Home » , » ALERT... Gangguan Bekalan Air Di Selangor & KL!!!

ALERT... Gangguan Bekalan Air Di Selangor & KL!!!

Source Extracted from HERE
Hamboiiiii mentang2lah "ex-staff" kan??? Dan mentang2lah suami bekerja di SYABAS kan??? Kemain propa lagi Cik Bedah sorang ni bercerita tentang gangguan bekalan air di Selangor & KL... ihiksss... alah... berita untuk pengetahuan semua dan kegunaan semua bukan untuk buang masa... jadi tak salah kongsi kot??? Terbaca di SINI 

KUALA LUMPUR - Kira2 sejuta penduduk di Selangor dan Kuala Lumpur bakal menghadapi gangguan bekalan air bermula Selasa depan berikutan hentitugas (separa) sementara loji rawatan air Sungai Selangor Fasa 2. Syarikat Bekalan Air Selangor (SYABAS) dalam satu kenyataan di sini berkata, gangguan bekalan air akan bermula pada 8 PAGI, 17 DISEMBER 2013. Manakala tempoh pemulihan bekalan dijangka bermula pada 9 MALAM HARI YANG SAMA DAN BERTERUSAN HINGGA 8 PAGI 22 DISEMBER 2013 (AHAD). 

Hentitugas itu adalah bagi memberi laluan kepada kerja2 menaik taraf, pembaikan dan penukaran aset2 utama seperti papan suis dan paip keluli. 

Cerita panjang sila baca di "link" yang saya nyatakan di atas yer "uols"...tapiii... nak kongsi dengan "uols" senarai kawasan2 yang terlibat... cuba semak...mana tau kalau2 terlibat, boleh bersiap sedia dari awal kan??? Tak ada air ni payah...biar tak ada elektrik jangan tak ada air... kalau tak ada air...nak berwudhu' dan nak beristinjak tu lecehlah sikit kan???

WILAYAH KUALA LUMPUR: 

1. Kawasan Bukit Kiara: 

Kelab Diraja Selangor; Bukit Kiara Resort; Pusat Sukan Bukit Kiara; Pusat Sains Negara; Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN); Suruhanjaya Sekuriti dan Bahagian Teknologi Pendidikan Pusat Konvensyen Sime 

2. Sebahagian kawasan Bukit Damansara: 

Jalan Segambir; Jalan Belimbing; Jalan Setiabistari; Jalan Setiamurni 1 hingga 12; Jalan Setiabudi; Jalan Setiarasa; Jalan Setiaraya; Jalan Setiajaya; Jalan Medan Setia; Jalan Setiabakti; Jalan Setiakasih; Plaza Damansara dan Taman Seri Beringin. 

3. Kawasan Segambut: 

Taman Sri Sinar; Taman Sri Bintang; Taman Bukit Sri Bintang; Taman Prima Pelangi; Taman SPPK Segambut; Taman Segambut; Taman Segambut Permai; Taman Segambut Damai; Taman Segambut Muda; Taman Segambut Aman; Taman Bukit Segambut; Taman Indah Murni; Taman Prima Impian; Taman Desa; Kampung Segambut Dalam; Taman Segambut Bahagia; Kampung Segambut Tengah; Kampung Segambut Gate; Kesington Park; Changkat Kiara Bayu; Changkat Kiara Surya; Prima Duta; Menara Duta; Duta Ria; keseluruhan kawasan Mont Kiara dan Kompleks Kediaman Kakitangan Awam Jalan Duta. 

4. Sebahagian kawasan Jalan Kuching dan Jalan Ipoh: 

Jalan Ipoh Batu 4 hingga Batu 5; Jalan Cenderuh; Jalan Kuala Kangar; Jalan Vethavanam; Jalan St.Thomas; 
Jalan Khalsa; Taman Kok Lian; Taman City; Kem Batu Kentomen; Taman Impian; Taman Eastern; Taman Rainbow; Taman Bamboo; Taman Million; Taman Sheng Cheng; Tangan Kaya; Kawasan Perindustrian Segambut Taman Sri Kuching dan Taman Niaga Waris. 


5. Kawasan Sentul: 

Kampung Chubadak; Kampung Bandar Dalam; Kampung Chempedak, Kampung Kovil Hilir; Taman Dato' Senu; Taman Sentul Raya; Sentul Selatan dan Bandar Baru Sentul. 

6. Kawasan Jalan Duta: 

Arkib Negara; Kompleks Kerajaan Jalan Duta; Masjid Wilayah Kuala Lumpur; Lembaga Peperiksaan; Ibu Pejabat BPR; Persiaran Duta; Pusat Perkembangan Kokurikulum Stadium Hoki. 

7. Sebahagian kawasan Jalan Mahameru: 

Kawasan Taman Duta; Kawasan Bukit Tunku; Kawasan Tasik Perdana; Kawasan Parlimen; Jalan Sultan Salahuddin; Jalan Tun Ismail; Jalan Dato' Onn; Jalan Lembah Ledang; Jalan Perlis; Jalan Kedah; Jalan Selangor; Jalan Johor dan Jalan Negeri Sembilan. 

8. Kawasan Sri Hartamas: 

Taman Sri Hartamas, Kiara View; Kiaramas; Taman Duta Nusantara; Taman Duta Tropika; Hartamas Heights. 

9. Kawasan Bukit Sentul: 
Jalan Kolam Air; Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC); The Mall; Hentian Putra. 


10. Sebahagian Jalan Tun Razak (dari Bulatan Pahang hingga persimpangan Jalan Langgak Golf): 

Hospital Tawakal; Institut Perubatan Respiratori; Pusat Darah Negara; Institut Jantung Negara; Hospital Pusrawi; Jalan Semarak; Jalan Perumahan Gurney; Jalan Maktab; Jalan Padang Tembak; Flat DBKL Dato\'92 Keramat; Kementah; Pulapol; Wisma Tanah; JUPEM; UTM; FELDA; Pusat Latihan Telekom; Sebahagian Jalan Pahang (dari Bulatan Pahang hingga persimpangan Jalan Titiwangsa) 

11. Sekitar kawasan KLCC: 

Suria KLCC; Kuala Lumpur Convention Centre; Menara Maxis; Mandarin Hotel; Menara Exxon Mobil; Jalan Yap Kwan Seng; Jalan Pinang. 

12. Jalan Ampang (dari persimpangan Jalan Tun Razak hingga persimpanganMRR2): 

Jalan Langgak Golf; Jalan U Thant; Pusat Perubatan Gleneagles; Pejabat Kedutaan British; Pejabat Kedutaan Sepanyol; Pejabat Kedutaan Bangladesh; Pejabat Kedutaan Perancis; Pejabat Kedutaan Thailand; Pejabat Kedutaan China; Pejabat Kedutaan Arab Saudi; Pejabat Kedutaan Sri Lanka; Pejabat Kedutaan Russia; Pusat Penyelidikan Getah Malaysia; Jalan Ampang Hilir. 

13. Sebahagian kawasan Kampung Baru: 

Jalan Sungai Baru; Jalan Rakam; Jalan Hamzah; Jalan Datuk Abdul Malik; Jalan Haji Sirat; Jalan Haji Yaakub; Jalan Salleh; Jalan Syed Mahadi; Jalan Haji Zainuddin; Jalan Pauh; Jalan Raja Uda 
Apart; Jalan Raja Uda 2; Lorong Raja Uda 1; Lorong Datuk Abdullah. 


14. Semua kawasan berikut: 

Taman Sri Delima; Kampung Delima; Kampung Stesen; Kampung Batu 4; Taman Pandan Jaya; Taman Cempaka; Taman Bakti; Taman Nirwana; Kampung Pandan Dalam; Taman Cahaya; Pandan Cahaya; Taman Dagang; Taman Shamelin; Taman Tenaga; Taman Miharja; Taman Kobena; Desa Pandan. 

WILAYAH GOMBAK: 

Bandar Sri Damansara; Kepong Industrial Park; Kawasan Industri Tago; Sunway SPK; Wangsa Permai; Desa Park City; Taman Bukit Maluri; Manjalara Kepong; Desa Aman Puri; Medan Putra; Country Height Damansara Sunway SPK Harmoni 3. 

WILAYAH PETALING: 

Bandar Baru Sri Petaling; 
Desa Petaling; Jalan Klang Lama; Jalan Kuchai Lama; Kuchai Entrepreneurs Park; OUG; Jalan Penchala; Jalan Puchong; Flat Kerinchi; Kampung Kerinchi; Jalan Sungai Besi; Kampung Baru Salak Selatan; Kampung Malaysia; Kampung Pasir Baru; Pantai Dalam; Kawasan Perindustrian Batu 7 Puchong; PJ State; Seksyen 1 hingga Seksyen 10; Seksyen 18; Seksyen 52; 


Taman Bukit Angkasa; 

Taman Bukit Indah; Taman Desa; Taman Gembira; Taman Kuchai Jaya; Taman Lee Yan Lian; Taman Goodwood; Taman Salak Selatan; Tangan Sungai Besi; Taman Sri Sentosa; Taman Tan Yew Lai; Bandar Tasik Selatan; Sungai Besi; Taman Perindustrian OUG; Seksyen 51A, Petaling Jaya; Taman Yarl, Jalan Klang Lama; Bandar Baru Bukit Jalil; Taman Naga Mas; 

Taman Salak Jaya; 

Bukit Jalil Golf Resort; Jalan SS2/50 hingga SS 2/72, SS2; Sungai Way, SS9; Petaling Bahagia; Lucky Garden; Taman Kuchai & Nam Fong; TUDM Kinrara; Kampung Bohol; Taman Puchong Mesra; Taman Paik Siong; Seksyen 11 hingga Seksyen 14, Petaling Jaya; Seksyen 16 hingga Seksyen 17, Petaling Jaya; Seksyen 17A, Damansara N/V; Seksyen 19 hingga Seksyen 22, Petaling Jaya; 

WILAYAH KLANG/SHAH ALAM: 

Seksyen 25 - Sri Lembayung; Seksyen 32; Seksyen 33; Bandar Putera; Putera Height; Kampung Bukit Lanchong; Seksyen 22; Seksyen 25 - Axis; Seksyen 26; Seksyen 27; Seksyen 28; Kampung Kebun Bunga; Kampung Baru Hicom; Subang Mas, Batu Tiga; Batu Tiga, Shah Alam; Batu 8, Bukit Kemuning; Bukit Naga; UEP; USJ 


*Teringat zaman2 kerja SYABAS dulu..."time2" macam ni memang akan sibuklah dengan ERP... (Emergency Response Plan)... ahakss...kalau sekarang masih di sana mesti sibuk ni... dan mesti kepala pening ni... sebabnya...mencari siapa yang nak nak jadi kelindan "tanker" air tu nak hantar air kat konsumer... hu hu hu...  "staff" memasing ada komitmen tersendiri, bukan senang tau "uols" nak pujuk "staff" suruh "standby" jadi kelindan...tapi Alhamdulillah sepanjang kerja sana dan sepanjang "handle" ERP tak ada masalah sangat dan "staff" saya semua bagi "cooperation" kat ibu mereka yang sorang ni...hik hik hik... (tetiba kan rindu pula kat anak2 buah lama ni... )... 

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel ALERT... Gangguan Bekalan Air Di Selangor & KL!!! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, December 13, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

48 comments:

  1. alhamdulillah..wangsa maju takde dalam list..

    ReplyDelete
  2. ermmm
    mcm sipi2 nk kena je tu
    nk p blik kg la nnti hri kejadian ..hehe :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah . belah seri kembangan tak terusik ...

    ReplyDelete
  4. Haisshhhh!!! Alhamdulillah makluman yg sngat penting..

    ReplyDelete
  5. betul tu biar takde letrik dari takde air. menangis takde air.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...ampang selamat yaww.. ~

    ReplyDelete
  7. @Syuhada Baharudin

    Alhamdulillah, kira2nya selamatlah ni??? good good...

    ReplyDelete
  8. @Abak's Role

    sama2 kita berkongsi maklumat yang penting...

    ReplyDelete
  9. @Sally Samsaiman

    gitewww kannn sally... kalau tak ada lah orang tu yang bau machammm... hik hik hik hik...

    ReplyDelete
  10. @Dhia Dirham

    tak ada air ni seksa Dhia, segala2nya ibarat cam tak kena...

    ReplyDelete
  11. huhuhu...x beznye klo xde air
    lg x bez klo kita x tahu notis xde air
    kang nak mandi, nak masak, xde air..mmg susah
    pd tmpt yg kena notis ni, bersiap sedia la u olls..hihihihi

    ReplyDelete
  12. @Yumida Huda

    bila tak ada notice tak ada air tu rasa macam nak makan orang jer... hu hu hu... ha betul betul pada siapa2 yang duduk dalam kawasan yang disenaraikan bersiap sedialah...

    ReplyDelete
  13. selalu bila ada pengumuman ceni mesti akan buat stok air..=)

    ReplyDelete
  14. Thanks Farah for the details..kena get readylah macam ni...

    ReplyDelete
  15. Bila pnh kje kat bhgian tu mesti dpt rasa kesibukan ye kan...pengalaman.jd ye klu air lmbt dtg tahu la dh kenpa..hihi

    ReplyDelete
  16. Fuhh nasib kawasan fiqah tak tersenarai

    ReplyDelete
  17. @husna zahidi

    kalau agak2 dalam kawasan terlibat tu, silalah buat stok air yer... he he he...

    ReplyDelete
  18. @ayut

    memang sibuk ayut bila tiba time2 macam ni... tetiba rindu pula nak kerja lama ni...ekekeke...

    ReplyDelete
  19. @Afiqah Adzan

    Alhamdulillah sebab tak tersenarai, sekurang2nya tak perlulah risau sangat bila tak ada air ye tak?

    ReplyDelete
  20. kesiannya bagi kawasan yg takde air ni..kena simpan beklan banyak2 ni..

    ReplyDelete
  21. notis penting ni utk warga selangor & KL...hehe

    ReplyDelete
  22. mmg kna get ready apa yg patut... kain bsuh ler siap2kn...

    ReplyDelete
  23. ada notis awal blh buat persiapan.. kalau tiba2, mmg x mandi la jawabnya. hehe

    ReplyDelete
  24. kesian kat mereka yg tgl kat kwsn terlibat

    ReplyDelete
  25. peritnya kalau ada gangguan bekalan air..

    ReplyDelete
  26. tulah tu ....jangan le tak de air sampai lama weyh Farah...susah nak mandi hehe

    ReplyDelete
  27. @Kasih Salina

    betul tu salina, kena simpan bekalan banyak2...

    ReplyDelete
  28. @ejulz

    boleh kena pegi bajet hotel mandi or mandi dekat r&r...he he he...

    ReplyDelete
  29. @Invisible Me

    moga moga dapat diselesaikan dengan lancar...

    ReplyDelete
  30. @Kesuma Angsana

    terima kasih kak KA, nanti farah click dekat akak cam biasa juga... ^_^

    ReplyDelete
  31. @hainom OKje

    jawabnya kalau tak mandi ada orang yang bau macham ler OKje...

    ReplyDelete
  32. arghhhh...rumah akak pun kena...esok balik Seremban la nampaknya...

    ReplyDelete
  33. oh.no.no.no
    tempat ciksu juga.huhu
    jalan padang tembak. tak suka tak suka.
    tak nak blk kl lg la, boleh. haishh

    ReplyDelete
  34. Alhamdulillah, Kota Warisan x termasuk..hehe

    ReplyDelete
  35. @QasehnyaRania

    CikSu bersedia yer dengan bekalan air yang secukupnya...

    ReplyDelete
  36. @Cheq Kaq

    nasib baik tak termasuk ek Yaya... ^_^ Alhamdulillah...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia