Home » , , , , , , , » Sony Discman...

Sony Discman...

Kemas punya kemas, godek punya godek bilik semalam, terjumpa barang kepunyaan saya ni setelah sekian lama hilang dari pandangan mata.... ^_^... mana tak hilang... dah disimpan dalam laci ye tak? Memang lah tak perasan... "Oh, one of my possession with the most possessive value!"... 

Sebenarnya inilah teman sejati ke mana2 semasa berada di sekolah menengah dulu... dan Sony Discman ni adalah hadiah dari papa sebab dapat 4A dalam peperiksaan UPSR dulu... Tak sangka masih ada dalam simpanan lagi rupanya... Ada "sentimental value" tu... muahahaha... dan semestinya bila dah jumpa ni, nak lah simpan lagi baik2...kenangan2... (dulu UPSR ada 4 subjek jer... kerja keras "uols" nak dapatkan Sony Discman ni...). Masa zaman2 saya nak masuk sekolah menengah dulu, "gadget" ni tengah "in" juga... Masa tu zaman2 baru nak diperkenalkan dan tengah2 meningkat "famous discman" katakan... Kegilaan zaman sekolah dulu berbanding dengan sekarang "mostly" budak2 akan gilakan "smartphone" dan "tablet"...he he he... 

Banyak jasanya discman ni, hurmm... tak taulah masih berfungsi dengan baik ataupun tidak, nak kena "test run" juga ni... sayang kan kalau masih berfungsi dan tak digunakan...untung2 "travel" gi memana ke, duduk tepi pantai ke...ahakss...boleh layan dengar cd sorang2... Dalam hati bagus juga terjumpa benda ni...he he he... 

*Tengah nak mengemas2 lagi ni, mana tau kot2 terjumpa barang2 lama yang mungkin terlupa dah...he he he... walaupun tak antik sangat pada pandangan orang, tetapi antiklah pada diri sendiri, sebab barang2 persendirian dan peribadi masa zaman kanak2 dan remaja lah katakan... *_^ 
Terimakasih telah membaca artikel Sony Discman.... Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

62 komentar:

  1. teringat zaman dulu kala pakai nie kan.hahah..lagi satu walkman...tu kira ah budget bagus sape ada tu..muahaha

    ReplyDelete
  2. wah brg yg ada sentimental value juga tu !

    ReplyDelete
  3. fuuhhh..
    teringat plak kenangan dulu2..
    discman shark x bali sbb beso.
    layan walkman jer dulu.
    eheh.
    kene simpan tu kak

    ReplyDelete
  4. weee kenangan nih
    akak dulu abah hadiahkan 'walkman', itu pon lepas SPM
    kalau sebut skrg ade ke yg tahu hihi

    ReplyDelete
  5. ni jaman 90an dulu top ni
    siapa ada discman kira kaya laa... hahahaha

    ReplyDelete
  6. barang lama jangan dikenang makk.,ahHHKs

    ReplyDelete
  7. Farah, akak dulu ada walkman.... kalau pasang kaset cepat habis bateri..dengar radio jerlah. hahahahah

    ReplyDelete
  8. wow! memori daun pisang ni.
    zaman aida di sekolah menengah walkman aje, kaset. takde lagi cd...

    ReplyDelete
  9. uittt lame tuh discman nih...betul2 sentimental value

    ReplyDelete
  10. hihi.. kita layan walkman jer dulu dear.. tu boleh simpan kenangan nnt tunjuk kat bakal baby yer :)

    ReplyDelete
  11. Farah ini seorang yang bijak sejak kecil lagi.

    Guna discam pun tidak mengganggu pelajaran..

    dapat 4 A tu...

    ReplyDelete
  12. wah...discman nie memang barang yang rare sekarang nie..tapi satu masa dulu sape yang ade memang stylo laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. Hadiah dr org tersayang mmg ada sentimental value..

    wow 4a...samalah kita..

    ReplyDelete
  14. Sy pun ada 1 kat rumah, tapi tak pakai dah simpan atas meja je perhiasan hehe..

    ReplyDelete
  15. mesti boleh guna lagi tu kak..=D

    ReplyDelete
  16. haha zaza pn pernah pakai disc man ni.. dulu zaman2 rappers top wo kalau keluar town pakai disc man ehehehe

    ReplyDelete
  17. tu semua kenangan yang indah kan kak Farah :)

    ReplyDelete
  18. Assalammualaikum...farah,

    macam payah nak cari discman nie.. pernah tanya kedai .. dia kata dah tak jual...

    mselim3

    ReplyDelete
  19. ingat lagi zaman sekolah dedulu siapa ada discman ni kira canggihla....sekarang ni anak2 kita tak heran sume benda ni..mereka lebih obsess dengan gadgets semasa yg lagi hitech kini....

    ReplyDelete
  20. Sya dulu pun ada discmn ni,.seronok dpsgt..snggup bwk berkping2 cd masa nek bas..huhu..skrg dah ada mp3..trus dilupakn mnda ni kn..hee

    ReplyDelete
  21. memang ini ler gadjet terbaik dulu-dulu....ada lagi simpan yea Farah...

    ReplyDelete
  22. @blogger lelaki

    ancient sangat bunyinya zaman dulu2 ni... he he he...

    ReplyDelete
  23. @blogger lelaki

    he he he...terima kasih tinggalkan link walaupun saya dah mula melawat2...dan juga follow...nanti saya datang lagi yer...

    ReplyDelete
  24. @Kisah Si Dairy

    masa darjah 3 sampai darjah 6 memang pakai walkman pun kak eda...

    ReplyDelete
  25. @Kesuma Angsana

    pemberian papa harus ada sentimental value kak...

    ReplyDelete
  26. Huih, season nih.. Mieza dulu duk giler walkman.. Dapat beli sendiri sebijik masa zaman matrik.. Last2 ilang.. Abang pinjam, ntah mana dia letak.. Huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  27. @Shark Kay

    ada juga discman yang nipis shark, he he he...yang akak punya ni tebal sikit, tapi memang nak simpan pun, buat kenang2an...

    ReplyDelete
  28. @dak-eiza

    tak pasti kak sama ada budak2 sekarang kenal atau tak gadget ni sebab sekarang lebih pada ipod touch dan juga mp3 player...

    ReplyDelete
  29. @Madam Lala

    tak adalah kaya kak, tapi kiranya cam trend dan stylo lah zaman tu kununnya ahaks...tapi tak dinafikan harganya boleh tahan...dekat setengah ribu pun ada...cam yang farah punya ni, masa tu ingat lagi dalam 400+++

    ReplyDelete
  30. @Wak Gelas

    wak, tapi kadang2 terkenang juak sih...he h ehe...

    ReplyDelete
  31. @nea lopah

    samalah ni kak, kalau pasang cd pun cepat habis baterinya...

    ReplyDelete
  32. @Lilynn Wifey Sham

    ha ah kenalkan dia barang antik mummy dia...wakakaka...

    ReplyDelete
  33. @Faizal Mohamad Twon Tawi

    Alhamdulillah atas kurniaan Allah Faizal...semoga kebijaksanaan juga diberikan kepada baby yang bakal lahir ni...

    ReplyDelete
  34. @Azlan Strider

    betul tu azlan dia lebih kepada trend dan stylo discman ni...

    ReplyDelete
  35. @Elih Japahar

    ini antik bagi kita ni nanti untuk dikenang di hari tua...ahakss...

    ReplyDelete
  36. @husna zahidi

    tulah husna nak kena test run juga ni, sama ada masih boleh guna atau tidak..

    ReplyDelete
  37. @ZazaMyMoon

    kan zaza, kira masa tu kita bajet hotlah...ahakssss...puhlease kan...

    ReplyDelete
  38. @ros_reeza

    yup kenangan indah untuk dikenang ada ketikanya dalam hidup...

    ReplyDelete
  39. @RamRamCute

    ha ah kak, zaman2 kita dulu siapa ada ni kiranya dah stylo dah... hu hu hu...

    ReplyDelete
  40. @adrianna syaz

    mp3 lebih senang nak dibawa ke mana2 kan dear?

    ReplyDelete
  41. brg dulu masih elok...brg skg canggih sje tapi cepat rosak....

    ReplyDelete
  42. Penuh dengan sentimental value ni... :D

    ReplyDelete
  43. Geliga rupanya mommy ni...hehe
    Zaman okje tak ada lagi kot Farah....hrhe maklum le zaman purba haha.

    ReplyDelete
  44. Dulu akak suka walkman...hahaha..x inhat mn ntah walkman tu...

    ReplyDelete
  45. Nanti lama kelamaan, discman dan Walkman pun masuk muzium kan..

    ReplyDelete
  46. @Maszie Fatah

    betul tu kak, barang dulu lagi tahan lama dari sekarang ni...

    ReplyDelete
  47. @Mia Kassim

    sangat penuh dengan sentimental value mia... i agree...

    ReplyDelete
  48. @hainom OKje

    bukan zaman purbalah OKje... geliga? erks...geliga apakah? geliga ular ker OKje...ekekeke...

    ReplyDelete
  49. @Amanda Suria

    Walkman tu masa darjah 3 sampai darjah 6, tidur malam pasang jer kat telinga sampai lelap...

    ReplyDelete
  50. @memmetlenggeng

    ha ah kak, rasanya sekarang ni memang tak ada lagi pun...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.