Home » , , , , , , , , » Syukran, Happy & Proud!!!

Syukran, Happy & Proud!!!

Source Extracted from Google
Petang semalam teragak nak tanya sama ada exam result betterhalf dah keluar ataupun tidak? Yelah, if ikutkan kepada apa yang pihak pengurusan tempat betterhalf belajar inform saya few weeks ago, exam result akan keluar dalam tempoh 6 minggu. So bila ditanya2, hanya senyuman yang keluar dari bibir dan akhirnya terkeluar pengakuan yang classmate satu course dah inform yang exam result confirm dah keluar... Dan permintaan dari betterhalf adalah untuk check result sama ada selepas raya ataupun selepas selesai presentation for Paper 4. Tapi biasalah kannn? Akak terlebih excited... Sebabnya dari awal masa akak suggest suruh amik course ni, akak yakin yang betterhalf boleh buat... (ada instinct di situ selepas observe dan nilai strength betterhalf sepanjang kenal dan menjadi betterhalf)... Tak salah kita mencuba kan? Di mana ada kemahuan di situ ada highway!!! Ahaks... 

Saya inform yang saya takkan beritahu bila saya akan check dan bila saya akan beritahu... (sebenarnya diri sendiri pun nervous dan dalam masa yang sama terfikir bagaimana caranya nak inform kalau semuanya lulus dan bagaimana nak inform sekiranya ada yang terkandas... choiii... mintak dijauhkanlah... bukan apa, x sanggup rasa hati melihat kesedihan dan kekecewaan betterhalf sekiranya perkara yang x diingini berlaku). So, we continue our conversation as usual dan buat macam x ada apa2...Tapiii...manalah boleh saya ni nak berahsia dengan betterhalf, sebab dari awal segalanya saya kongsi dan saya x pernah sorokkan apa2 pun dari betterhalf apa yang saya rasa or apa yang saya experience or apa yang saya fikir... I believe in open communication...baru ada keharmonian di situ... Well, my betterhalf knows me very well...From top to toe... hu hu hu... 

So, dalam diam2 saya pun bukalah link intranet tempat betterhalf belajar tu dan check the examination result dengan penuh debaran di hati... *_^ (sangat poyo sebab over-excited...wakakakaka)... type in angka giliran dan type in ID no... click submit...pejam mata tu... takuttttt...dan fikiran tak keruan apalah agaknya... (over kannn? melebihkan orang yang sit for the exam pulak...)...Hu cerita tentang betterhalf exam tu di sini pada siapa2 yang tengah confuse apa dia...sila tekan SINI

Dan, akhirnya... 

Syukran Ya Allah! Alhamdullillah, I'm happy and proud of my betterhalf and I believe semua insan2 yang berada di sekeliling hidup betterhalf begitu juga... Bukan saya seorang sahaja! ^_^... Alhamdulillah, alhamdulillah, x berhenti2 mengucapkan kalimat itu... Sampai cakap dengan Baby Ash... "Ash, alhamdulillah, babah dah pass exam with flying colours!!! We should be proud of him sayang..."... Paper 1, Paper 2, and Paper 3 semuanya lulus... Paper 4 the Workplace Assignment (hasil kerjasama semua pihak) dah pun selamat dihantar, tinggal presentation day jer lagi. Hopefully this one will pass too!!! ^_^... Tidak tergambar dengan kata2 kegembiraan ini... 

"CONGRATULATIONS! YOU'VE RUN THE COURSE AND PASSED THE EXAMS! THERE ARE NO SECRET OF SUCCESS. IT IS THE RESULT OF PREPARATION, HARD WORK AND LEARNING FROM FAILURE. WELL DONE!"

"A LOT OF PEOPLE WOULD LIKE TO MOVE MOUNTAINS, BUT FEW OF THEM ARE WILLING TO PRACTICE ON SMALL HILLS. CONGRATULATIONS ON COMPLETING THE 1ST STAGE OF YOUR FUTURE CAREER!"

"SO PROUD OF YOU ON THIS GREAT ACHIEVEMENT IN EXAMINATION! THINGS TURN OUT BEST FOR THE PEOPLE WHO MAKE THE BEST OUT OF THE WAY THINGS TURN OUT! MY BEST WISHES FOR FUTURE!"

For the sleepless nite, rushing here and there, trying to make time for everything to please everyone, dividing your time for yourself and others... finally it has been paid off! Semoga hari esok akan lebih baik... I'm sincerely proud of you and happy for you... 

*Ahakss...tiba2 rasa entry ni cam over sangattt kannn? Tapi nak buat macam mana??? Hati gumbira di atas perkhabaran ini... Just wanna share it with u peeps yang telah turut sama mendoakan that day, terima kasih peeps...kerana turut sama mendoakan... Hanya Allah yang dapat membalas budi uols... Tiada niat atau unsur2 ingin mengedik di situ nor membuatkan mana2 pihak terasa nak "bluekk" or meluat... I'm just sharing the joy and happiness.... Hu hu hu... Everyone deserves to be happy aite??? *_^ wink... Dia adalah KEBANGGAAN saya... Always and for eternity!

**Lupa pulak nak story, lepas dah dapat tau result tu, terus telefon betterhalf dan masa tu dia atas motor, dan dan tu kan...suruh stop motor... hu hu hu...sian dia kat tengah highway kot??? Tapi inform jugak result dia... (kan dah kata, mana reti nak simpan rahsia, setiap aktiviti, perbuatan dan rasa semuanya report...wakakakaka... ai x der sorok2 kay?)... Alhamdulillah dia happy walaupun berkali2 tanya... I'm happy if my betterhalf happy.... 
Terimakasih telah membaca artikel Syukran, Happy & Proud!!! . Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

17 komentar:

  1. tahniah kat betterhalf farah..berkat doa dari orang sekelilingnya kan farah..

    ReplyDelete
  2. tahniah untuknya...best dan lega kan bila dpt tau result suksessss hee

    ReplyDelete
  3. Tahniah for your betterhalf kak Farah. Mesti akak tido pun tersenyum2 ni kan..hehhee

    ReplyDelete
  4. Tahniah...x sesia adik suh dia sambung belajar kan...pas ni boleh la fikir utk family yang BESAR plak kan...hihihi. ..u know what I mean....congrats to him...

    ReplyDelete
  5. TAHNIAH FARAH.....ko memang tak sempat yea....coz ada perasaan excited.....hehe

    ReplyDelete
  6. Singgah sinimziarah farah. Bila balik kpg. Ry mana tahun ni...

    Salam aidilfitri. Mohon maaf ye kalau ada salah dan silap.

    Jemput datang ke rumah ry ni.

    ReplyDelete
  7. Assalammualaikum...farah,

    tahniah k.. moga sukses dalam apa jua bidang yg diceburi k...

    mselim3

    pls: mselim3 tahun nie baru habis belajar hhehehe... komen kad raya mselim3 nie k...

    http://mselim3.blogspot.com/2013/08/entry-khas-kad-raya-mselim3blogspotcom.html

    ReplyDelete
  8. congrats encik betterhalf Cik Puan Bubbly.. :)

    ReplyDelete
  9. Tahniah lebih tuk mini mause dia hehe....

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.