Home » , , , , , , , , , , , , , » Ash Tolong Peganglah Mummy!!!

Ash Tolong Peganglah Mummy!!!

Uhuksss mummy Ash ni dah kenapa??? Cerita anak tengah 'yak' pun nak up jugakkk... Ahaksss... Malulah Ash ye tak??? Wargh kah kah kah kah... Sorrylah uolsss kalau2 ada yang rasa euwwww... ha ha ha... Tapi this is a moment for me, bila tengok development Ash dari sehari ke sehari... 

Sebenarnya bukan cerita 'yak' tu sangat nak digebang2kan tapi cerita gelagat Ash... Nak baca pun tak apa, tak nak baca pun iolss is okay uolss... 

Pada yang rajin melayan nak baca tu... sila tengok, sila tengok... tangan tu kat mana tu??? Pegang tali barut dia ye tak??? Pegang ke tarik??? Ihiksss... 

Gelagat Ash sekarang ni... bila pagi pukul 8-9 lepas bangun tidur, dia akan tarik2 atau pegang baju dia... itu signal dia mintak mandi... Sambil tersenyum2... Bila petang dalam pukul 5-6... sama juga kaedahnya... mintak mandi lettew... Kalau dah tarik2 mummy buat tak layan... maka akan kedengaran gramophone menyanyi lagu sedih minta perhatian... hik hik hik... Kadang2 mummy saja jer nak tengok gelagat dia... Mak menyakat anak katakan... hew hew hew... 

Lagi satu even tak disuruh... tak suruh ni tak suruh... bila Ash tengah 'yak'... iolss akan buka diapers dia dan lipatkan baju dia... dia pun sibuk sama pegang baju dia ha ha ha... takut baju terjatuh gamaknya... Senang sikit macam ni... so far iolss kalau Ash 'yak' tak pernah tak sedar atau tau2 yang diapers dah ada 'yak'... Memang sedari merah... sedari lahir kalau Ash 'yak' mummy akan buka diapers siap2... train Ash 'yak' dengan diapers terbuka... sambil lap sikit demi sikit dengan wet tissue... dah selesai business, baru cuci punggung Ash yang geram jer mummy tengok tu... Ash kalau nak 'yak' senang jer nak cam... terkembang2 hidung dia dan dia akan buat sound 'ek ek ek'... ha tu nak 'yak' la tu... 

Objektif of this entri??? Dah panjang berjela bagai kan??? Kepandaian umum yang terbaru tarik baju, pegang baju, tarik barut... muahahaha... tu jer sebenarnya... 

*Words yang keluar dari mulut Ash nowadays... "boyak"... means nak susu... ha ha ha... "o... p..." abcd entah ke mana... tiba2 terus "o... p..." yang tak tau apa maksudnya... bahasa German dia lah tu... tapi sesekali kalau menangis nakkan mintak angkat... terdengar juga words "mi" kat hujung2 bahasa German tu... Mi apa Ash??? Mi bandung? Mi goreng? Muahahaha... bukan tipu atau up up kan cerita nak publisiti tau uolss... saksinya Abah Ash... Abah Ash pun dengar... Nek Ma pun dengar... Atuk pun dengar... Meh meh meh datang rumah iolss kalau tak percaya... mih mih mih... ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Tolong Peganglah Mummy!!!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 18, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

39 comments:

  1. bila ler nak jumpa Ash nie yea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah kak, ada rezeki nanti kita berjumpa juga...

      Delete
  2. Assalamualaikum farah. besar mata ash. kiut sangat ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, sama tak mata Ash dengan mata mummy??? ^_*

      Delete
  3. mujur gigi belum tumbuh lagi, kalau tak ash selamba cakap, mau mama dia pengsan di situ jugak hehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuyooo kenit, tu advance sangat tu, memang terkejut lah mummy dibuatnya...

      Delete
  4. alololo..cutenya bila ash ckp2 gitu..kemain bijak lagi

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Alhamdulillah Cik Nor, sedikit demi sedikit dah boleh nampak perkembangannya...

      Delete
  6. Replies
    1. ha ha ha, makin encem yer uncle shark, akal pun macam2 dah ni...

      Delete
  7. Replies
    1. Alhamdulillah, thank you kak, In Shaa Allah, mudah2an...

      Delete
  8. pandainye ash ye..tersenyum-senyum IbuNoey tengok dia pegang tali barut tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hu hu hu, makin panjang akal dia dah kak...

      Delete
  9. assalamualaikum farah...semakin hari semakin comel n dah besar Ash ni skg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam mama, Alhamdulillah, thank you mama...

      Delete
  10. alolo bualtnya mata ash..senang nak urus ash kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam mata mummy tak??? Alhamdulillah, setakat ni tak ada masalah nak uruskan Ash...

      Delete
  11. Replies
    1. Alhamdulillah yeay, Ash rupa mummy... ihikss...

      Delete
  12. Replies
    1. uikkk nak picit... nak picit kat mana tu harith??? he he he...

      Delete
  13. Bgus dia berbarut lagi... Si adik ni blum 2 bln x brpa nk.muat dh ni... Nk kena beli yg jenis grap pelekat tu je la nnt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. barut asal yang akak beli tu dah tak muat dah maria, memang kalau pakai pun tak guna, ni guna barut pak long dengan mak long dia bagi...

      Delete
  14. comel betul dia tarik2 baju tu
    mmg best tgk baby yak ni
    muka deme mcm keras je haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada satu essence kat muka dia tu tengah menghayati tu kak el...ekekekeke...tak senonoh mummy anak yak pun nak ambik gambar...

      Delete
  15. ash!!!!amboi makin ensem....rambut dah nak tumbuh banyak eh.....yak??euwwww...musyuk laaaa.....ntah bila nak jumpa mama long...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha rambut dah nak mula tumbuh banyak dah mama long, tapi halus2 jer rambutnya... ha ha ha, sekali sekala bagi mama long bau tempoyak...

      Delete
  16. cutenya.........bgusnya Ash...snng kan kerja mumy dia...

    #Rambut Ash mmg perang ke akak??hihihihih

    ReplyDelete
  17. anak N pun sama.. kalau nak yak boleh tgk muka dia aje.. muka teran.. kelakar

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum sis...comelnya ash ni...

    ReplyDelete
  19. Haaaa kita makin pandai... tak nangis banyak tak apa... setakat sebut huruf huruf jer ... nasib baik lah tu... hahahahahaahahaahha... :D

    ReplyDelete
  20. Alolo.....dah pandai signal mommy yeh....senang kerja mommy kalau cenggitu hehe
    Sok sekejap lagi standby le....anak buli mak pulak hehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia