Home » , , , , » Doa Ketika Membasuh Beras...

Doa Ketika Membasuh Beras...

Source Extracted from FB
Lagi perkongsian dari FB, as I was scrolling down my FB page terjumpa ini... dan terfikir sesuatu yang bagus untuk dikongsikan bersama uolss... Khas untuk tukang masak, tukang masak di luar sana, termasuk diri ini... kenalah cakap tukang masak sebab ada juga lelaki yang memasak, bukan kaum mak mak jer... 

Marilah kita sama2 amalkan yer... Yang baik kita ikut dan jadikan tauladan, yang buruk tu kita jadikan sempadan... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Doa Ketika Membasuh Beras... , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, February 21, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

39 comments:

  1. Assalamualaikum farah.. sheila memang amalkan ni.. alhamdullilah.. takda la keras sangat hati asyik nak bergaduh je. hiewhiew. nice sharing dear ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam sheila, baguskan kita amalkan ni...

      Delete
  2. owh..
    x tahu pulak ada doa nie kak.
    thanx for sharing.

    ReplyDelete
  3. indahnya Islam..smua yg dibuat ada doa =)

    ReplyDelete
  4. ena suka baca SubahanaAllah
    masa basuh beras dan memasak

    ReplyDelete
  5. insyaAllah... lagi satu, time masak utk family zikirkan ya Latiff....

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. sama2 kita berkongsi perkara yang baik kannn???

      Delete
  7. Good. ..! Akan ayut amalkan....

    ReplyDelete
  8. Amalan yang amat baik diamalkan kerana nasi merupakan makanan ruji kita dan semoga ianya menjadi darah daging yang suci dan diberkati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu BM... apa saja yang kita makan akan menjadi darah daging...

      Delete
  9. thanks for sharing, kak farah... ^_^

    ReplyDelete
  10. mak selalu pesan. basuh beras tu sambil selawat sama. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul juga tu LM, mak akak pun pesan benda yang sama...

      Delete
  11. lagi satu petua. ms buat air utk keluarg baca fatihah sekali sedekahkan kpd Nabi Muhammad saw. Lepas tu baca zikir al wadud sampai la air tu dihidangkan kepada keluarga. insya allah keluarga sayang. akk baru dapat petua ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah kak, farah akan cuba amalkan... thank you kak for sharing...

      Delete
  12. terima kasih farah...
    ummph.. mg kita semua... dipermudahkan olehnya... dilembutkan hati dan kuatkan iman dalam beragama

    ReplyDelete
  13. k.el sllu baca doa ms basuh beras tu..:)

    ReplyDelete
  14. Bagus doa ni Farah..maksudnya sungguh mendalam...Thanks sahring ya...

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Farah, kadang amal jugak masa bancuh susu budak2, Alhamdulillah ada info at our fingertip, and farah hightlight lagi, thanks dear.

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia