Kalau Blog Dibukukan?

Source Extracted from Google
Kalaulah blog dibukukan... agak2 berapa tebalkah buku tersebut... *_^... Hurm... macam Bubblynotes ni... dengan 1400++ entries... rasanya akan tebal jugak... lol...itu sebelum disunting...kalau disunting... mungkin akan kurang sikit kot? 

Bubblynotes adalah salah satu warna warni dalam hidup Cik Puan Bubbly... and the thoughts of compiling it into a book ni actually dah agak dalam few months back dah... (ceh...macam la compelling sangat story dalam ni kan?)... Tapi, jangan salah anggap... untuk dibukukan bukanlah untuk di-commercialize-kan... X commercial pun Bubblynotes ni...biasa2 jer...lol... untuk simpanan dan memories sendiri bolehlah... Something to look upon in the old times for your own reminiscence... In Shaa Allah kalau umur panjang... 

Yelah, di blog bermacam2 kisah, bermacam2 cerita... jadi something to read back on your own pun syiokk jugak rasanya... kira2nya cam santai biography jugaklah... penceritaan kisah seseorang, hasil karya seseorang seumur hidup... lol... Tinggi betul imaginasi... Tapi x mustahil kan? Dan menurut imaginasi ni lagi, kalau dapat dibukukan dalam the most creative and interesting ways... mungkin akan jadi sangat menarik... lol... #perasan... #poyos....

How peeps? Pernah berfikir x nak buat cam ni? Ke ai jer yang terlalu tinggi imaginasi? 

Post a Comment

30 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. Sound interesting akak...belum cuba belum tahu .

    ReplyDelete
  2. mesti bnykkn :) tpi cute jgk buat buku

    ReplyDelete
  3. buat la kak kalau itu buat kak happy,, tak salah pun :D

    ReplyDelete
  4. fuh ... dua tiga buku kooot ekkeke

    ReplyDelete
  5. byk la entri sis...1400 lbh da..
    yumida ske baca karya sis..entri yg berkualiti..bukan entri2 kosong mcm yumida..hikhik..segan pulak rasanye
    tp as long dgn berblongging tu blh menceriakan hari kita..lantak je la..hehe
    nanti..blh la anak2 sis menatap hasil karya ibunya di masa depan kelak

    ReplyDelete
  6. penah terfikir jgak buat mcm tu. hehe

    ReplyDelete
  7. kalau la dibukukan, mau makan masa nak edit tu.. tentu sampai berbuku2.. hehe :D

    ReplyDelete
  8. huhu tiba2 terbayang pula rupa blog dlm buku. comeylah

    ReplyDelete
  9. salam farah.mesti comel kalau dibukukan..:))

    ReplyDelete
  10. Tak dapat imagine ketebalan buku tu. Hehehe

    ReplyDelete
  11. gd idea, best juga kalau dpt dibukukan hehehe

    ReplyDelete
  12. X leh byg la dik..akak ada 2k plus entry...huii....

    ReplyDelete
  13. cukup je kot just bercerita dalam blog..ni nak buat buku2 bagai..malaihh hahaha
    kalau terus print dr blog terus jd buku sng lah hahaha

    ReplyDelete
  14. wahh beznya mmg rajin ni..memori beserta gambar mmg trbaik kan.hehe

    ReplyDelete
  15. cantik jugak idea tu farah(^_^)

    ReplyDelete
  16. hehe ekceli dulu pernah fikir mcm ni jgk tau.. tapi nak tunggu blog stabil dulu.. haa nanti iha dah serius jom kita buat buku sama2 (harus la berangan dulu) haha..

    ReplyDelete
  17. kalo buku mcm mls jek nak belek2.. blog rajin la...hahahahaha... (nmpk benar mls baca buku) kohkohkoh..

    ReplyDelete
  18. Waaa susah tu nak buku kan..perlukan kretiviti pulk tu n take time.. ramai yg malas update entry nnti. Hehe

    ReplyDelete
  19. Rajinnya dia. Kalau Mieya, malas.. huhuhu

    ReplyDelete
  20. Wahh ! buat buku , mesti tebal buku tu

    ReplyDelete
  21. setakat nie tak terpikir laks nak buat

    ReplyDelete
  22. opps tak mau tebang2 pokok lg dah...gunalah simpanan digital utk menyelamatkan alam sekitar...(tetiba jadi wakil alam sekitar pulak arini...haha)

    ReplyDelete
  23. cari penerbit yg bersesuaian...hantar proposal...mana tahu mrka setuju dibukukan...

    ReplyDelete
  24. klu dibukukan msti sronok..mcm2 kisah ada

    ReplyDelete
  25. Kalau dibukukan mmg tak baca la... mmg jadi hiasan la gamaknya.. sapa sggup baca, tebal tu... huhu... hehe

    ReplyDelete
  26. buku blog sy mst nipis je..hahaha

    rsnye dlu pnh tgk blogspot sediakan servis bukukan blog..

    ReplyDelete
  27. Tapi betullah Farah...OK gak idea tu mesti bestkan...sebagai kenag kenangan...hoho sedih lah pulak1

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.