Home » , » Main Redah Je Ker Pakai?

Main Redah Je Ker Pakai?

Pernah x uols jenjalan kat shopping complexes or taman or makan-makan kat mana-mana & uols sama ada ternampak, terjumpa, terserempak, terpandang (segala bagai jenis "ter" lah)...people wearing those type of shirts with wordings yang macam kat bawah nih? Cop-cop-cop sebelum tu nak mintak maaf dulu kat semua... bukan bermaksud nak tunjuk perkataan-perkataan yang tak bersesuaian kay... tapi saya cuba untuk tunjukkan gambar yang as decent as I could...

|
|
|
|
|
|
\/
Source Extracted from Google
Saya dah padam second letter on this shirt... and I know you guys or gurls knew what does it says kan? Lagi...
|
|
|
|
|
\/
Source Extracted from Google

Source Extracted from Google
Sometimes, I am just wondering...adakah sememangnya mereka tidak faham dengan werdings yang tertulis pada baju tu? atau adakah mereka sememangnya faham, tapi buat-buat x faham malahan bangga bila memakai baju dengan perkataan-perkataan macam tu as kununnya it's a fashion statement.

Ntahlah... nak pakai those kind of shirts, I mean shirts with werdings memang tak ada salahnya...but then, before wearing it or choose to buy it, tengok, teliti, baca dan fikirlah dulu kesesuaiannya dengan diri kita, status kita, budaya kita dan agama kita. Bukan nak jadi Ustazah pown... saya sendiri masih memperbaiki diri... Takkanlah main redah je pakai... 

Nak explain further cam tak tau nak put into words cam ner... but saya rasa uols boleh dapat tangkap maksud yang saya cuba sampaikan... Hu hu hu... 
Terimakasih telah membaca artikel Main Redah Je Ker Pakai? . Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

2 komentar:

  1. yeewwwww....sokong!
    cik sebelom beli kene tengok dulu corak or ayat kat baju tu.

    ReplyDelete
  2. @Cik Azlyzah:
    kannnnn Cik? takkan nak main redah aje... hu hu hu...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.