Home » , , , , , » Baby & Children Sleep Chart

Baby & Children Sleep Chart

Source Extracted from Google
Newborn - 2 months
Naps: 7 - 9 hours (3-5 naps)
Night time Sleep: 8 - 9 hours
Total Sleep: 16 - 18 hours

2 - 4 months
Naps: 4 - 5 hours (3 naps)
Night time Sleep: 9 - 10 hours
Total Sleep: 14 - 16 hours

4 - 6 months
Naps: 4 - 5 hours (2 - 3 naps)
Night time Sleep: 10 hours
Total Sleep: 14 - 15 hours

6 - 9 months
Naps: 3 - 4 hours (2 naps)
Night time Sleep: 10 - 11 hours
Total Sleep: 14 hours

9 - 12 months
Naps: 2 -3 hours (2 naps)
Night time Sleep: 10 - 12 hours
Total Sleep: 14 hours

12 - 18 months
Naps: 2 - 3 hours ( 1-2 naps)
Night time Sleep: 11 -12 hours
Total Sleep 13 - 14 hours

18 months - 2 years
Naps: 2 hours (1 nap)
Night time Sleep: 11 hours
Total Sleep: 13 - 14 hours

2 -3 years
Naps: 1 -2 hours (1 nap)
Night time Sleep: 10 - 11 hours
Total Sleep: 12 - 14 hours

3 - 5 years
Naps: 0 - 1 hours (naps usually stop by age 5)
Night time Sleep: 10 -11 hours : 10 - 13 hours
Total Sleep: 11 -13 hours

5 - 12 years
Naps: n/a
Night time Sleep: 10 - 11 hours
Total Sleep: 10 -11 hours

Reference: http://www.parents.com/baby/sleep/basics/age-by-age-guide/

*Saja2, suka2 membaca... buat tambah ilmu pengetahuan... ^_^... In Shaa Allah, boleh buat panduan di masa akan datang kalau Allah kurniakan rezeki kan? Mom to be out there...boleh ler baca2 and buat as guideline yer... *_^ wink... 
Terimakasih telah membaca artikel Baby & Children Sleep Chart. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

21 komentar:

  1. wahh comel baby tu tidur... cewah .. bagus pengetahuan bila farah jadi seorang ibu nanti

    ReplyDelete
  2. Kalau baby umur OKje berapa jap kena nap agaknya haha!!!

    ReplyDelete
  3. Nice info...
    Kalau macam AJ, tidur 12-24jam pun okay je...
    Haahhahhah....
    Ratu tidur katakan... =P

    ReplyDelete
  4. Banyaknya masa rehat untuk bayi . Baby sleep (:

    ReplyDelete
  5. nice info and very useful for mother to be :]

    ReplyDelete
  6. lor igt lagi meningkat usia lagi kurang tido sama je hahaha tp time bb mmg kita yg kurang tido hahaha
    sori x sempat nak join contest ritu..huhu

    ReplyDelete
  7. baby kcik2 mmg auka tdo kan ;-)

    ReplyDelete
  8. wah...bagus info nie...cepatnya Farah belajar tentang nie...

    ReplyDelete
  9. nice info farah.
    bestnye ade baby..-_-

    ReplyDelete
  10. kalo deqla dah ada anak nnti kena rujuk blk entri ni nih..hihi

    ReplyDelete
  11. ilmu berguna nie..hihi..walaupun cik akak still single lagi..hihi...baca entri farah cik akak dapat ilmu..makseh dear :)

    ReplyDelete
  12. ala bestnya jadi baby... rasa mau tidor lah sokmo2... kalau orang dewasa tido cam baby tu ada apa2 kesan tak Farah... hehehehe..

    ReplyDelete
  13. Terima kasih untuk info tidur bayi ni :-)

    Sihat itu Indah

    ReplyDelete
  14. Baby mmg banyak amik nap sbb masa ni sel otak berkembang.. ^^

    ReplyDelete
  15. perkongsian yg menarik...insya allah ada rezeki tu nanti... :)

    ReplyDelete
  16. Pengalaman menjadi ibu dan bapa adalah satu perkara yang tak boleh kita lupakan...
    Ianya menyedarkan kita betapa susah payahnya mendidik dan menjaga seorang bayi ...bersengkang mata ...kalau boleh usah seekor nyamuk menggigit.....KAN...?...

    Timbullah rasa kasih sayang yang amat mendalam terhadap kedua ibu bapa kita..selain rasa hormat dan kita juga akan merasa...indahnya itu iman....huhuhuhuhu....Iman..?

    dimana tu.....?
    Pahit maung mengasuh dan mendidik...hanya dapat di kupas berdasarkan pengalaman.....
    Insya-Allah....farrah jua bakal atau melihatnya sendiri.....

    TiranaAduka

    ReplyDelete
  17. bagus perkongsian ni kak Farah.. hope akak bakal dapat baby comel macam mama dia satu hari nanti, Amin.... :)

    ReplyDelete
  18. Ooo.. baru tahu baby ada time tidur dia.. ^_____^

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.