Home » , , , , , , , , , , , » Desktop Background Yang Dah Berubah!!! ^_^

Desktop Background Yang Dah Berubah!!! ^_^

Bila rindu kupandang gambar wajahmu...ahakss...tiba2 kannn nak bermadah berlagu bagai. Ini adalah kisah seorang mummy yang tak habis2 rindu pada anaknya semenjak kembali bertugas di pejabat. Muahahaha... Sangat2 terasa uolsss... Sebelum ni kalau pergi kerja tak ada benda yang ditinggalkan di rumah yang nak difikirkan sangat...eh ada, mama... sebab mama tinggal seorang diri di rumah... Tapi sekarang dah bertambah lagi seorang... sudah semestinyalah Ash... 

Tiap sejam sekali dok tengok time, muahahaha... baru kutahu, baru padan muka...wakakaka...beginilah rindunya mak pada anak kannn? Baru sikit jer ni, esok2 kalau dah besar??? Kalau terpaksa berjauhan atas sebab2 tertentu... (pergi belajar jauh ke, duduk asrama ke? erks nak bagi ker anak mummy yang seorang tu pergi...macam tak nak bagi jer... kalau sekolah dekat2 jer pun cukup kot??? muahahaha...jauhnya pemikiran kotak fikiran ni...dahsyat betul...jauh betul melangkaunya tu...)... Permata hati nan seoranglah dikatakan...hik hik hik... 

Tapi kena kuatkan semangat, keluar mencari rezeki untuk anak dan untuk kebaikan anak...jadi hati kena kuat, tabah dan cekal..Ala sekejap jer pun, tup tup tup dah nak balik...(ayat nak sedapkan hati sendiri... *_^)... Jadi apa pengubat rindunya??? 

Pertama, sentiasa telefon mama kat rumah tanya perkhabaran Ash... dan sekarang ni bila mama letak telefon kat telinga Ash, dia dah pandai tercari2 dah bila dengar suara mummy mama cakap...tak cukup dengan itu, bolehlah dengar Ash berkomunikasi dalam bahasa apa yang saya tak pasti sama ada Korea ke German ke... Akuk akuk aku...akahh... ha lebih kurang macam tulah bunyinya bila saya panggil nama dia di telefon... Alahaiii cairnya hati...lagi tak sabar nak balik dan nak peluk cium Ash kuat2... 

Kedua, tiap kali rindu itu datang bertamu tengok video2 Ash dalam Ms.Apple... tapi tak nak layankan sangat nanti kalau layan sangat dok ralit tengok video2 Ash tu... sudahnya sedar2 dalam diam tak diam air mata dah bergenang... muahahaha...Haippp!!! Gelakkan iolss ek??? Ala...cubalah memahami iolsss ok...wakakakkaa.... (tak apa, nak gelak pun gelaklah...he he he sebab sendiri pun gelak bila kenang2kan balik)...

Ketiga, desktop background di workstation saya telah berubah dengan slideshow gambar Ash... seperti di bawah ini contohnya...


Makanya bila rindu, inilah pengubat hati yang laraaa...eceh wah... *_^... gedik melampau mummy Ash ni kan??? Mummy orang lain tak adalah teruk sangat macam ni...eh ke ada juga???

*Semalam balik kerja, sampai2 dah rumah dah pukul 8.08 pm... parking kereta, tutup pagar, buka pintu bagi salam, terus terkam (erkss...extreme sangat ayat ni...)...terus ambil Ash dan peluk cium Ash banyak2...dah tak tahan sangat dah rindu... Ini sangat2 melampau kannn??? Ni masa tengah type entri ni pun rindu yang melampau jugalah ni... ihikss...

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Desktop Background Yang Dah Berubah!!! ^_^ , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, January 28, 2014.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

26 comments:

  1. bila ada anak mmg pic anak jd wallpaper.. kat opis fiza pun cm tu.. semangat blk rumah nak jupe baby kan.. best

    ReplyDelete
  2. sabar...mcm tu la pengorbanan seorang ibu...thats what i felt lastime masa mula2 kojo kek KL ni ha....until today perasaan tu tetap ada...

    ReplyDelete
  3. memang menyeksa jiwa duk kat opis tapi fikiran melayang ke baby kan.

    ReplyDelete
  4. Alolo...mummy letak gambar tengah buat apa tu? hehe

    ReplyDelete
  5. masa bercinta..hubby yg jadi penghias,kan...dah ada baby..baby pulak amik alih tempat tu

    ReplyDelete
  6. Bila ada anak kan ... Bukan takat wallpaper jer ... Entry blog ... Status fb & Macam2 lagi ... Mesti die lah sumber inspirasi nyer ...

    Hi …
    Jalan-jalan sini …
    KISAH HIDUP KU & JOM BERCONTEST

    ReplyDelete
  7. Ha... dah rasa macam mana erti rindu anak macam itulah. Kalau boleh kocek bawa kerja nak bawa kan.:)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum farah. comelnya ash buat mulut! hehehe geram ohhhh Y___Y

    ReplyDelete
  9. comel sgt ni xleh wt kje nnti
    kje duk tgk gmbar ash je ...huhu :)

    ReplyDelete
  10. Alahai..comelnya Ash...mcm tu lah bila dah jd srorg ibu..mesti teringat2 kn Farah..

    ReplyDelete
  11. Kerinduan ibu pd anak :-) comelllll Ash....

    ReplyDelete
  12. wah....farah...bila rindu bertamu di hati.....

    ReplyDelete
  13. Dh 2bln berkepit mmgla rindu kak..klu ayut pon nnt agkye...xpe.dwmi menceri rezeki kan.. bertahan ye kak rindu tu...huhu

    ReplyDelete
  14. alala comelnye ash.. teringin nk rasa pengalaman rindukan anak mcm farah nih.. agaknya deqla mcm tu la jugak kan..

    ReplyDelete
  15. comell muka Ash dalam gambar tu...
    tak lama lagi nory plak angau tgk gambar anak sendiri, sebelum ni tatap gambar hubby je...ada anak nnt, tatap muka anak jela..hehehe

    ReplyDelete
  16. Normal.dh.. Bkn dekstop je.. Segalanya trut berubah bila ada ank..

    ReplyDelete
  17. sabar bnyk2 ye kak.. biasa la tu..berbulan dok peluk cium tanpa ditinggalkan, sekali kena tinggal kerana kerja, cnfirm rindu.. :)

    ReplyDelete
  18. alah comelnya si kecik nie,, jeles wokeh...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia