Cubit Kecik-Kecik

Source Extracted from Google
Browsing down the memory lane masa zaman kecik-kecik dulu, teringat pulak macam mana cara mama mengajar anaknya yang sorang nih kalau tingkah laku melampaui batas... =)... Bila dikenang-kenang balik... itulah kasih seorang ibu kan? Nak membentuk serta menjadikan yang terbaik untuk anaknya... Thank you mama for all your taught(s)...kalau tidak... mungkin sampai sekarang kowt all the bad habits jadi kebiasaan dan masih diteruskan sampai sekarang...Muahahaha....

I still remember, masa kecik-kecik dulu...kalau mama berborak dengan kawan-kawan dia and suddenly tiba-tiba anak dara dia yang sorang nih menyelit, dah tu konon-konon feels that I belong to the party... masuk lah berborak sama... wakakakaka... padahal tak tau mender pown ape yang aunty-aunty tu cakap... duduk pulak sebelah mama... aper lagi...ketam berjalan la... ;).... senyap senyap jer mama cubit kecik-kecik kat tepi peha...

Cubit kecik-kecik tu sakit tau... saper cakap tak sakit...sampai merah-merah dan lebam-lebam la peha dikerjakan...biler dah sakit tu paham la signal mama kan? suruh tutup mulut... he he he... tapi tu suma masa umur 4 tahun 5 tahun dulu... lepas pada tu dah paham dah... maksud mama cubit tu...bila orang tua berborak jangan menyampuk...wakakaka...

So, bila dah cukup umur...dah boleh berfikir dan dah matured... bila fikir-fikirkan balik...cubit kecik-kecik tu rasanya memang sakit... tapi bukannya mama buat tanpa sebarang good intention and bukannya berniat untuk mendera ... just mendidik je... =)... wondering pulak...bila ada anak sendiri esok-esok kalau ada rezeki... InsyaAllah... ader ker ketam berjalan macam mama buat tu? wakakaka... cause like people always say.... it's in the blood... dunno... wait n see je la nanty bila sampai masanya... he he he...

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.