K-Pop Kah Akak???

Source Extracted from Google
Muahahaha...tak ada angin tak ada ribut tetiba jer kan??? Cik Puan Bubbly cerita pasal K-Pop... Gosok2 mata sikit terutama Sally Samsaiman... *_^... Hamik ko, selama ni akak dok baca dan komen jer adik2 dan kawan2 yang minat K-Pop kan??? Tetiba hari ni akak pula bercerita tentang K-Pop...nak jugakkk!!! Eh, akak jenis yang "in" lah... bukan ikut2an tau..wakakakakak...cuma tak tunjuk, gebang dan kepoh jer... meh sini, nak habaq mai...walaupun akak "outdated" dah dengan kehadiran dan kebanjiran banyak kumpulan2 K-Pop yang baru... memula akak kenal K-Pop bermula dengan minah2 kat bawah ni... *_^


Sejarah masa silam akak ni "dancer" sebelum berhijab... jadinya, setiap "step" memang hafal... (ihikss..kira2 zaman2 muda2 dulu lah ni...hahaha...sekarang pun muda lagi, cuma "mature" sikit jer...)... dah berhijab ni, ko nak "dance"??? dalam bilik jerlah...wakakakaka..kena jaga kesopanan dan kesusilaan giteww kan??? "I have my own group"... tak percaya??? la la la la...sila ajukan pertanyaan pada suami saya...dia lebih mengenali dan tahu giteww...ke nak "battle"??? (yang perempuan jer ek? he he he...)... sekarang ni lebih pada "coach" jer kot untuk "junior2"... Selain dari lagu Nobody ni, akak minat lagu So Hot, Be My Baby, Tell Me, Irony, etc...

Tak cukup tu, wakakaka...minat jugak... (nak jugakkkk!!!!)...2PM... 


Dan lagi, Big Bang pun termasuk...



Campur pulak lagi... Super Junior... 


Ha "part" Super Junior akak ada minat seseorang yang memang "heart throb" tau!!! Wakakaka...tengok jer...alahaiiii...comel dan handsome-nya...wakakakaka...cuba teka??? *_^... Minat tak membawa mudarat tak apa... Ala, secomel2 dan se-handsome2 mamat tu, macho dan handsome lagi suami "ai"...wakakaka... haruslah kan??? *_^... 

Ada lagi akak kenal, Girls Generation, SNSD, 2NE1... CNBlue yang si Sally minat tu, tak pernah lagi, baru nak kenal2 dari Sally ni...ahaksss... tapi semalam tertengok dan tersuka satu video ni... 


Erks, K-Pop kah akak??? Tapi tak adalah sehebat adik2 yang lebih tau dari akak "uols" ni...ha ha ha... Yang penting, saya suka melodi dan juga "dance beat element" yang ada dalam setiap muzik K-Pop yang bersesuaian dengan halwa telinga saya... *_^... Minat itu tidak salah kan? Asal jangan lagha...Betul tak?

*Dalam Beyonce2 ada juga selera Timur diriku ini...wakakakaka... boleh bawak ke tepi, ke tengah, ke kiri dan ke kanan, semua pun masuk... 
Terimakasih telah membaca artikel K-Pop Kah Akak??? . Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

47 komentar:

  1. hbislah bby akk nnt kuar muka versi mata sepet sbb terkenan dgn k-pop.. hehe.. tapi org korea mmg comei2 kan..

    ReplyDelete
  2. hehe akk mmg blur sikit pasal k pop ni yg akk kenal hanya wonder girls je kot.. Tp anak anak mmg minat k pop sgt sgt ;)

    ReplyDelete
  3. hahaha...tak boleh blah part 2PM...ohmaiii....hahaha...sally minat CNBLUE je kak...tapi akak minat yg menari kan...? so, cnblue gonna be out listed la kan..? alololo...

    ReplyDelete
  4. hamboi...sejak bila nie..hahaha...nti junior minat kpop...sedey..tak boleh nak tengok video2 nie...

    ReplyDelete
  5. boleh tahan jugak akak ni,hihi...banyak jugak la tu tau lagu2 diorang..kpop sangat:) haa...yang lagu wonder girls tu nana tau,dgn oppa gangnam style je lah kot^-^

    ReplyDelete
  6. Wahhh..sekali kuar...haa..hambek kau..hahaha

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum awak. hehe. semua terkeluar ekk. sheila tak minat kpop :P

    ReplyDelete
  8. 'Akak' pun suka juga sesekali nak lepas tension bila melayan anak-anak. Wondergirls memang suka, Fantastic Baby by Bigbang tu pun mcm best. Tapi betullah minat aje, biar berpada-pada, nengok2 jugalah umurkan..takkan tahap mak2 cam kita ni leh terkinja2 lebih2 depan youngsters :D

    ReplyDelete
  9. wahhh.. Farah minat K-Pop gak?? fuyooo.. heee...

    nak tag Farah join Ga jom..
    http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/anniversary-giveaway-by-anadiera.html

    ReplyDelete
  10. biar betol,akak dancer dulu huhu mcm x pecaya nampak muka lembut jer hihi nak juga blajar menari blh?

    ReplyDelete
  11. kpop? kenit ZERO pasal hiburan korea ni sis haha. Last yang kenit layan pun drama diarg tu Full House pastu nak layan lebih2 boyband dgn gurlband tu takda dah laaaa hehe.

    Tu gurlband kat umah tu pun dah bagi banyak pening kat kenit hehehe

    ReplyDelete
  12. Fiza mmg peminat k-pop dan k-drama.. >_<

    ReplyDelete
  13. apa salahnyer layan sesekali.. Kpop !

    ReplyDelete
  14. @Maria Firdz

    maria, kalau sepet tu ikut muka atuk dia tau... he he he...sebab atuk dia chinese breed giteww...

    ReplyDelete
  15. @adzairdawati makdara

    akakku yang gojes, wondergirls tu memang extreme populariti diaorang al-maklumlah pencetus fenomena, la ye ke, termasuk hero bujang tu sekali? he he he...tapi tak nampak pulak diaorang tu k-poppers bila berjumpa diaorang...

    ReplyDelete
  16. @Sally Samsaiman

    sally awat tak bley blah part 2pm tu? wakakakaa... tak kaji lagi CN Blue tu, nanti akak kaji...

    ReplyDelete
  17. @Kisah Si Dairy

    dah lama dah kak eda, erkss, junior minat k-pop ker... alahaiii... tak yah k-pop sangatlah kak eda, nanti dimintanya carikan calon isteri korea, dah jenuh mummy nak ke korea cari calon...wakakakaka...

    ReplyDelete
  18. @nanakimie

    nana, akakmu ini nampak jer kekunun gadis ayu...wakakaka...tapi memang boleh tahan...wakakaka... pening jugalah hubby nak melayan... lol...

    ReplyDelete
  19. @Sheila Salim

    farah agree tu sheila, ada setengah orang memang tak minat.. he he he...

    ReplyDelete
  20. @Norhasniza Khalid

    asyik baca cerita adik2 berk-pop.. akak pun berk-pop jap...ekekeke...

    ReplyDelete
  21. @Mummydearie

    mak budak jangan sekali2 nak terkinja2 depan youngsters...buruk benau rupanya kak...he he he...

    ReplyDelete
  22. @tenku butang

    boleh masuklah...erks, tag, In Shaa Allah Farah cuba penuhi yer...

    ReplyDelete
  23. @nur hannis mohamad

    ya allah dik, lemah gemalai dan lemah lembut ke akak ni...akak memang dancer dulu dan juga cheerleaders...wakakaka...itu dulu zaman memuda, tapi minat tu masih ada sehingga kini... cuma taklah selincah dulu...wakakaka...

    ReplyDelete
  24. @Kenit Cinonet

    comel jer kenit, gurlband kat rumah tu... ha ah, k-pop dengan diaorang jerlah ek.. he he he..

    ReplyDelete
  25. Saya pun layan jugak kpop2 nih ~ Paling minat sekali of course lah B.A.P tp rasanya akak tak kenal kot siapa cuz dorang boleh dikira baru jgklah sebab baru debut tahun 2012 =D

    ReplyDelete
  26. @Hafiza AizZawa

    wah akak boleh belajar dengan fiza ni...he he he...

    ReplyDelete
  27. Tengok wonder girl tu teringat kumpulan feminin. Rasanya Malaysia dah mula awal dulu dari diorg kan?

    ReplyDelete
  28. orr.. alkisah.. ok jer kan skala sekali nak layan ape pun.. kita ni free hair tp nk layan golek2 industan.. boleh??.. agagagaga

    ReplyDelete
  29. Kpop... comel comel je mereka semuanya kan...

    ReplyDelete
  30. lagu nobody2 ni lah yg sllu dok nyanyi..heyyy k.el pun minat kpop gak tp cam farah lah x gebang sn sini..k.el suka 2NE1 2PM 4minute ke ape..siap donlod lam hhp hehehe n letak as caller ringtone..dululah skun x ekeke

    ReplyDelete
  31. fae kalo k-pop ne kureng sikit hihi

    ReplyDelete
  32. gitu..kelaassss gak kak farah ni. iman kenal k-pop ni start superjunior kot lagu sory sory sory.lagu yg ntah pape iman sndrik xphm

    ReplyDelete
  33. @Farah Waheda Wahid hahaha...sally teringat kakak sally...dia minat dgn Nickhun kumpulan 2pm...yg thai prince tu..hehehe

    ReplyDelete
  34. jaa pun minat lagu rancak yg ada dance nih.. tgk diorang buat mcm senang jer, tp bila kita try ikut, hrmmm mmg kelautt... hikhik..

    ReplyDelete
  35. akak dancer dlu? leh la ajr ktorg..heee

    ReplyDelete
  36. jd ikutan kpop nie
    anak2 pun layan jea lgu kpop nie
    siap joget2 lg

    ReplyDelete
  37. Mak mmg jauh sesangatlah bab kpop ni....hehe...bukan zaman ai you!

    ReplyDelete
  38. yeay! seppp3 :) saya peminat tegar 2PM! ahaha

    ReplyDelete
  39. hahaha..dancer?serius kah ni?fakta yg menarik tntg akak ni :D ayut pon layan gak kadang2x k-pop ni..suke tgk diorg comel2x jer..hhuhuhu

    ReplyDelete
  40. wah kak Farah dancer yer.. cayalah :) hihi
    Ros tak berapa gemar k pop ni. tak tahu la kenapa.. mungkin jarang dengar kot?..

    ReplyDelete
  41. alamak..tktau apa2 pasal kpop.. tak sempat nak amik tahu hihi teringin jugak nak research lagu2 diorang knonnya, entah bila hehe =)

    ReplyDelete
  42. Anak-anak mmg minat k-pop....hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.