Home » , , , , , , » Jadi Ker??? Inilah Hasilnya... ^_^

Jadi Ker??? Inilah Hasilnya... ^_^

Hari tu, beria dan berkobar sangat bercerita pasal xtiviti Durian Crepe kat SINI, siap kongsi resipi semua bagai kan? So, hari ni, Sunday xtiviti saya adalah mengerjakan Durian Crepe nih lah... ^_^.

Non Dairy Whipping Cream yang dipukul sehingga kental mengikut dan menurut kata recipe ... Jadi apa lagi pukul-pukul pukul sampai kental... Kental jangan tak kental... ^_^
Ini pulak adalah bahan-bahan crepe yang dipukul secara automatik dalam mixer... biar jer jalan kat mixer tuh... ^_^ Sementara tu bley kupas isi durian... 
Dah selesai semua kerja-kerja asas.... apalagi...xtiviti dimulakan... dan hasilnya...

Inilah hasilnya... gambar ni diedit... wakakaka... tu yang nampak cam berkilat atau berminyak jer gambar crepe nih... Sekarang tengah simpan dalam peti ais... Bagi sejuk dulu... Dah try satu dah tadi, rasanya not bad... Bley? My mom cakap... Crepe la sangat adik... Cakap jer la lempeng.... Wakakaka.... Occay aper... dicommercializekan... Erks, jadikah? Cuma tang yang nak kena improve tu, bagi kemas sikit lipatan crepe tuh... Tangan x berseni tu yang kasar-kasar sikit lipatnya tuh... Ahaks... 
Terimakasih telah membaca artikel Jadi Ker??? Inilah Hasilnya... ^_^. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

15 komentar:

  1. Bestnya!! Mengidam nak makan durian crepe neh! Hantar la cni skit! huhu..

    ReplyDelete
  2. orng lain dok ngidam2 bnda ni..but me, boleh ke telan nih..hehe..sebab tak mkan durian yng d buat masakan..adeh... T__T

    ReplyDelete
  3. @Aimi Syahirah:
    Cik Misya... seganlah... ekekeke... baru first time wat...

    @Mimie Najib:
    Farah pown tak makan durian yang dimasak tapi nih, durian dia tak dimasak kowt... masukkan jer dalam crepe tu dan balut... tu yang bley lepas kat tekak tuh...

    ReplyDelete
  4. hmmm meliurkan air liur ni...tak pernah lg rasa crepe durian... :(

    ReplyDelete
  5. @Hatimi:

    Ha ha ha... Ni baru percubaan pertama, nak bagi awak rasa seganlah timi... ^_^ Tunggu dah expert sikit ek?

    ReplyDelete
  6. oo..mcm kita ni kdng xleh telan..mksudnya kalau nak mkan fresh2 ada biji dia lagi..haaihh, tekak ni memilih betul..ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Mimie:
      lain orang lain lah seleranya kann? tapi x pe... kita sama... x mkn pengat durian, bubur durian dan juga tempoyak! ^_^

      Delete
  7. Replies
    1. @Nasriz Fardisza:
      segannn.... baru first time cuba... takowt x sedap...

      Delete
  8. terliur plak nak rasa... sebab tak pernah makan lagi crepe durian ni..

    ReplyDelete
  9. durian crepe!nnt weekend ni nk bt la :)

    ReplyDelete
  10. skang ni musim semua org mencari crepe durian nampaknya...kalau buat bisnes pon cun jugak ni cik farah...

    ReplyDelete
  11. @ayut:
    kalau dah buat hantar kat akak sikit...nak rasa air tangan ayut... ^_^

    @Hatimi:
    boleh...tapi tunggu biler dah expert lah...sekarang ni baru jer first time wat...segan... wakakakaka... pas tu Timi jadi supir boleh...untuk delivery?

    ReplyDelete
  12. sedapnya durian crepe.. Kite suka durian crepe ni.. Tapi nak buat tu tak kompiden.. Kehkehkeh! Sudahnya beli jer.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.