Home » , , , , , , » Featured Blogger #25: Dayang Deno

Featured Blogger #25: Dayang Deno

Featured Blogger #25 for Bubblynotes adalah adik comel saya yang seorang ini... iaitu Dayang Deno... Serious...Deno ni comel tau uols... x caya? Cuba tengok kat bawah ni...(Deno sorry yang, kakak curi pinjam gambar Deno jap kat sini)...


Tentang perkenalan saya dan Deno...baru jer lagi sebenarnya...itupun rasa...kalau x silap saya, melalui segmen yang dianjurkan oleh Eraz / +Eraz Fadli  di SINI. Ha, disitulah bermulanya detik2 perkenalan saya dengan Deno yang bagi saya sangat friendly dan juga manja orangnya...erks...walaupun x pernah bertemu face to face dengan Deno...tapi buat setakat ini yang dapat saya rumuskan...Deno adalah seorang yang manja... Tengok jer lah gambar Deno tu...akak rasa nak peluk2 jer...sebab comel sangat... (ahakss...over plaks ai... mesti Deno geli dan rasa nak lari kan?)

Let's peek the roll about Deno...

Nama Sebenar: Dayang Norhidayah a.k.a. Deno
Just call Deno occay? ^_^
Berumur 23 tahun (muda lagi ni...jeles ai...kita tukar umur boleh?)
An accounting student at UiTM, Terengganu... (wah my junior ni...dahlah satu course accounting...pas tu satu bumbung U pulak tu...UiTM...sep sikit...yeayyyy....)
Berasal dari Kuala Terengganu, Terengganu... (Deno boleh ler jadi tourist guide akak ni bila akak jenjalan sana)
Deno is a Systemic Lupus Erythematosus (SLE) Lupus Nephritis Class IV patient since 1999 dan juga CAPD (peritoneal dialysis) patient since 2001 until current and still on medication...

Ubat2 yang Deno ambik buat masa sekarang starting from 7 March 2013 based on current entry Deno adalah:
Prednisolone (5mg)
Micardis Plus (12.5mg)
Flodipine (10mg)
Alfacalcidol (0.25mg)
Iron (200mg)
Vitamin B Complex (5mg)
Pantolprazole Sodium (40mg)
Calcium Carbonate (500mg)
Trimethoprim Sulphamethoxazole (400mg)
Doxycycline (100mg)
10 jenis ubat bersamaan dengan 22 biji setiap hari

Pada asalnya, saya ingatkan header (kepala blog) Deno tentang SLE tu adalah singkatan bagi wordings2 biasa sahaja...cam contohnya... Special Luxury Edition ker... hu hu hu...tapi rupa2nya selepas baca entry2 Deno, godek2 blog Deno...ahaks, nampak sangat ai suka skodeng dan geledah blog uols kan? Bukan apa, bila berkenalan di alam maya ni...saya lebih suka ambil pendekatan kenal dengan detail dan saya nak semuannya dekat di hati...bukan setakat kawan nak amik sedap jer sebab nak tambah follower dan nak ramai orang comment di blog saya...bajet betul... (erksss...saya salah cakap ker? sorrryyyyy....doesn't mean to hurt anyone...abislah kena pulau lepas ni ngan uols...alaaaa...kata Love Me...janganlah pulau...he he he...apahal la terasa geds semacam diriku ini hari ini...sah2 tengah stress dengan Pink Panther kat office ni).a

Occay...berbalik kepada cerita...rupa2nya SLE ni adalah sejenis penyakit dan agak banyak jugak medication dia...Kalau nak kenal Deno dengan lebih lanjut...nak tau pasal SLE...silalah click kat header yang saya pinjam dari blog Deno kat atas tu ek? Jom kita kenal Deno yang manja dan comel ni, support Deno dan doakan semoga Deno sembuh sepenuhnya dari penyakit ni.

Untuk Deno, kakak doakan semoga kesihatan Deno semakin baik dari sehari ke sehari dan kakak doakan Deno supaya sembuh sepenuhnya. On studies...all the best in your future undertakings dear...kakak doakan Deno excel dalam pelajaran dan berjaya... Stay strong, stay comel, stay manja and stay cheerios. I Love You Deno... Semoga persahabatan kita kekal buat selamanya... ~Deep from the bottom of my heart~
Terimakasih telah membaca artikel Featured Blogger #25: Dayang Deno. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

28 komentar:

  1. Deno mmg chomel sgt kan akak, hee, n friendly too :D semoga deno sihat selalu, n jgn skip makan ubat tau... :)

    ReplyDelete
  2. kesian kak Deno, tak perasan pulak dia ada SLE selama ni.. dan rawatan CAPD pun salah satu penyakit yg berat jgk.. harap kak Deno kuatkan semangat utk lawan penyakit2 ni.. I'll pray for you! :)

    ReplyDelete
  3. kak deno mmg comel + friendly..hihi
    SLE xleh smbuh kan? :(

    ReplyDelete
  4. Kak deno memang blogger yang friendly ^_^ hee. Semoga dia sentiasa sihat selalu :D

    ReplyDelete
  5. Deno seorang yg tabah....selalu jugak baca kisah dia kat blognya...

    ReplyDelete
  6. alahaii comeyy nyer adik Deno ni..
    siapa sangka dalam senyuman manis die, rupanya dia sedang bertarung dgn penyakitnya..Moga cepat sembuh yer Deno..=)

    ReplyDelete
  7. pnh ke tmpt deno....dia sakit...apa pon moga deno sabar dan trus kuat melawan SLE ye dear ^^ moga Allah mudahkan urusan bt kamu ^^

    ReplyDelete
  8. DENO MMG BAIK ..
    SEMOGE DENO TABAH TUK TIME SUME NI . AMIN

    ReplyDelete
  9. SLE merupakan penyakit autoimun yang boleh kena kepada sesiapa sahaja.. Penyakit ini boleh menyerang semua organ dalam badan..Pesakit biasanya Kena makan bermacam jenis ubat untuk kawal penyakit ini supaya tidak menjadi lebih teruk.. Moga Deno terus tabah dan sabar..

    ReplyDelete
  10. bestnye segmen farah ni.. terasa dekat dijiwa pulak. haha. yepp deno manja dn comel kan.. ahaa dan tabah ! Subhanallah moga deno sihat2 selalu :)

    ReplyDelete
  11. semoga deno tabah menghadapi penyakitnya..dan moga cepat sembuh..

    ReplyDelete
  12. Dayang Deno antara blogger yg selalu ke blog Zam! ;))

    ReplyDelete
  13. bru la ta tau serba sdikit ttg dekno ni.

    ReplyDelete
  14. wah.... tak sangka hari ini ada entry untuk deno.. terima kasih akak for the lovely entry for me.. terharu sangat... :)

    amin, terima kasih akak doakan deno.. alhamdulillah, ramai kawan2 yang doakan deno :)

    ReplyDelete
  15. dah lama berkenalan dgn deno.... baik deno nie.....

    ReplyDelete
  16. salam kenaL BLOG TERUSKAN SEGMEN YA...

    ReplyDelete
  17. cantik gambar deno ; xmacam 23 pom... ingatkan dak tunggu SPM :)
    * SORI DENO *

    ReplyDelete
  18. pernah singgah di blog deno dulu...mmg beliau ni seorang remaja yg hebat dan kuat...semoga sihat sokmo ye deno...:)

    ReplyDelete
  19. cik pualukan farah, boleh.. pastu kita pi pulau sesame.. :)

    betul deno seorang yg tabah..slalu ciksu jadi silent reader sbb nak tahu apa itu sle

    ReplyDelete
  20. Deo..moga tabah menghadapi ujian Allah..bersabar ye dik

    ReplyDelete
  21. owh..sejenis penyakit rupanya..dan bnyak nya ubat yg dya kena hadap..>.< x sanggup.. semoga tabah sis deno..=)

    ReplyDelete
  22. Yess.Deno ni sgt friendly..baru saja kenal

    ReplyDelete
  23. Bagus niat Farah tu..sangat tulus dan ikhlas hehe..

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.