Home » , , , , , , , , , , , » Saya Dah Pandai Tidur Sendiri!!!

Saya Dah Pandai Tidur Sendiri!!!

Yippie yeay!!! Mummy dah boleh tepuk tangan dan buat kerja2 lain... Senanglah Nek Ma nanti bila mummy kerja... ^_*... Kenapakah dan apakah??? Tengok gaya anak bujang abah dengan mummy yang sorang ni... Marah betul "uols" kalau dibedung dari bahu ke kaki, tu sebabnya dibedung kaki jer...ahakssss...tak nak anak tu jadi "pengkau" bila berjalan katanya...bedungkan juga kaki... jadilah, dari tak berbedung langsung...acaner tu??? boleh itu macam??? Hamikk ko, lihatlah dunia, tangan Ash bebas dari dibedung...wakakakaka...bukan main suka dia "open air armpit" dia tu, nasib wangi...Hik hik hik, mestilah anak mummy mesti wangi2 sentiasa...tak mau lah mashamm mashamm ye tak??? Dan badan mestilah sentiasa bersih2... tak mo kotor2 dan nampak selekeh... (bluekkk sila muntah "rainbow"dan pusingkan bebola mata sekiranya meluat...wakakakaka)... 

Kisahnya...hamboiii, banyak betul kisah mummy pasal Ash semenjak dua menjak ni kannnn??? Layankan ajerlah "uols"...orang "excited" baru dapat anak sendiri.... yang memang dah lama tunggu menunggu dari sekian lama...akhirnya... blupppp...keluar sorang...lagi sorang??? In Shaa Allah... abah dengan mummy memang dah plan nak bagi Ash adik lagi....buat teman katanya...yelah takkan nak sorang2 jer macam mummy ye tak??? Sekurang2nya ada teman Ash bermain nanti... hik hik hik...In Shaa Allah dengan izin Allah... semoga dipermudahkan dan diperkenankan oleh Allah SWT... ^_^... Nanti Ash dah besar dan dah pandai, abah dengan mummy bagi Ash adik lagi yer... In Shaa Allah, In Shaa Allah... ^_^

Ash dah pandai tidur sendiri "uols"... (batak sungguh "statement" ni...ahaksss....*_^).... yup, dari pemerhatian, dan dari pengalaman hari Sabtu hari tu, lepas mandikan Ash, dah siap2 "handsome"-kan anak mummy ni, letak atas katil, main2 kejap dengan dia, lepas tu, tiba2 diperhatikan dia dah pandai melayan mata sendiri bila dah penat main... amboiii... baru 2 minggu dah pandai main... ok ok, main versi dialah... tapi dah pandai tersenyum bila di-agah... *_^... lepas tu, sendiri tidur....yeeehaaaa.... (tapi dengan syarat "air-cond" mesti bukalah....wakakakaka...kalau buka kipas dia mulalah hek sana hek situ hok sana hok situ...)...ha tu diaaa.... lena "uols"... buatlah kerja apa pun...Alhamdulillah... moga2 berpanjanganlah "good behaviour" tu yer nak.... Mummy doakan... (amboi mummy..."over" ko...macam anak tu nak ambil "exam" besar pula)... 

Dannnn... tak habis setakat hari Sabtu, sampai ke hari ni, masih tidur sendiri...cuma mummy pantau jerlah... ye lah, budak2 kecik ni kena sentiasa diperhatikan...tak boleh dibiar dan ditinggal macam tu jer... 

*Yang paling "best"??? Malam Ash dah tidur lena dah...dah tak ajak mummy "night shift" atau "early morning shift" lagi dah... terjaga cuma bila "diapers" dah basah dan juga nak susu jer... bila "diapers" dah basah dah tentu2 lah kena ganti kan tak boleh biarkan nanti jadi "nappy rash" pula... dan bila nak susu haruslah mummy bangun kan??? Dah tu mana nak dapat susunya kalau mummy tak bangun... ^_*...  "Hencem" tak rambut tu mummy letak "baby oil"...bagi kemas sikit??? 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Saya Dah Pandai Tidur Sendiri!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, December 17, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

55 comments:

  1. best je tgk baby Ash tido...Suke bau baby..sgt wangi..x dpt kat tmpt lain bau tu..huu

    ReplyDelete
  2. wah hepi btul mummy baru ni...i'm hepi for u...gud luck with your new hero dear!

    ReplyDelete
  3. haha... mmg suka tido gtu... faiqah dulu suka tido berbedung.. x bdung x tido, ., haru sungguh... mmg xde can la mak dia nk jimat eletrik...aircond 24jam... hehe

    ReplyDelete
  4. bby skang mmg tak suka bedung2 ni... suka tidur angkat tangan camtu...kiut je...

    ReplyDelete
  5. ala , tomeinya ... terbayang bau baby ... next year saya akan dpt anak buah lagi . dptlah bau baby .

    ReplyDelete
  6. tak nak di bedung??alahaiii...hihiihh

    ReplyDelete
  7. Bagus ash .. Pandai tidur sendiri dah . Tak susahkan mummy dia . Comel sangat !!

    ReplyDelete
  8. wah dah makin hensom ash..dah pandai tdur sendiri..tak menyusahkan mummy ash hehe..

    ReplyDelete
  9. ala comeynya....tangan dah pandai letak kat atas.....

    ReplyDelete
  10. comey bby ash
    jdi ank y baik tau!
    jgn sushkn mommy :)
    xoxo ^__^

    ReplyDelete
  11. aloo comelnya dia ^_^ surrender dia.. tidur lena

    ReplyDelete
  12. ada aircond dear, mmg lena ler baby, semua baby mcm tu ler, anak CN pon kalau dengan aircond mmg kalah ! hehe

    ReplyDelete
  13. Wah hebat gatya dia tidur Farah..dah macam surrender pulak..he..he

    ReplyDelete
  14. kemain ash tido nak ber aircond..
    keep up that good behavior syg.. =)

    ReplyDelete
  15. hai baby ensem..lenanya tido..dah bangaun ke ehe... baby kalau tak mandi pon ttp wangi kan...suka sgt bau baby...eh rindu lak baunya...

    baguslah dh pandai layan mata..gd boy agaknya dia dh dapat suaikan diri...mmg..baby sng tido kalau on aircond...hihihi...jenuh arr melambung bil kalau gitu...hihihi

    ReplyDelete
  16. lama xsinggh cni da selmt suda ye...huuu baru tau..maaf..

    comel nyer bby..geram plak tgok ni..heeee

    ReplyDelete
  17. mudahlah kan kerja mommy dia nanti :)

    ReplyDelete
  18. gud boy la diaaaa
    dh tembun dah dak ash ni haaa
    comelnye...nk cubit2 pipi dia
    ala baby masham2 pon kena cium bertalu2 gakkk

    ReplyDelete
  19. alalala nomei nye..ikut muke sape ni byk kak arah..tdo terbongkang ni hehehe

    ReplyDelete
  20. @thisni3zahata

    memang bau baby takkan dapat kat mana2, i agree dear... hu hu hu... mesti rindu bau ni bila ash dah besar nanti...hu hu hu...

    ReplyDelete
  21. @Maria Firdz

    maria sekarang ni akak tengah paksa ajar dia tidur bawah kipas instead of aircond...too much of aircond pun tak bagus juga...

    ReplyDelete
  22. @msredcheesecake

    betul saya agree, baby sekarang ni kebanyakan memang tak suka dibedung...

    ReplyDelete
  23. @Cik Puan

    ha ah cik marah betul dia bila nak dibedung... susah betul nak dibedung...

    ReplyDelete
  24. @Afiqah Adzan

    itu yang mummy senang nak buat kerja rumah tu...he he he....

    ReplyDelete
  25. tgk la anak buah sape...hahaha...mesti dia tido relax je...Imma king! :P

    ReplyDelete
  26. @Asha Lya

    thank you kakak asha... he he he...ash handsome ek? Alhamdulillah...hik hik hik...

    ReplyDelete
  27. @Sukma Haron

    selain dari tangan letak ke atas ada gaya lain lagi kak...he he he...

    ReplyDelete
  28. @MG schmidt

    In Shaa Allah kakak MG Schmidt, Ash akan cuba jadi anak yang baik buat abah dan mummy... *_^

    ReplyDelete
  29. @Rosmiza Ali

    ha ha ha, ada gaya lain tau Mieza...he he he...

    ReplyDelete
  30. @Cikgu Norazimah

    menjawab bayau letrik nampaknya CN...ekekekee....

    ReplyDelete
  31. @Raudzah Z

    dear ada macam2 gaya lagi tau.. In Shaa Allah ada masa nanti kita upload...

    ReplyDelete
  32. @izan mama mia

    handsome ke aunty??? Alhamdulillah...he he he...memang menjawab dan berjahit lah jawabnya nak bayau bil letrik...hu hu hu...pasrah dan redha jer lah...

    ReplyDelete
  33. @Mime MF

    gaya mutu dan keunggulan itu penting...wakakaka...

    ReplyDelete
  34. @Cik Yaya

    tak apa dear, sibuk kan??? Farah faham, thanks dear...

    ReplyDelete
  35. @ros_reeza

    memang agak mudah dan senang nak buat kerja ros...

    ReplyDelete
  36. @dak-eiza

    betul tu kak, masham macam mana pun tetap cium juga...he he he... memang dah tembun pun kak... ^_^

    ReplyDelete
  37. @TelingaBulat

    haruslah ikut muka mummy kakak TB...he he he...

    ReplyDelete
  38. @husna zahidi

    huh, ber-air cond tu good ke kakak husna...ala la la...teruklah mummy bayau bil letrik ni...ekekeke....

    ReplyDelete
  39. @Sally Samsaiman

    yer of courselah anak buah aunty sally...ekekekee.... dan anak buah diva2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...untung la sangat...hebat...hebat~ :D

      Delete
  40. amboi Ash..dah macam nak terbang pun ada ya..hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia