Home » , , , , » Mesti Happy Endings Kan???

Mesti Happy Endings Kan???

Source Extracted from Google

Susulan dari lambakan drama2 bersiri adaptasi dari novel dan juga hobi membaca novel... Tiba2 terfikir, satu perkara yang saya terperasan, majoriti kesemua drama2 bersiri ni dan juga novel2 ni mesti "happy endings" kan??? Bha ha ha...haruslah "happy endings"...kalau tak "happy endings" karang, marah pula orang atau tak puas hati pula orang.... tak giteww...erks ada ke? Yelah bila setiap kali habis sesuatu drama bersiri tu, kalau "ending"nya tak seperti yang diharapkan mesti ada soh seh soh seh sana sini...Itu tak kenalah, ini tak kenalah...

Tapi kan bosan juga kadang2 kalau dah semuanya asyik "happy endings" jer... (cam lah suka sangat kalau "sad endings"...ini semua poyo...ahaksss)... Sekali sekala buatlah "sad endings" pula... bila "sad endings"... kadang kala boleh dijadikan medium atau kayu pengukur keberkesanan sesuatu cerita tu juga kan??? Apa ek contoh novel2 atau buku2 yang pernah saya baca dengan "sad endings"...Sat fikir jap... Sok sok dah dapat saya kongsikan... In Shaa Allah... he he he... 

Kalau "ending" tergantung tu...ha tu akak tak suka ok??? Macam buang masa jer tengok..bha ha ha...tapi kalau tergantung tu, biasanya mesti ada sambungan ke-2 ke-3 bagai kan??? Lepas ni nampak gayanya, penulis novel kenalah cuba2 beranikan diri buat "sad endings" pula, lepas tu baru boleh buat drama adaptasi novel dengan "sad endings".... *_^

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Mesti Happy Endings Kan???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, January 8, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. sad ending selalunye untuk kisah tauladan.. cth cm anak derhaka last2 meninggal dunia.. kalau cite cinta mst kene happy ending..

    ReplyDelete
  2. skrg dah tak sempat nak layan citer drama melayu nie......balik keje jer wife nak tgk drama korea kat KBS or SOne.....tapi layankan jer laa

    ReplyDelete
  3. kalau drama berdasarkan novel, harus la happy ending.. walaupun dah tau endingnye camne (sebab dah baca novelnya) tapi tetaplah orang dok "oh tak sabar nak tengok ending..." gitteww. boley? hihih

    **novel ramli awang murshid, kalau dia nak ending citer dia hero tu mati, memang mati. memang tak fikir perasaan poembaca tau.. kih3**

    ReplyDelete
  4. setakat ni novel yang PC baca atau drama adaptasi daripada novel berakhir dengan happy ending..hehehe..macam dah boleh buat rumusn walau baru tengok episod pertama..

    ReplyDelete
  5. kalau citer sad ending tak best la akak..rasa rugi jer dok tgk last2 sad ending..hehehe

    ReplyDelete
  6. drama melayu skarang terlalu mengikut drama luar..:)

    ReplyDelete
  7. sepesen dgn cite hindustan la kak...hahaha...betul idok..?

    ReplyDelete
  8. suka happy ending....kalau sad ending nampak macam orang tak suka,....

    ReplyDelete
  9. @Hafiza AizZawa

    betullah fiza, farah setuju dengan fiza... sangat stereotype kekadang tu...

    ReplyDelete
  10. @Salam Yahya

    ha ha ha..berebut channel eh alam? tapi rasanya tak kan? mesti alam beri laluan pada isteri tercinta untuk menonton rancangan kesukaan beliau...

    ReplyDelete
  11. @Amin A. R

    memang betul Amin, bila dah baca novel memang tak sabar nak tunggu ending kat tv...akak alaminya dan selalu rasa cenggitu...he he he...

    ReplyDelete
  12. @PeRdU cINta

    sebab kita dah baca PC sebab tu kita dah tau dari first episode ending-nya macam mana... he he he...

    ReplyDelete
  13. @Normi Nieza

    perkembangan yang itu kita boleh lihat dengan jelas dah Cik Nor...he he he... especially bab2 pegang2, bab2 dalam bilik...hubungan bukan muhrim dan segala bagailah...hik hik hik...

    ReplyDelete
  14. @Sally Samsaiman

    well, at least hindustan tak boring sangat, especially kalau ada SRK...hik hik hik..

    ReplyDelete
  15. @Sukma Haron

    sad ending memang ramai orang tak suka kak... hu hu hu...

    ReplyDelete
  16. kat umah knah xde peluang tengok drama melayu pun.. hehe cik man asyik tengok national goe.. =)

    ReplyDelete
  17. x suka sad ending...dan x suka ending tergantung...dah 2 hari x dapat tgok Arianna Rose...sabar jer la...

    ReplyDelete
  18. ending best tu best la..tp lau yg tgntung tu mmg xbesh..huuu geram rase adela...

    ReplyDelete
  19. Diaorg takut org marah Farah kslau sad ending

    ReplyDelete
  20. sebab saya jarang sangat tengok drama kak..so, tak tahu sangat pasal drama

    ReplyDelete
  21. Happy ending tu best.. Tapi jalan cerita pun harus menarik.. :)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia