Home » , , , , , , » Kenapa Setting Mobile Penting Untuk Blog???

Kenapa Setting Mobile Penting Untuk Blog???

Hamboiii, tajuk kemain kann??? Macam pakar blog pula yang berkata2... Walhal masih lagi menimba ilmu dalam dunia blogging ni dan tajuk entri ni luahan hati serta perasaan jer semata2... ekekeke... ^_^ bukannya apa sangat, saja bikin havoc katanya... 

Uols dah check setting blog uols??? Ada set-kan settings untuk mobile tak??? Bukan apa... hu hu hu bila dah setting-kan untuk mobile senanglah bagi blogger2 on the go seperti saya dan few others kat luar sana tu nak berblogwalking serta meninggalkan komen secara mobile. Macam gambar kat atas tu, contoh salah satu blog yang saya blogwalking yang dah di-setkan mobile... ha kan senang tu nak baca dan komen melalui smartphone ataupun tablet... ^_^... ngee... Bukan apa sekadar cadangan untuk memudahkan kita semua juga... Tak nak ambil port pun tak apa dengan apa yang saya cuba sampaikan... Kan dah kata entri ni sekadar luahan... 

Al-maklumlah sejak2 jadi mummy ni kan??? Mobile blogging most of the time... Kita blogging dan buat kerja2 blog melalui smartphone ajer... ^_^... Malas nak ke hulu ke hilir dalam rumah ni nak carry Ms.Lappy tu... cam payah pula rasanya... ha ha ha... pakai smartphone senang... Ash lelap jer mata, start buat kerja, Ash dengkur jer start taip entri, Ash mulut ternganga tidur jer blogwalking dengan jayanya... ^_^... Cuma malamnya dalam waktu tengah malam baru akan mengadap Ms Lappy betul2... 

Yang dah set-kan mobile settings untuk blog uols tu, memang satu advantage-lah  bagi kami2 yang berblogwalking secara mobile ni.. yang belum set pun tak apa... ^_^... masih boleh lawat dan komen2 lagi dengan menggunakan komputer ataupun Ms Lappy tapi lewat sikitlah sampai... 

Eh bebel panjang2 ni ada yang faham ke apa yang cuba saya sampaikan??? ataupun saya mengomel sorang... I think siapa yang biasa bermain dengan settings blog dan siapa yang selalu berblogwalking secara mobile faham apa yang saya cuba sampaikan... hu hu hu... pada yang kabur2 tu nanti saya akan buat entri lain untuk terangkan secara details yer? ^_*

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kenapa Setting Mobile Penting Untuk Blog???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Wednesday, January 22, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

27 comments:

  1. blog paly mmg dah mesra mobile.. sb penah ade blogger duk bg komen yg blog paly tu dulu tak best kalo surf ngan smatfon

    Contest SEO Car Stickers Malaysia

    ReplyDelete
  2. Bagus aktifkan mobile setting, blog jadi ringan, jimat data.

    ReplyDelete
  3. Mobile blogging ni sesuai untuk bw & publish entry..nk type entry tak berapa best sebab susah benor nk menaip ! tak puas ! hehe

    ReplyDelete
  4. wahhh...semakin comel pulak blog farah nie..hihihi...shaila yang tidak ada anak pun now dah agak jarang berblogwalking..hihihi

    ReplyDelete
  5. Sejak lappy bermasalah ni memang mobile on the go Farah...a bit mess lah..but still sgt-sgt membantu..

    ReplyDelete
  6. pernah aktifkan mobile setting tue akak..tp rasa mcm pelik lak tak nampak keseluruhan blog kita.. tp yes setuju kalau set ke mobile setting nie bw lagi mudah.. jap nk try buat blk.. =D

    ReplyDelete
  7. @Paly

    yes akak akui blog paly memang dah disetkan ke mobile... tak susah nak komen... ^_^

    ReplyDelete
  8. @Cikgu Norazimah

    diakui memang agak sukar untuk menaip dan rasa tak puas CN untuk entri, tapi kalau dah blogging on the go tu, terpaksa juga... ^_^

    ReplyDelete
  9. @SecretOfShaila

    biasalah tu shaila, masing2 busy...comel??? apa yang comelnya??? sama jer ni...heee...

    ReplyDelete
  10. @Raudzah Z

    kan dear, sangat2 membantu di saat betul2 memerlukan...

    ReplyDelete
  11. @♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH)

    memang pelik tapi bagus dan advantage pada mereka2 yang berbw melalui mobile, lepas tu at the same time bantu traffic kita juga... ^_^

    ReplyDelete
  12. nice entry farah...semenjak akak pakai note 3 nie....kelam kelibut sikit nak update nak komen kat hphone, belum pandai nak godek lagi....

    ReplyDelete
  13. rasa cam dah setting sbb sy pon kekadang beblg dgn hp je

    ReplyDelete
  14. akak blogging guna hp time kat umah kg or umah sewa..laptop tinggalkan kat opis..kalau balik kg pun memang xde line broadband kat umah tu....

    ReplyDelete
  15. k.el pun dah setting blog untuk mobile..aah memudahkan kita yg travel hehe

    ReplyDelete
  16. insyaAllah bila dh beli semakphone .. kihkihkih

    ReplyDelete
  17. Mmg pnting sbb x semua org bw guna lappy..

    ReplyDelete
  18. ooo yeker...sy pulak sengaja x set utk mobile..tak tau plak cengitu pentingnya...tenkiu ya

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia