Home » , , , , , , , , » Cabaran 10 Hari: Giveaway SlimFast Diet #MyBeautyHerbs

Cabaran 10 Hari: Giveaway SlimFast Diet #MyBeautyHerbs

Salam Jumaat peeps!!! and good morning??? *_^... Pagi ni agak kelam kelibut disebabkan oleh ketidakhadiran beberapa orang staff and I need to cover them for some of their errands...huhh... nak buat macam mana kann??? Terpaksalah nama pun mencari rezeki sesuap nasi giteww ahakss... So now is the take 5 session and iolss pun menjenguklah Bubblynotes untuk masa yang singkat iaitu selama 10 minit sahaja... *_^... 

Perkongsian pertama pagi ini??? Susulan dari Giveaway SlimFast Diet: Pengumuman 40 Orang Blogger Yang Berjaya yang dianjurkan oleh Mialiana.Com dan MyBeautyHerbs / My Beauty Herbs tempoh hari... semalam iolss telah selamat menerima bungkusan produk dari pihak My Beauty Herbs... ^_^... 
Sedikit informasi mengenai produk SlimFast Diet ini...Formula SlimFast Diet ini diperkaya dengan kandungan organik seperti raspberry, apple fiber, psyllium husk, oligo, collagen, orange de, acaiberry, grape seed, garnicia, cambogia, hoodia, cassia angustifolia, l-carnitine, minerals dan vitamin. SlimFast Diet dapat membantu menurunkan berat badan dengan pantas dengan 6-8 kilo mengikut tempoh serta metabolisme seseorang. Kandungan ramuan Cassia Augustifolia dan Psyllium Husk dapat membantu membersihkan kolon serta menggalakkan penurunan berat badan yang berterusan malah mencantikkan kulit dengan adanya vitamin dan mineral. Gabungan Acai Berry dan Collagen dapat menyumbang nutrisi yang diperlukan tubuh semasa proses penurunan berat badan. Malahan kandungan Apple, Raspberry dan Ekstrak Oren yang kaya dengan vitamin A,C dan E dapat memperbaiki struktur kulit dari menggeleber dan berkedut.Penggunaannya adalah memastikan uolss tak berlapar semasa di dalam proses diet. Untuk proses penurunan yang cepat lagi berkesan, lebihkan makanan yang berprotein seperti ayam, ikan, daging, telur, seafood dan sayur. Kurangkan memakan makanan yang berminyak, susu, gula, berkanji, gandum dan beras untuk mendapatkan kesan yang optima. Minum air kosong 2-3 liter sehari supaya lemak yang dibakar dapat keluar dari badan melalui air kencing dan peluh. Penggunaan yang berterusan dapat membantu uolss mendapatkan berat badan yang ideal, meningkatkan dan menyeimbangkan hormon sekaligus memelihara keseimbangan kesihatan secara menyeluruh. 

Well, kalau dah review produk slimming ni, kenalah bersiap sedia ambil gambar2 yang berpatutan kannn??? Ahakss... Let's roll the camera peeps!!! *_^

Lihatlah dunia ketembunan mummy Ash selepas bersalin...wakakakaka...nak tak nak, kenalah posing juga depan camera... part arm tu yang tak menahan...terlalu gebu sangat... ahakss...part2 lain tu still consider ok lagi...lol... walaupun tak berapa ok sebenarnya, ayat nak menyedapkan diri sendiri. Thank you to my suami sebab sudi menjadi photographer of the day for your wifey here... *_^... Dalam jerebu2 pun jadi jugak bergambar petang semalam... My target untuk mengecilkan lagi perut, pinggang, arm, peha...la la la la... walaupun my suami said dah ok dah dan jangan kurus2 sangat...kurus sangat tak diva katanya... erkss ye ke??? Tak adalah my target to loose some weight and just to get back to my previous figure before pregnancy... Hopefully successful-lah mission ni hendaknya... 

Malu ke nak tunjuk timbangan berat badan yang tembun tu??? Ahaksss... Iolss tak malu, just be myself...if tembun2lah, if not a a plus bonus...wakakaka... In fact tak ada lah teruk sangat gebunya, selagi my suami tak complaint itu ini and selagi iolss comfortable, just kena maintain and turunkan lagi sikit jer kalau boleh... siapa tak nak diva plus plus kann??? Walaupun tembun yang penting maintain diva...ahakss... diva ker masalahnya. Sebelum pregnancy berat badan iolss adalah 58 kg, semasa pregnancy berat badan iolss adalah 78kg dan selepas bersalin berat badan iols adalah sama seperti di atas... 65kg...lagi sikit nak pergi 66kg tu...ahakss... Kira2nya cuma hilang 13kg sahaja selepas bersalin... macam lama giler kot rasanya nak sampai ke 58kg tu... wakakakaka....Walaupun masih boleh pakai seluar2 sebelum preggy dan baju2 sebelum preggy dengan selesa.... Haruslah nak turunkan lagi... 
Gigih ko ambik gambar ukuran pinggang sendiri walaupun blur... susah ok nak ambik sendiri... tak kisahlah janji nampak bukti gitewww... ahakss... pinggang tu memang tak lari mana jauhnya... range 26 - 28... kalau slim 26 ler ukur lilit pinggang tu, tapi kalau naik tembun... makanya, 28 lah ukur lilit tu... so semua seluar2 yang dibeli memang siap2 beli dengan ukuran pinggang 28... supaya masa berat turun pun boleh pakai, berat naik pun boleh pakai, orang kata sediakan payung sebelum hujan...

Makanya, seawal malam tadi, iolss dah consume SlimFast Diet uolss... Cabaran selama 10 hari untuk menurunkan kilo2 yang tak diperlukan... *_^... Rasanya??? Dah kata Acai Berry, so memang rasa berry lah... Pagi consume Ephyra (harus mana boleh ditinggalkan wajib ni) dan malam consume SlimFast Diet...wah meletopss giteww...bom bom kebabom... Kita tengok jerlah nanti kesannya selepas selesai cabaran selama 10 hari ni yer??? Nanti iolss kongsikan... 

*Lepas consume malam tadi, pagi ni jadi teman setia Cik Tan...purging uolsss... tak menhingat, masuk ni dah kali ke-4 dah berjumpa Cik Tan... Memang kasi cuci habis ni, cause as I read the leaflet, salah satu function SlimFast Diet ni adalah mencuci toksin a.k.a. menyahtoksin segala toksin2 dalam badan...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Cabaran 10 Hari: Giveaway SlimFast Diet #MyBeautyHerbs, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, March 14, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

25 comments:

  1. Jom jadi diva kurus mcm akak jom...huhu...well gud luck adik..next time panggil akak amik gambar utk ukur lilit tu sume....haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa dan keadaan tu akak tak ada...wakakakaka...

      Delete
  2. alamak kak...iman pon start hari ni.chaiyok2

    ReplyDelete
  3. lepas ni jumpa akak mesti tak kenal dah ni..all the best kak farah to get slim :) kalau product bagus harus try :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. fiza, mesti kenal punya mana boleh tak kenal, trust me, mesti kenal...

      Delete
  4. Assalammualaikum.. farah,

    moga berjaya k..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mselim, In Shaa Allah, mudah2an...

      Delete
  5. I need to drink two and I was like...errr..."bila dan genap sepuluh hari ni..!!!!!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, sabar ek sally, sabar.... usaha dan sabar tangga kejayaan...

      Delete
  6. huhu .. selim melim sis farah nanti .. kalah artis :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkkk jauh sangat retis tu.... takut pulak akak...kita tengok nanti yer...

      Delete
  7. Nana punye pun da sampai semalam..lupe nak amik gamba..Pgi ni da start amik..Fuhhh..Semangat ni!jom kita sama2 buang kilo2 yg memberatkan badan..

    Salam perkenalan
    Nana
    http://mummysoffya.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for dropping by dear... nanti iolss drop by semula...ni blogspot problem tak boleh nak follow ni... by the way all the best yer...

      Delete
  8. waaaa..
    dop sabo ni nk tunggu 10 hari...
    gud luck kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ha ha, lagi 10 hari nanti kita tengok yer apa hasilnya...

      Delete
  9. Assalamualaikum farah.. wahh.. bestnya. alhamdullilah. murah rezeki awak.. teruskan usaha ya. sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, thank you isi tabung nuff... and Alhamdulillah semoga kita semua terus dimurahkan rezeki...

      Delete
  10. Wahh,, congrate ye kak fara, semoga berjaya.. nnti share day-day k =) chaiyokk

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita lihat hari kesepuluh macam mana... he he he

      Delete
  11. woweeeeee! tahniah dear. Farah, berat kita sama la! kenit pun 65kg jugak, tapi orang tengok macam tiang jugak kan hahaha. Takpe Farah, kenit support supaya dapat sampai ke berat ideal yang Farah idamkan. All the best untuk nampak cantik, menawan dan anggun! (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk biar betul berat kenit 65kg jugak??? macam tak percaya jer, thanks for support kenit...

      Delete
  12. ehhh..berat tu hampir sama dengan akak ler pulak...tapi akak tinggi....but ada lelemak kat body nie.....huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. uikkk sama berat kita...huwaaaa nampak sangat ketembunan ku itu...hik hik hik... tapi akak tinggi so tak nampaklah tembun sangat...

      Delete
  13. wah selamat berslimfast diet akak!!!!hihi....comelje packaging dia tu^^

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia