Home » , , , , , , , , , , » Before & After: Bubbly Load Time is Faster Now!

Before & After: Bubbly Load Time is Faster Now!

BEFORE
 AFTER
Pagi2 ni tadi...jalan2 kat blog Yumida dan baca entri ini Jom Percepatkan Loading Blog! .Wah ibarat pucuk dicita ulam mendatang jer...ekekeke... ^_^ sebabnya salah satu perkara dalam blogging yang paling saya risau adalah keadaan kesihatan load time Bubbly... sebab saya tau macam mana perasaannya kalau blogwalking dan nak tunggu satu2 blog tu load dengan lambatnya... berpeluh tunggu uols...dan salah satu perkara yang saya akui saya takut sangat berlaku pada Bubbly adalah load time yang panjang.... (sebenarnya lately terperasan yang Bubbly cam lambat jer cket... hu hu hu... tu yang dah mula risau tu...)

Jadi, terima kasih kepada Yumida kerana telah berkongsi tutorial dari Solehah Shamsuddin yang mana Solehah dah berkongsi Tutorial: Melajukan Masa Blog Loading. Happy juga pagi2 Sabtu ni... dari load time 1.09 seconds kepada 0.13 seconds... Hurmm...uols yang rasa2 nak check load time blog masing2 sila ke IWebTool. Lepas tu, kalau berminat nak lajukan load time blog uols...silalah lawat link2 yang saya dah sertakan tadi... semua tutorial ada di sana.... 

Senang...x perlu buang apa2 widget...x perlu ubah apa2...i loikee... ^_^ 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Before & After: Bubbly Load Time is Faster Now!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, March 16, 2013.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

24 comments:

  1. sangatttt laju terjah kemariiiii ai likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum Farah..Yaya pon rindu farah tau!lame tak jenguk blog ni..Farah pon lame tak datang blog yaya kan..ingatkan dh lupe kitewwww

    ReplyDelete
  3. laju giler...0.13 saat jer..fuh..cam roket

    ReplyDelete
  4. kalo line internet lembab sama gak..wakwkakwa

    - admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    join juga community kami di facebook ye
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    ReplyDelete
  5. Yeahh.. Terasa kecepatannya :D

    ReplyDelete
  6. wahh patot laju je kat blog akak ni :D nak tryy jugak la...thx for sharing sis! ^_______^

    ReplyDelete
  7. tahniah!!!! blog sy laju x kak??? hehe

    ReplyDelete
  8. ringan je mai sini.. sbb tu xjemu ngee :D

    ReplyDelete
  9. waa patut laa laju ja loading tadi hehe nak cuba lah :)

    ReplyDelete
  10. eh..boleh ye kasi cepat tnpa remove apa2 widget..cekedout!!

    ReplyDelete
  11. Wah..best ni..boleh cuba supaya blog saya laju juga..hehe..

    ReplyDelete
  12. Thanks share entri ni..saya dah timbang berat blog saya..hehe

    http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/03/loading-time-for.html

    ReplyDelete
  13. dah timbang dah...biasalah Okje punya macam tuannya haha...gelakkanlah tu!

    ReplyDelete
  14. ayut punye entry lom byk....tp nnt try gak la check2x load time..tkut lambat gak..hihihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY