Home » , , , , , , , , , , , , , , , , , » Ash Kemaruk Meniarap Dan Masuk Gear 'Reverse'

Ash Kemaruk Meniarap Dan Masuk Gear 'Reverse'

Cerita Ash lagiiii... ha ha ha, kebosananlah uolss melayan cerita tentang Bubbly Little Star ni... Tapi mummy tak dulik, mummy nak cerita jugak!!! Tak nak baca, tak apa iolss tak paksa pun... muahahaha... 

Ash kemaruk sangat meniarap sekarang ni... sampaikan nak pakaikan baju pun seksa uolsss... Huwaaaa... dia menangis tak nak pakai baju nak meniarap, mummy pulak menangis berpeluh2 nak bagi dia diam dan pakai baju. Macam2 caralah yang mummy buat supaya Ash stay still. Kalau lasak tu lagilah lambat pakai baju kan??? Kalau duk diam tu, barulah cepat... Bha ha ha... 

Pagi petang siang malam sibuk sangat meniarap. Busy betul Ash mengalahkan busy mummy kat office pulak. Lepas tu... dia masuk gear 'reverse' pulak tu dulu... Hak hak hak... Orang ke depan... Ash mengundur dulu. La la la... Pernah dengar orang kata, kalau menyusur ke depan means merangkak dulu, tapi kalau menyusur ke belakang means duduk dulu. Tak taulah sejauh mana kebenaran dan kesahihannya yer tak??? Tapiii tak kiralah macam mana gaya rupa caranya asalkan dia berjaya nak capai apa yang sepatutnya dia develop itu dah kira ok dah tu... Ha ha ha... Iolss baca artikel baby development pun inform macam tu jugak. 

*Benda2 kecik dah tak boleh biarkan bertabur dah dan nak kena pantau selalu sebab dah mula pandai nak masuk mulut semua benda... hu hu hu 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Ash Kemaruk Meniarap Dan Masuk Gear 'Reverse', diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, March 31, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

32 comments:

  1. hensem cuperboy...
    sama mcm anak bro framestone,fisha pulak main reverse dulu.
    haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakat kot bebudak ni masuk gear reverse dulu...ha ha ha...

      Delete
  2. yup my first baby mula reverse..terus duduk than berjalan..lepas jalan bru nak merangkak..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah nampak2 gayanya macam tulah ni agaknya tu...

      Delete
  3. bila baca citer bby org, rasa nak ada bby sendiri pulak...hheee...

    ReplyDelete
  4. Zara alhamdulillah, tak de gear Reverse.. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah bagus zara, terus masuk gear D jer ek... *_^

      Delete
  5. tak silap saya, aisyah dulu belajr duduk dulu baru belajar merangkak...macam ash la..gear reverse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maknanya myths tu memang betullah, Ash akan duduk dulu...hew hew hew... tak apa kita tengok nanti...

      Delete
  6. comelnye!!! kan dah cakap, mesti masuk reverse dulu..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha tulah migha...betul cakap migha...tak salah lagi...he he he...

      Delete
  7. Alolo comelnya Ash. Xpela Ash, reverse pn reverse la. Bukan senang nk reverse ni. Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah nak reverse pun kena ada skills...he he he...

      Delete
  8. Bulatnya mata Ash! Sebijik sama dgn mata mama dia... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serupa ek mata kitaorang? he he he...yeay, alhamdulillah, mummy suka...

      Delete
  9. ala comeynya dah reverse, kejap ja dah besar bagai johan.

    ReplyDelete
  10. baru aiza tahu jika baby reverse pandai duduk dulu.. semoga baby ash cepat membesar dengan sihat.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun dengar2 orang cakap.... In Shaa Allah, thanks Aiza for the doa... appreciate the thoughts much...

      Delete
  11. biasa la kak. bila dah ada permata hati ni memang nak cerita pasal permata hati ja kan... :) saya pon sejak ada anak sedara ni jadi heppy sgt2 nak letak gambaq depa ja kat blog kikiki

    ReplyDelete
  12. wahh, da besar da si comel Ash :D

    ReplyDelete
  13. geram betol tengok baby ash nih..
    rambut tu bila nak lebat nya ash???hahaha..

    ReplyDelete
  14. lepas ni kan...tau2 ash dah ada bawak meja makan...undur punya undur...x leh biar dia sensorang ni dik...

    ReplyDelete
  15. makin tembam dah ash & makin lasak dah anak mummy nie

    ReplyDelete
  16. lasak.gaya,mutu,keunggulan hahaha :D

    ReplyDelete
  17. haaaa.... ini baby baru reverse dan meniarap, nanti dah "dapat" kaki.... mama kena kuat lagi stamina nak kejar Ash.. hihi^^

    ReplyDelete
  18. bby mmg cmtu.ank buah yaya dlu pon cmtu..suka meniarap lepas tu gerak pon bukan kedepan.kebelakang pula dier..hehe

    ReplyDelete
  19. hehehe...tunggu dh pandai n laju merangkak karang xlarat nk jaga...hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia