Home » , , , , , , , » Junior Moving in Tummy @ 26 Weeks!!!

Junior Moving in Tummy @ 26 Weeks!!!

Source Extracted from Google
Wachaaa!!! ^_^... Dia dah mula sangat "active" bergerak ke sana ke mari dah dalam "tummy" mummy... Dan sangat seronok bila perkara ni berlaku, kadang2 bila abah dia letak tangan kat atas "tummy" mummy pun dia dah pandai bagi "reaction"... heee.... "One of those experience" yang semua "preggy mummy" akan alami kann? Bagi yang belum pernah dan bakal merasainya... "enjoy this moment and this is one of those things that you'll remember for life"...

"Frankly" suka main2 dengan junior bila macam ni... Kadang2 bila tengah2 kerja kat "office" pun dia ajak main...he he he... bila jadi macam ni, mesti "stop" kejap buat kerja lepas tu bersandar di kerusi dan letak tangan atas "tummy"... Interaksi antara ibu dan anaklah katakan, walaupun anak tu belum lagi keluar... dan perkara ni buatkan saya tersenyum sendiri...Tapi bukan gila or mental ek???

Contoh yang paling "similar" dengan apa yang berlaku pada saya di minggu ke 26 ini, adalah...



"The blurping movement" yang buatkan mummy ada benda baru nak "explore" dan asal ada peluang jer mesti nak bercakap dengan junior and "interact" dengan junior "in such ways"... ^_^... Ni belum "part" dia berbenjol lagi... ntah siku ke, kaki ke... "My betterhalf" cakap, "wait until you reach the 8 months of pregnancy..."... *_^
Terimakasih telah membaca artikel Junior Moving in Tummy @ 26 Weeks!!!. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

26 komentar:

  1. Assalamualaikum yanggg. bestnya! ehh ni baby first ke bukan? heee sheila taktahu :)

    ReplyDelete
  2. Bestkan dear ble lalu saat2 mcm nih..rindunye nk preggy balik tp tgu dlu kot..bg ank ank bsar dlu n.puas kasih syg

    ReplyDelete
  3. mmg seronok..lagi nanti tunggu je masuk 7-8 bulan,kita dah boleh tau mana kaki atau tangan yg kick tu..haha..

    ReplyDelete
  4. Hurm...
    bestnye akak..hehe...
    Jemput Join Segmen saya..hehe
    http://whyvenusmarscollide.blogspot.com/2013/09/segmen-ikhlas-blogwalking-by-syifaul.html

    ReplyDelete
  5. ehe dh 26mnggu ni mau rase bb gerak2 kan?sure sonok.sure xsabar nk jd ibu mithali ni. :)

    ReplyDelete
  6. hehe...pengalaman pertama kan kak :) semoga semua berjalan lancar^^

    ReplyDelete
  7. saat paling manis yang dilalui oleh ibu mengandung..oh my...

    ReplyDelete
  8. wahhh...bestnya..xsabar pulak nak ade baby..hihihi..(^_~)

    ReplyDelete
  9. waa... yg baca ni pun dah excited...

    ReplyDelete
  10. sekejap je dah masuk 26 minggu.. semoga kak farah & baby sihat selalu.. :D

    ReplyDelete
  11. cepat la keluar junior! ttbe sally pulak yg excited :)

    ReplyDelete
  12. i miss that moment dear...what a such awesome experience...i wish i could feel the same in the future..

    ReplyDelete
  13. moment plg berharga bt preggy mommy..hehe baby gerak² dlm perut tu..comel je..

    ReplyDelete
  14. Subhanallah, terujanya nak rasai sendiri pengalaman macam ni.. Semoga dimurahkan rezeki Mieza nak timang anak sendiri.. Huhu..
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  15. Waaaaa... Bestnya.. Rindu pulak masa Zara duduk dalam perut aritu...

    ReplyDelete
  16. Hari tu OKje mimpi perut ada baby gerak-gerak gitu hehe
    Sok kalau dah bertambah minggu tu farah lagilah kuat! lagi seronok!

    ReplyDelete
  17. seronoknya kak.. best baca perkembangan baby dalam perut ibu mengandung ni.. doakan untuk Ros ye..
    moga semuanya berjalan lancar akak.. jaga kesihatan :) take care~

    ReplyDelete
  18. inilah pengalaman paling berharga bagi setiap yang bbergelar ibu.. mahal tau..

    ReplyDelete
  19. oo,preggy mummy rupanya akak ni,heee..jaga kesihatan ye kak,moga baby dlm perut and akak baik2 aje:)

    ReplyDelete
  20. tulah.. xsabar nak tgu time ni.. best kan.. nak2 lagi bila perut pun senget sebelah sbb si comel duk mengeliat n berjoget kt dlm.. hehehe

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.