Mengukir Sebuah Senyuman Melalui Ibadah Qurban Dan Aqiqah Bersama AmalQurban

Farah Waheda Wahid
0
Mengukir Sebuah Senyuman melalui ibadah Qurban dan Aqiqah bersama AmalQurban

Semakin hampir dengan sambutan perayaan Hari Raya AidilAdha, mengingatkan Farah tentang satu Program Korban dan Aqiqah serta Wakaf Al-Quran untuk Komuniti Islam yang Dhaif di Afrika seperti Sudan, Uganda dan Ethiophia Bersama Yayasan Amal Malaysia untuk tahun yang ke-9 bagi tahun 2017 ini. Sambil-sambil tu, Farah panjang-panjangkanlah juga kepada anda yang mungkin berkemampuan untuk mengukir sebuah senyuman melalui ibadah Qurban dan Aqiqah bersama AmalQurban. Smile. Sekiranya anda berminat, anda perlu baca entri Farah ini sehingga ke penghujungnya untuk maklumat yang lebih lanjut.

Ibadah Qurban dan Aqiqah oleh pihak AmalQurban pada tahun 2017 ini akan turut dilaksanakan di Sudan, Ethiopia dan Uganda. Fokus program ‘foodsharing’ sempena Qurban, Aqiqah dan Wakaf Al-Quran pada tahun ini adalah membantu meringankan beban saudara seagama terutama daripada komuniti masyarakat Islam yang dhaif, pelajar madrasah tahfiz dan mangsa pelarian perang.

Harga bagi sebahagian lembu dan kambing serta sumbangan wakaf Al-Quran bagi tahun ini adalah seperti berikut:

RM350.00 untuk sebahagian lembu

RM450.00 untuk seekor kambing

RM25.00 untuk senaskah Al-Quran


Sekiranya anda berhajat untuk menunaikan ibadah bersama AmalQurban bagi tahun ini, anda boleh menghubungi En. Umar di talian AmalQurban Hotline (012-965 4802) bagi sebarang pertanyaan.

Firman Allah subhanahu wata‘ala:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا ارْكَعُوا وَاسْجُدُوا وَاعْبُدُوا رَبَّكُمْ وَافْعَلُوا الْخَيْرَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ ۩
"Wahai orang-orang yang beriman, rukuklah serta sujudlah (mengerjakan sembahyang), dan beribadatlah kepada Tuhan kamu (dengan mentauhidkanNya), serta kerjakanlah amal-amal kebajikan; supaya kamu berjaya (di dunia dan di akhirat)"
(Surah Al-Hajj 77)
جَزَا كم الله خَيْرًا كَثِيْرًا
"Jadza-Kamallah Khairan Katsiiraa"
Artinya : "Semoga Allah Membalas-kalian dgn kebaikan yg banyak".

Untuk berhubung secara langsung, sila klik pautan berikut:

www.wassap.my/60129654802

Sekretariat Korban Dan Akikah
Yayasan Amal Malaysia
Lot 4459, Jalan Mohamad Amin, Sungai Merab Luar
43000 Kajang Selangor

H/P @ whatsapp : 017-9197276 / 016-9808007 / 012-9654802
Tel/Fax: 603-8928 0660

Facebook fanpage : http://on.fb.me/1J7EQt4
Website Amal Qurban : https://www.amalqurban.com/

Post a Comment

0Comments

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Bubblynotes.Com uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !