Home » , , , , , , , , , , , » Potong Queue Di Jalan!!!

Potong Queue Di Jalan!!!

Salam Jumaat peeps!!! Sesi omelan lagi!!! Muahahaha... Lately ni suka sangat mengomel2 ... Penyakit bubbly dah meresap sepenuhnya ni... Wargh kah kah kah.... 

The picture did the talking kannn??? Ini perkara biasa yang iolsss tempuh tetiap hari... Dah jadi lali dah... 15 tahun driving dan pegang lesen memandu dah lali sangattt dah dengan situasi dan keadaan ni... Dulu mengalah jugak, dulu lah dulu masa tengah naive dulu, masa memula drive dulu.... Cerita 15 tahun yang lepas... Masuk tahun ke2 ke3 dan seterusnya jangan harap iolss nak bagi jalan.... muahahahaha... 

Ini semua lah yang mengakibatkan dan menjadi punca jalan yang dah sedia sesak menjadi bertambah sesak betul tak??? Lagi melambatkan kita semua... huhhh.... So jangan haraplah iolsss nak bagi... Ahaksss kejamnya... yelah macam mereka2 jer yang nak cepat... Kita ni tak payah cepat??? Bagi yang takut2 berani tu mesti rasa seriau kereta kiri kanan rapat kann??? Ha ha ha... jangan takut uolsss redah jer!!! Jadi driver on the road kena berhati waja.... ^_*... Trust me... baru orang tak boleh memperkotak katikkan kita.... 

Diaorang selfish dan kiasu sibuk nak potong queue iolsss lagilah selfish dan kiasu... kejam kejam... Well, tak boleh bagi muka sangat... Hatta sat ni ke pun... Dush sorry at this situation and conditions iolsss bukanlah seorang driver yang berhati suci murni ok... Memang iolss takkan bagi... lagi dia himpit lagi iolss rapat dengan kereta depan... Jangan harap iolss nak bagi... Dahlah potong queue pas tu tak ada tatasusila kot nak bagi signal... Memey taklah iolss nak bagi jalan... Lupa dah kot salah satu rukun negara iaitu kesopanan dan kesusilaan... muahahahaha.... 

Tapi tak adalah hati batu sangat iolsss ni, kalau2 yang bagi signal tu, kadang2 satu dua iolss bagi lepas jugak... Manalah tau kot kot ada yang tak tahan nak ke toilet dah ke??? Ihiksss.... 

Kalau boleh janganlah bersikap atau bersifat macam ni ye tak? Masing2 pun nak sampai ke destinasi masing2 on time... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Potong Queue Di Jalan!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, March 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

19 comments:

  1. Dear, this kind of attitude (potong Q) memang sentiasa ada di jalanraya. And truly speaking, (sorry pada yang ada kereta besar tapi tak potong Q tak termasuk dalam kategori ni) but orang berkereta besar memang selalu kenit jumpa dan selalu sgt potong Q camni. Mungkin mereka fikir kereta mereka cukup besar maka orang lain takakn boleh 'sentuh' body kereta diaorg. Paling kesian kat motorists, itulah tempat laluan diaorg pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. it's true also dear, some of them lah, diaorang ingat bila pakai kereta besar diaorang boleh buat sesuka suki hati...

      Delete
  2. Paling bengang bila berhadapan dengan pemandu macam ni Farah....macamlah dorang saja yang nak cepat sampai...huhu
    Hubby pun selalu cakap kalau ternampak driver cam gini, katanya orang tu tak tahan dah nak melepas...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik hik hik, tu jerlah kemungkinan yang ada kann? bila dalam situasi tu apa lagi, dah nak tercirit sangat dah kot?

      Delete
  3. yes farah..kita sama.lagi die himpit, lagi kite himpit balik.kite dah ikut law diorg suka2 nak potong

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan bagi muka kat diaorang ni, last2 kita yang lambat sedangkan kita ikut law kan?

      Delete
  4. as salam, situasi ni kak dah tinggalkan 15 tahun juga berlalu. Sekarang hidup kak tak seperti 15 tahun lepas....dan 15 tahun juga la kak tak jejak bumi tu....sayonara....bila nak jejak semula...waulahu'alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam, akak komen ni membuatkan saya penuh dengan tanda tanya... apakah?

      Delete
  5. memang siapa pun xkn berhati suci murni nk bg jalan bg yg potong Q ni... lntak la bg hon atau signal sekali pun.. elok dah 3 lorong nk sesuka hati tmbh lorong ... lagi la sesak..

    ReplyDelete
  6. orang2 yg suka potong queue ni lah selalunya membuatkan jammed.. kalau dorang tak potong queue sure jln raya tak jadi huru hara..
    kalau benda ni happened pagi2 lagi sakit hati babe.. Gggrrr

    ReplyDelete
  7. kalau dilayan driver cenggini memang stress dibuatnya... akk kalau mood baik akk bagi je, kalau tak baik lawan juga... hheee...

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum....farah,

    Kekadang sikap pemandu kita yang tidak suka beratur .. kesian orang lain yang bersabar tunggu berjam2 kan.. x patut. Orang kita kan terkenal dengan budi bahasanya.. kan.

    mselim3

    ReplyDelete
  9. ni baru la namanya Malaysian Driver dear...hehehehehe....

    ReplyDelete
  10. saya pun tak suka situasi ni kak. kadang tu yang naik kereta mewah yang saya selalu kena. kalau adik2 lelaki saya jenis kering.. dia hon kalau orang suka2 himpit. pastu pndang muka..haha.. saya tak la buat camtu. kalau dia bagi signal saya bagi juga la laluan. if berlagak nak main masuk tnpa bagi signal sy himpit ke depan. hehe..

    ReplyDelete
  11. biasalah tu kak..
    pentingkan diri sendiri,
    pastu bila bergesel mula maki hamun.
    x sedar diri ini orang :p

    ReplyDelete
  12. hidup kat kotaraya ni mmg ramailah yg selfish...saya pun selalu gak kena, biasalahkan..diorg mmg pandang rendah pada pemandu wanita. nak2 yg berkereta besar. harap kereta je besar, tapi otak kecik!

    ReplyDelete
  13. Awal tahun haritu 1st time bawak kete pergi KL. Sebelum ni naik Komuter je. Sgt terkejut dgn driver2 kat jalan raya tuh. Masing2 nak himpit. Ketak juga la kaki ni, risau je kalau berlanggar. Mana yg nak mencelah tu, bagi jalan je kat diorang. Kat jalan raya ni kena banyak bertolak ansur. Ayah saya selalu pesan macam tuh. Kalau boleh kawal sifat marah. huhuhu

    ReplyDelete
  14. Akak kalau mcm nie akak bawa kereta kebal....sapa potong que harus ku langgar...

    ReplyDelete
  15. kadang² beralah je..malas nak berebut dgn driver yang gelabah nak cepat dan pemandu lori yang kdg² agak kurang ajar mentang² bawak lori besar..huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia