Home » » M.A.I.D.

M.A.I.D.

Source Extracted from Google
Terdesak untuk melucutkan gelaran penggangur yang disandangnya, Noorul rela dalam terpaksa menjawat jawatan sebagai pembantu rumah kepada Harris Tan Sri Hamdan. Sikapnya yang cepat gelabah sering mengundang kemarahan Harris, si cerewet tahap gaban hingga menyebabkan Noorul menggelarnya Mr.F (fussy).

Daripada berbalas-balas nota berkaitan dengan kerja pada awalnya, boleh pula mereka makan semeja.

Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr.F terpaksa disatukan. Siapa punya angkara? Asyraf? Musuh perniagaan Tan Sri Hamdan? 

Serabutnya Noorul hanya Allah yang tahu. Dia terpaksa berhadapan dengan Puan Sri Kirana yang enggan menerimanya sebagai menantu, Elisa - perempuan 'plastik' yang tergedik-gedik memburu cinta Mr.F, Nurina - bekas kekasih Mr.F yang pulang semula ke Malaysia untuk menagih kembali cinta Mr.F dan si petualang yang mengharu-birukan hidupnya.

Apakah perisai Noorul untuk menghadapi pancaroba ini? 'Kuali'? 'Sudip'?

Cenggitulah sinopsis citer M.A.I.D. Novel ni pinjam dari Kak Rozi, kakak opis saye... Kak Rozi ni memang rajin beli, kumpul dan baca novel...kira cam Kak Rozi ni mini library saye gak lah... Rajin layan novel Kak Rozi nih... Saya pulak tengok-tengok cerita...Kalau agak menarik ceritanya, barulah saya baca... Kalau x menarik, baca separuh dah tinggalkan dah... 

So wat maser sekarang ni tengah layan novel ni la nih... Plot citer memang menarik... X sabar rasanya nak menamatkan reading... To those yang dah baca mesti dah tau kan citer ni ending-nya cam mana... To those yang belum eventhough saya baru baca x sampai setengah buku yang mempunyai 753 muka surat nih... I would suggest and recommend to you... ;)

Terimakasih telah membaca artikel M.A.I.D.. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

2 komentar:

  1. he he he...kakak biler nak jadi novelis pulak? ;) x sabar nak baca hasil tulisan my sis yang vogue da vass ni pulak... mesti besh kalau sis jadi novelis...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.