Home » , , , , , , , , » Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER...Serius Ini Sangat Awesome Babe!

Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER...Serius Ini Sangat Awesome Babe!



Well... Walaupun Kak Fa ni bukanlah seorang beauty blogger secara serius 😂... Tapi Kak Fa suka cantik dan Kak Fa suka mencuba atau bereksperimentasi dengan produk-produk kecantikan dan kosmetik. Termasuklah segala macam jenis produk dari Althea Korea, in which I do really have to say this, that produk Althea Korea mostly serasi dengan kehendak kecantikan Kak Fa. Terbaru... Yang Kak Fa tak suka berlama-lama nak simpan sendiri adalah Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER...Ini serius sangat awesome babe! Serious... No jokes. 




Banyak dah make-up remover yang Kak Fa pernah pakai selama Kak Fa menjadi seorang individu yang suka bersolek. Ada make-up remover yang meninggalkan rasa kering serta perit kerengsaan pada kulit muka Kak Fa. Ada make-up remover yang dengan gigihnya Kak Fa kena sental serta tonyoh beria-beria supaya semua kesan solekan betul-betul tertanggal (terutamanya jenis solekan kalis air). And I thought, Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER will be another one of my make-up remover yang akan berikan Kak Fa salah-satu daripada kepayahan yang Kak Fa dah nyatakan tadi. 




Yerlah... I was a little bit skeptical on this. However, surprisingly it's not. It works wonders babe! Wonders! 😊. Kak Fa tak perlu nak sental, tak perlu nak tonyoh or gunakan make-up remover di dalam kuantiti yang banyak pun. Few drops and it works like miracle water. Siapa yang tak suka kan? Kan? Kan? Kan? Kaki kosmetik will surely love this! Let's practical proof the theory...





My #2019 first beauty sharing video 😉. To me ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER works like miracle water! 💦. Dah banyak #makeupremover yang Kak Fa guna but surprisingly... This works wonders! And the best part it's only cost RM33.00 for 150ml. ALTHEA PORE PURIFYING SERUM CLEANSER whisks away makeup for only seconds! Tak merengsa even ada mints extracts. #cosmeticgirl is highly recommended to try this out and trust me you'll love it to the moon and sky. It was invented to ensure the skin stays cool and hydrated throughout thanks to a dual moisture cell system that envelopes the skin in a serum-like formula. It prevents the skin from drying out and effectively minimizes enlarged pores, keeping it smooth to the touch. This product also helps to balance the pH levels of the skin to keep it working in tip-top shape! Best of all, it's gentle on the face and suitable even for those of us with sensitive skins. Check this out at https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser now! @altheakorea #altheakorea #altheakoreamalaysia #altheamy #altheaangels #beauty #skincare #beautygeeks #kbeauty #beautyfreak #kbeautyfreak #bubblynotesdotcom #parentingblogger #parentingbloggermalaysia #lifestyleblogger #lifestylebloggermalaysia #malaysiaparentingandlifestyleblogger #myparentingandlifestyleblogger #mommyblogger #mommybloggermalaysia #bloggermalaysia #bloggerMY
A post shared by Bubblynotes Dot Com (@farahwaheda) on

Efisien di dalam meninggalkan solekan tanpa mengira solekan tipis mahupun tebal. As a mom yang senantiasa terkejar-kejar dengan pelbagai perkara, Kak Fa rasa Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ni adalah praktikal untuk Kak Fa. At least... I could save some time there for other things and I love it when I'm able to do that. 😊. Yeehaaaa... Bukan mudah tau mak-mak nak jimatkan masa dan mencuri masa. Ha ha ha..😂. Now I am giving credit to Althea. 




Within less than 10 minutes... Selesai noksss! Semua solekan serta kekotoran tanggal dengan mudah dan muka terasa lembut jer selepas guna. Sangat nyaman! Haaa... That's the word girls! Best-lah... Feeling dia tu memang sangat menyenangkan. 




What makes it so good? It cleanse, protect and moisture it needs. Gabungan cleanser dan juga serum yang bersifat semua dalam satu. Fungsinya untuk menyeimbangkan tahap pH kulit ke arah kulit wajah yang lebih sihat dan complexion wajah yang lebih bersih serta jelas. Siapa yang tak nak kan? Rugilah siapa yang tak nak tu oiii!

It's star ingredients are mint extract (to purify the pores) and jojoba oil (to moisturize without feeling heavy) di dalam menyingkirkan sell kulit mati, cela dan minyak tanpa menyahidratkan kulit.  Bagi Kak Fa, perfect combo lah ni. Sewaktu pertama kali guna pun, Kak Fa dah macam rasa wow! 

Oh lupaaa... Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER ini adalah diformulasikan dengan Moisture Cell System yang menggabungkan lembapan dan minyak di dalam overlapping layers, yang menjadikan proses menanggalkan solekan sangat-sangat mudah! Itulah rahsianya. 

Harga pun tidaklah sehingga membuatkan mata terkebil-kebil. Ha ha ha 😂... Bagi Kak Fa, harga 150ml - RM 33.00 tu adalah sesuatu yang affordable. Pandai jimat gunakan, boleh tahan lama. Kalau Kak Fa lah... Sebotol ni kalau berjimat pakai... Boleh cecah at least 2 months? 

Try this and you'll love this. Trust me. Lepas pakai kulit muka tu rasa lembut, sejuk and bouncy jer. 😊. 

Nak beli? Head up HERE atau boleh must turun aplikasi Althea melalui Apps Store mahupun Google Playstore pada bila-bila masa. 😉. 
Terimakasih telah membaca artikel Althea PORE PURIFYING SERUM CLEANSER...Serius Ini Sangat Awesome Babe!. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

0 komentar:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.