Home » , , , , , , , , , , , , » Syawal Ke-4 Menjamu Nasi Ayam!!!

Syawal Ke-4 Menjamu Nasi Ayam!!!


Salam Syawal!!! *_^... Inilah projek Cik Puan Bubbly hari ni, dah masuk Raya yang Ke-4 sememangnya dah x mampu lagi nak melayan makan ketupat, lontong, nasi impit, ketupat palas, lemang, kuah kacang, rendang dan segala bagai... Dah naik jemu dan jelak dah...wakakakaka... Baby Ash dalam tummy pun dah bisik2 kat mummy dah... "Enough mummy, enough... I can't take it anymore... other foodie pleash?" he he he... 

Sememangnya dari semalam lagi dah mula masak nasi dan lauk pauk...Cuma yang simple2 aje... Asam Tumis Ikan Cencaru, Sayur Kangkung Goreng... 

Inilah santapan lunch mama dan saya semalam.. Puas hati dapat makan nasi... *_^
Seriously, memang dah tak boleh nak masuk lagi dah makanan raya... Dan bila dapat makan, makanan lain selain dari makanan raya... Yummylicious...even yang simple2...Belah malamnya pulak semalam, siap bakar belacan pas tu buat sambal belacan dan goreng ikan masin gelama garing2... memang umphhh dan berselera betul makan... he he he... 

Dan hari ni... tadaaaa... dari gambar preparation di atas, terhasillah... 


Jemput makan peeps! *_^... Or uols masih lagi laju berselera makan segala bagai makanan raya? Cik Puan Bubbly punya appetite dah tak ke arah itu dah... Biarlah simple mana pun yang Cik Puan Bubbly masak... janji menepati selera...heee... 

Till then cheerios and enjoy your Raya!!! *_^
Terimakasih telah membaca artikel Syawal Ke-4 Menjamu Nasi Ayam!!! . Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

16 komentar:

  1. wah sakannya..yaya pun tak larat dah nak isi perut ni...
    dah tak muat muatan..hha

    ReplyDelete
  2. heheh ari raya adalah hari menaikkan berat badan..hehe

    ReplyDelete
  3. Yummy.... lapar rasanya lihat gambar makanan2 ni... pandai Farah. kalo share dlm entri masak nasi ayam, bgtau akak tau :)

    ReplyDelete
  4. shark smpi raya ke-6 belum jumpa nasi lagi nie..
    heheh..
    nasib baik perut ni kebal lg.

    ReplyDelete
  5. @cik yaya:

    yaya ni bila dah tak boleh nak masuk makanan raya lagi, so cari alternative nak makan benda lain...kekununnya masak lain dari yang lain lah... hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. @dEdEQ dE wIshEs:

    deq, x rasa lagi dah kata sedap? *_^ wink...

    ReplyDelete
  7. @TelingaBulat :

    jadi makanlah dengan berhemah ye tak? he he he...

    ReplyDelete
  8. @ieta:

    In Shaa Allah kak ieta, nanti farah inform kak ieta ek?

    ReplyDelete
  9. @shark:

    x jemu ke shark? memang kebal betul tu...

    ReplyDelete
  10. hehe tu lah makanan raya ni biasanya time raya pertama kedua je boleh terima...lepas tu mula la boring...

    ReplyDelete
  11. saya raya kedua pun dah tak lalu nak makan rendang ketupat tu semua,

    ReplyDelete
  12. rasa nak cari ikan kering dengan soup tahu kering jerk nie...

    ReplyDelete
  13. Okje teringin pulak nk makan masakan Raya....huhu

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.