Home » » iOS 6: Ms Apple Updated

iOS 6: Ms Apple Updated

Source Extracted from Google
Akhirnya, iOS 6 selamat ditanam ke dalam Ms Apple saya... ^_^...heee...

Ape yang xtra dalam iOS 6? Menurut pembacaan, keseluruhan ciri baru pada iOS 6 iaitu yang terkini keluaran Apple Inc is something to be talked about. Ia merupakan sistem operasi yang akan melengkapkan iPhone5. iOS 6 adalah untuk upgrade of iPhone 4S dan juga New iPad. Overall, terdapat 200 ciri-ciri baru yang diperkenalkan. However, 26 daripadanya adalah antara yang diberi perhatian khusus kerana peningkatan keupayaan yang lebih meluas yang menampakkan perbezaan ketara berbanding iOS 5. Amongst those are:

  1. Support New iPad
  2. Bercakap dan memahami Canadian English, Spanish, French, French (Switzerland), Korean, Mandarin (China / Taiwan) and Cantonese (Hong Kong)
  3. Capable of giving updated info on sports, film preview and restaurant review. Ia boleh melancarkan application and buat update status dengan menggunakan suara.
  4. Application integration dengan sistem hands-free kereta. (Wahhh...boleh apply kat Baby Mia nih... Lepas tu biler phone call, satu kereta boleh dengar, cam dengar radio)
  5. Facebook and Twitter update yang lebih cepat.
  6. Maps application dengan TOMTOM data, juga melalui voice navigation dan mod paparan 3D/Flyover.
  7. Browser Safari yang lebih pantas dengan tab iCloud, , fullscreen mode and offline reading.
  8. Passbook yang arrange-kan kupon serta tiket penerbangan. (wah senanglah nak travel)
  9. Photo application yang allow sharing of foto dengan iOS user yang lain, "Likes" and comment form pun disediakan. (Hurm...part ni bahaya sikit nih... ye lah...gambar-gambar ada yang untuk personal collection ada yang boleh diupload...;))
  10. Mail application upgraded with VIP email box and bookmarks
  11. Userinterface baru for App Store, iTunes Store, iBooks Store, Music and Weather Application.
  12. Boleh setkan lagu from song list as Ringtones.
  13. Privacy setting yang better.
  14. Assistance on newest selected access and guided access (the only app mode for children)
  15. New Icons, Tetapan semula disusun semula.
  16. Fungsi kamera HDR yang lebih baik.
  17. Gamecentre dat support multiplayer.
  18. Reject call dengan SMS.
  19. Personality Mode: Do Not Disturb
  20. Mode hilang... ekekeke...besh nih...
  21. Better keyboard dengan automatic correction.
  22. Ada 3 wallpapers baru.
  23. Internal system upgrade.
  24. Menu tetapan kecerahan paparan telah ditukar.
Hurm...sebenarnya tak habis explore pun lagi... ye lah..tengah kerja kan...However, kejap kejap lagi time balik dari office sayaakan explore dengan lebih mendalam... He he he...Jadilah sementara menunggu iPhone 5 sampai... (ye ye jer nak beli...walhal nak tengok dulu)
Terimakasih telah membaca artikel iOS 6: Ms Apple Updated. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

0 komentar:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.