Home » , , , , , » What Are Those Stuffies in My Handbag?

What Are Those Stuffies in My Handbag?

Source Extracted from Google
Orang perempuan ni kalau pergi mana2 mesti bawa handbag ke hulu ke hilir kebiasannya and mostly... Tapi ada jugak jenis yang x suka carry handbag... Hurmm... Ada jenis yang suka bawa handbag yang comel2 jer, sebab diaorang ni jenis perempuan yang simple... x suka nak bawa beg berat2 dan suka bawa benda2 penting jer... Ada pulak yang memang macam mana pun mesti nak pakai handbag medium size ataupun besar...ekekekeke... Contohnya, diri saya sendiri la...

Whatever that are inside your handbag adalah sesuatu yang sangat personal kan? A lot of stuffies inside there... He he he... Kalau x ada rasanya macam x lengkap jer hidup bila keluar or gi office... Men always wondering apalah yang ada dalam beg perempuan... (erks, ye ke?)... Well, differ people differ stuffies la kot? Some girls or women out there, they always have a pocket of tissue dalam handbag... tapi macam saya ni payah sikit kot? Tak berapa suka nak simpan tissue dalam handbag... Biasanya bila nak pakai baru sibuk nak cari dan beli...

Usually apa yang ada dalam handbag saya adalah... 

#1: 2 biji mobile phone saya... satu Ms. Apple...satu lagi yang cap 'baling2' punya... penting ni, sangat2 penting...

#2: Of course la purse/wallet kan? Kalau x dak cam ner nak spend...

#3: Make up pouch saya... dalam tu segala jenis macam lipstick, lipgloss, getah rambut, pins, clips, sikat, pocket perfumes, oil blotter, brooch, xxxx (he he he... mender rahsia wanita la) semua dilambakkan...kegunaan masa2 emergency di saat memerlukan (manalah tau kan) tapi saya bukan jenis yang suka nak touch up 2x sangat make up... kalau dah pakai tu, tu jer lah...unless kalau gi lepas solat la kan? cam ntah...rasa cam semak jer touch up2x ni... kelam kelibut pulak nak kejar masa kalau sibuk nak touch up... \

#4: Hand lotion and hand sanitizer...sangat perlu occay...

#5: Handsfree.. ye la kalau nak driving cam ner nak cakap sambil telefon kan? kenalah pakai tangan percuma tu...kalau pakai loudspeaker x besh! x berapa nak clear kot? especially while driving with passengers...rasa cam x ada privacy jer...

#6: Note book kecik yang bawak ke hulu ke hilir.... dah ada note book, mestilah ada pen kan? At least 2 batang pen mesti ada dalam beg tu... 

#7: Resit2 ATM, resit parking yang lupa nak dikemas atau dibuang...Bak kata mama, suka buat sampah dalam handbag... 

#8: Gula2 (ni kadang2 jer)

#9: Teropong ajaib saya...Cermin mata... untuk saat2 emergency... as example...kalau hujan lebat kena drive pakai glasses...kalau malam rasa cam x nampak kena drive pakai glasses jugak...al maklumlah ada astig dan juga rabun... x lupa juga...contact lens container sebab nak simpan contact lens kalau tukar pakai glasses... 

#10: Kunci rumah... kalau x der kunci cam mana nak masuk kan? 

#11: ID Tag office dan kunci office... 

He he he...rasanya cam ada yang tertinggal lagi ni...ekekeke...banyak x benda? tu kurang tu... kalau ada benda yang boleh disumbat.... selagi boleh disumbat semua nak sumbat kat dalam handbag... Hu hu hu... Nampak tak betapa besarnya kepentingan handbag tu pada saya? He he he... 
Terimakasih telah membaca artikel What Are Those Stuffies in My Handbag? . Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

30 komentar:

  1. hehe... klu sy hndbag g jenjalan lain..g keje lain...klu g keje... wajib de pen dan marker pen..cikgu la katakn.. hrhr.. klu g jenjalan..suka simple dn x brt.. bwa wallet hndphone..tisu..bedak..myk wangi...lip balm..dan dot..dot..dot... hehe.. tu je.. sng nk kjar ank klu ringan.. beli hndbag en.somi pilih sbb kdg2 dia yg bwa kn..z

    ReplyDelete
  2. semua yang farah sebutkan tu,ada dalam hbag akak..akak xsuka handbag yg comel2 celah ketiak tu..yg besar2 skit.senang nak bawak semua...betul tak..

    ReplyDelete
  3. kak,lebih kurang macam sy.hehe.henbag besar itu perlu.poket doremon gitew..hehe:)

    ReplyDelete
  4. Beg akak pun cam poket doremon. Mcm2 ada. X puas ati klw ada yg x de. Tp beg keje lain. Klw sabtu ahd beg lain pulak. Isi wallet dgn henpon je. Kalau jenjalan beg lagi besar. Sebb nak isi air mineral, bj spare anak, payung, dll.

    ReplyDelete
  5. Dalam bag akak ada lipstick, purse, kunci rumah, kunci spare, id card opis, shiseido masker, chewing gum, coins bag..huhu...sampah sarap pun ada

    ReplyDelete
  6. Akak, kita serupa la kak cuma saya xde letak make up porch sbb saya tak pakai make up..hehe..
    Tapi, saya add lagi sebab ada hp charger atau pun power bank kalo gi jalan jauh2.

    ReplyDelete
  7. huhuhu.. tu cm beg mama sya :p

    ReplyDelete
  8. kalau kita nak keluar pun tak sah kalau tak bawak handbag , even handbag tu kosong sebab tade barang nak letak . errr . heheh ^^

    ReplyDelete
  9. Memang handbag pompuan ni macam poket doraemon, macam2 ada...
    Sebab tu saya xperlu susah2...sebut aje nak ape, ade dlm handbag wife :)

    ReplyDelete
  10. hahaha..cik azue hanya ada pouch kecik dah 20++ yrs umo dia..duk bawa ke hulu hilir..ada wallet n h/p ajer..guna bila pakai baju x dak poket..lain. semua pakai bagpack jer..senang...

    ReplyDelete
  11. Deqla simple je..bawak brg pntg..x suka beg besar sbb deqla ni kecik, kang nmpk beg je..deqla dah terlindung..hahaha

    Psstt..blog farah deqla x dpt terjah kat opis dah sbb domain blog x dibenarkan..huhu

    ReplyDelete
  12. akak baru jer beli handbag kat Parkson..beg bawak gi opis lain bawa jenjalan lain so dalam beg serupa tapi tak sama...huhu

    ReplyDelete
  13. Hehehe.. Lebih kurang sama jer content handbag kite.. Kekekekeke.. =)

    ReplyDelete
  14. Tolong doakan untuk sahabat ejulz yg tgh tenat ni k.. terima kasih "Doakan untuk dia"

    ReplyDelete
  15. dlm bag akk yg plg wajib handphone hehehe

    ReplyDelete
  16. boleh hayun kat peragut. ...kalau beranilah..hehe

    ReplyDelete
  17. heeeee.. teman suka pakai sling bag je farah.. sebab selalu kua naik motor.. rasa selamat sikit pakai sling bag.. =)

    tp dulu masa keje office, memang pakai handbag yg jenis beso2 gak.. semua menda ada dlm tu.. ha3.. serupa mcm farah gak.. semua menda nk taruk.. sampai kembung2 handbeg teman tu dibuatnya.. hik3

    ReplyDelete
  18. mesti besar beg kak farah nih..
    husna as student slalu letak tag nama, notebook & pen, phone, tisu, purse, mineral dgn payung..hehe..

    ReplyDelete
  19. perempuan la katakan kan!! hehe
    kalau keluar zaza ikut mood, rajin bwak hndbg..mlas purse jdi mangsa (hp letak skli dlm) hahaha..

    losyen, charger hp & tuttt memang sengaja standby kat opis :)

    ReplyDelete
  20. Farah pun sama mcm akak jugak..kalau boleh semua benda nak bawak..hehehe
    pernah tue farah bawak 3 botol parfume saiz 100ml dalam handbag.. akak bayang la mcamne berat nak carry kan.. tapi nk wangi punya pasal sanggup tue. sebab farah suka tukar2 parfume mood..;p

    ReplyDelete
  21. haha nampaknya no.1, 2, 9, 10 dgn 11 je yg penting tu... :P

    ReplyDelete
  22. haha kalau sy beg harus yg besar²..sbb byk sgt nk letak dlm beg...bila keluar tu ada je rs nk bwk mcm²..rs tak lengkap bila tak bwk..jd sy suka handbag besar...kihkih~

    ReplyDelete
  23. pompuan biasalah kan..mcm2 nk taruk..hihihi

    ReplyDelete
  24. lebih kurang samalah...kadang2 resit2 giant, parkson dan slip atm segala masih banyak dalam handbag..sayang or malas nak buang...hehe

    ReplyDelete
  25. nice entry lha kak. kalau sha suka simple je. yep sha pun tak suka bawa tisu ke hulur hilir. org tanya je mesti cakap takde. setakat bb,purse,compact powder,notebook and earphone (: simple as that?

    ReplyDelete
  26. Hehe biasalah Farah... kadang tu sampai rebeh bahu OKje bawak handbag sendiri tau!!

    ReplyDelete
  27. Yeayyy....akhirnya settle komen smua entri farah yg terlps....kalo ada lg yg terlps tu maybe terlps pndg.hihi....nnti bebila dtg lg ye...jgn riso,cpt atau lmbt je..take care farah..jumpa lg..hihi

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.