Home » , , , , , , , » iOS Apps for Blogspot Blogger...

iOS Apps for Blogspot Blogger...

Menjadi seorang blogger on the go bukanlah satu perkara yang mudah... lebih2 lagi pakai touch screen semakphone... Pheww, berjahit uolss nak publish 1 entri pun... Lagi2 cam iolss yang suka buat entry berjela2... wakakaka... Tapi kini segalanya dah mudah dengan adanya bantuan apps2 terkini dari Apple... memandangkan iolss pakai Ms Apple kann??? Kalau android dengan Bloggeroid-nya... macam mana pulak dengan iOS??? 

Mula2 dulu iolss pakai apps Blogger... tapi pakai apps Blogger ni leceh sikit... Lepas dah publish you need to log in from Google Chrome or Safari Apps on iOS dan selepas tu, uolss kena adjust balik spacing, perenggan uolss which is kadang2 memang rasa give up. Tapi itu tidak mematahkan semangat seorang blogger kental seperti iolss... Ha ha ha... Lagipun apps ni FREE... 

Bila dah susahkan nak justify the perenggan and all that... iolss decide untuk browse di apps store untuk apps yang baru and Alhamdulillah, yesterday iolss finally bought and installed the apps yang iolss guna sekarang ni iaitu BlogTouch... Total damage USD4.99... he he he, sila convert menggunakan Yahoo Currency Converter sendiri yer??? 



With rich text editor and features yang senang... sangat berbaloi2... iolss suka sangat.. Macam hari ni... iolss on MC... this apps really helpful and useful... menjimatkan masa dan memudahkan kerja... *_^... 

So, pada uolss yang menggunakan adik beradik Apple kalau rasa2 nak memudahkan kerja tu, sila2lah browse apps store yer??? Ricky2 apps ni kalau uolss rasa uolss seorang blogger yang tegar atau kental... Di mana ada kemahuan di situ ada highway!!! Ahakss... Now lebih selesa menjadi blogger on the go bila dah banyak kemudahan... 

Till then, cheerios peeps!!! 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel iOS Apps for Blogspot Blogger..., diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 17, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

23 comments:

  1. Cik akak guna adik beradik samsung je.
    Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akan datang In Shaa Allah bakal tambah samsung dalam family Apple... ^_*

      Delete
  2. yup memang mudah dan bole hapdet di mana2..sy pun suke gak hapdet thru fon nih..sebab senang nak attach pic melalui fon..pastu publish terus..senang sgt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu tak perlu nak transfer di sana sini... terus update dan masuk entri saja... zasss...

      Delete
  3. hahaha nnt la lya try install :)

    ReplyDelete
  4. thanks farah berkongsi apps yang dapat membantu para blogger hapdate n3 dengan cara yg mudah n jimat masa..but hakak tak guna Apple, in sha allah knows where to come :)

    ReplyDelete
  5. ok ke? byk edit function? akk pakai blog doc ....

    ReplyDelete
  6. Never tried this one dear. So far quite ok with Google chrome even hura-hara jugak nak siapakan satu entry. Title tag sure tak boleh guna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i pulak bila pakai Google Chrome memang jadi haruuu...

      Delete
  7. Mia guna yang blogger aps tu je...memang leceh nak edit balik...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan mia sangat leceh, tapi sejak beli blogtouch ni makin suka dan senang...

      Delete
  8. Replies
    1. akak kalau pakai chrome jadi huru hara...

      Delete
  9. wah wah wahhh best gilaaaa tuuu hihihih <3 alaa nak apple gak ni hmmm hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he he, kalau teringin sila beli Apple yer??? ^_*

      Delete
  10. Still guna blogaway je bg android la... Agk memudahkan..

    ReplyDelete
  11. Blog touch ?? Zara bru donlod blogger android ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  12. akak ada apps blogger ngan bloggerdroid je...x [ernah guna yang ni...hahaha..iolss is buta IT....

    ReplyDelete
  13. thank you ka farah share..memang tgh mencari apps yang best untuk apple..gune apps blogger tu banyak nak adjust..yg simple jadi lambat..huhu..nak install sekarang jugak..hehe

    ReplyDelete
  14. Macam best je Kak Farah....boleh try apps ni...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia