nak try buat walau dah bberapa kali dok buat tak jadi2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat pelan2 yer kak, tak faham boleh what's app...he he he...

      Delete
  11. Alamak!!..rumitnya tgk..haha..anyway tahniah Farah sbb berjaya melilit..kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. at first i thought rumit juga dear, tapi bila dah biasa ni, dah tak rasa apa dah... he he he... dah jadi kebiasaan gitewww..

      Delete
  12. Cantik!kalau ada video lagi cunss..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedangkan ini pun dah segan apakan lagi nak buat video... hu hu hu

      Delete
  13. sekarang ni miza suka pakai selendang..!
    insyAllah boleh cuba style ni..cantek ^ ^

    ReplyDelete
    Replies
    1. cubalah miza mana tau lepas ni lagi expert dari akak ke?

      Delete
  14. tudia.. siap dengan tutorial tudung.. versetail la farah waheda wahid ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuksss versatile ke masalahnya... kalau ye, Alhamdulillah...

      Delete
  15. wahh bertutorial tudung pulak Kak farah..Boleh try nanti :)

    ReplyDelete
  16. Tudung yang main belit2 ni mmg tak pandai pakai...selalu yang main sarung je...hehe

    ReplyDelete
  17. sy jrg pakai style gini.
    just simple simple je

    ReplyDelete
  18. pening arr....pakai tudung macam nie....tunggu raya baru nak pakai fesyen nie....selfie pic ke Farah....?

    ReplyDelete
  19. Wah.. Dh terer akk bershawl... Sy reti satu cara je... Tarik depan lilit kot belakang.. Lain pesen x try lagi...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia