Home » , , , , , , , , , » Makanan Dalam Pantang???

Makanan Dalam Pantang???

Source Extracted from Google
Muahahaha...jangan harus "uols" tunjukkan ketam, udang, ayam dan apa saja segala bagai ok??? Huwaaaaa.... baru hari yang keberapa ni??? Dah mula terkemput2 dah nak menelan nasi kosong yang digaul lada hitam, ikan bakar dan juga sayur celur atau rebus.... hu hu hu, ye itulah dianya menu Cik Puan Bubbly semenjak dari bersalin hari tu.... tapi "mind-set" ni sengaja di-set-kan supaya memikirkan makanan tu sangat sedap berbanding dengan menu lain...hik hik hik.... 

Walaupunnnnn, telan ayaq liuq kan hari tu bila bau dan nampak mama masak kari daging... hua hua hua... akak ni memang alah dengan kari sikit "uols"...al-maklumlah masakan "favourite"...tapi apo nak dikato dan apo nak buek... tahan ajolah buek sementaro waktu ni...wakakakaa.... Hari2 dok set dalam kepala... tak lama jer lagi tak lama jer lagi...hik hik hik... *_^... Ye lah waktu kan pantas berlalu... 

Kalau nak dihitung2 memang lambat, baik jangan hitung... jadi cepatlah sikit...wakakakaka... Apa2 pun walaupun itulah menunya dan menjadi rutin sampai makan pun dah terkemam2 dah sekarang ni, hik hik hik, terima kasih pada mama yang susah payah hari2 dok membakar ikan untuk anaknya ini...Sian dah nengok rupanya mama-ku itu, terkejar2 dengan kesihatan tubuh badan yang tak seberapa...mana nak masak untuk orang pantang ni lagi, nak masak untuk orang sihat, nak "settle" kan itu, "settle" kan ini... sian mama... besar pengorbanan seorang ibu tu kan??? Jadi ingatlah sampai bila2... Sendiri dah jadi ibu, so sendiri dah tau macam mana rasanya... 

*Hurmmm, tiba2 terbayang2 apakah menu pertama yang nak makan lepas habis pantang nanti...ahakssss...jauh betul angannya Cik Puan Bubbly ni.... *_^ 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Makanan Dalam Pantang???, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, December 9, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. yes dear, mind set itu penting dan perlu agar kita tak meroyan sengsorang hadap makanan tu hahahaha. Bayangkan macam makan ayam atau ketam atau udang hehehe. Nak sihat dan slim punyer pasal, gitulah kekdahnya ye dak (^_^)

    ReplyDelete
  2. begitu la lumrahnya lepas bersalin ni..makin banyak pantang ehhe

    ReplyDelete
  3. mengada eh..dah2 x yah fikir macam2...pantang 100 hari..kena jaga betul2..lepas pantang jgn minum ais...sementara waktu je...biar betul2 elok...awak tu bersalin ceaser...

    ReplyDelete
  4. sabar farah...lepas pantang nanti boleh makan semua yang diidamkan dlam pantang tu ye...

    pssst....makanan tu x oily..so boleh cepat kurus...hehehe

    ReplyDelete
  5. @Kenit Cinonet

    itulah yang ai buat dear... hik hik hik, bayangkan tengah makan ketam, daging, ayam dan betapa nikmatnya... walaupunnn dalam hati tak sabar nak habis pantang kan???

    *meroyan??? erkss...buat masa sekarang tak lagi dan moga2 dijauhkan.... hik hik hik....

    ReplyDelete
  6. @Cik Itah@RRP

    semua wanita yang bergelar ibu pasti melaluinya... bersiap sedialah...

    ReplyDelete
  7. @Amanda Suria

    of course ler kak long diva...divasss kena vogue the vass... ahaksss...

    ReplyDelete
  8. @Kisah Si Dairy

    ha itulah yang nak tu, cepat kurus...ekekekeke....

    ReplyDelete
  9. nanti bila firash dah besar..itu jadi nice moment :)

    ReplyDelete
  10. @PeRdU cINta

    1 kenangan untuk diingati sepanjang hayat kan PC... Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  11. sedapnya lauk orang berpantang...simple kurang kolestrol....hihi

    ReplyDelete
  12. saya tolong akak bayangkan yang makanan dalam pantang akak tu mmg sedap. saya suka makan nasi gaul dgn lada hitam. segar badan lepas tu kak

    ReplyDelete
  13. Heee... Sedap pe mknnn dlm pntang... Hehe

    ReplyDelete
  14. @Sukma Haron

    kak kalau dah hari2 jemu jugak kak...huwaaaa.....

    ReplyDelete
  15. @Ainim Suju

    wah suka ek, senanglah esok2 kalau ainim berpantang... *_^

    ReplyDelete
  16. @Maria Firdz

    sedap sedap juga maria, tapi kalau dah hari2...jemu juga...huwaaa... *_^

    ReplyDelete
  17. pejam celik pejam celik... kejap je nanti abislah pantang.... hehe

    ReplyDelete
  18. MakLady masa dlm pantang paling suka ikan kering talang, dibakar atas api. kemudian ditumbuk halus. lada hitam biji tu pun tumbuk dan digaul mesra isi ikan tadi brsama hirisan bawang besar... pergg.. trliur dh ni..hehe lauk ni maklady boleh makan hari2 farah.. hehe jgn lupa nasi panas !

    ReplyDelete
  19. yup,memang kena bertahan selama dalam pantang nih..IbuNoey dulu pun dok tahan air liur je dengan bau-bauan masakan yang lain..tapi untuk kebaikan kita jugak kan..hehe..

    ReplyDelete
  20. wah.. dah fikir menu lepas pantang pula yer.. hihi.. haipp. jangan fikir.. berpantang betul-betul dulu.. nanti dah merdeka, makanlah semua yang diidamkan tu :) hikhik

    ReplyDelete
  21. sedeynyer menu ! CN masa berpantang makan best2, siap makanan CN kena songlap dgn adik2 ipar lg sebab mak mertua maskkan siakap masak stim, sup jenahak ! tapi yang tak best, takde cili & ais, yang lain stil enjoy berpantang ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia