Jangan Nakal Sangat!

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A
0
Source Extracted from Google
Ingat zaman-zaman sekolah jer yang ade istilah naughty nih... Uhuks... tapi sebenarnya zaman zaman profesionalism or career pown ade istilah naughty ni digunapakai... Yang paling x tahan biler boss sendiri yang gune istilah nih...Tapi memang la ... biler boss sendiri yang guna istilah nih, ibarat cam makan dalam jugaklah... Sape makan cili die la yang terase pedas ye tak?

Sebenarnya, kat office saye tu memang ramai yang nakal-nakal... Especially kat department saye... Hu hu hu... Dari anak-anak buah saya yang paling kecik, anak-anak buah yang atas sket pade yang kecik kecik nih, yang same level ngan saye, ngan boss... suma bley kate naughty... tapiiiiii ooopsss jangan salah sangka...bukan naughty in terms of "naughty" atau menggatal... tapi kemesraan sebagai sebuah keluarga... walaupun kekadang ayat-ayat yang keluar dari mulut memasing tu memang ayat "tepet" la orang kate... makan dalam punyalah... tapi kami tak amik hati... yang buruk kami jadikan teladan, yang baik kami jadikan sempadan... kalau ader yang simpan dalam hati tu tak tau la pulak saye kan? depends pada individu...yelah, keje straight forward cam robot nih borink... x der excitement... so once a while mestilah nak chillex ye tak... (aduyaii...kalau ade spoloh boss kepale x centre cam saye ni, terbalik office)...gurau-gurau jugak ye tak? sakat-sakat jugak... tapi keje mesti kene jalan... jangan banyak back log...kalau ade...memang menjerit ler boss tak pown boss ibarat cam kene datang bulan... Ni boss yang sekarang... boss yang nak datang ni lain la pulak caranya... ye tak?

So, nak dijadikan cerita... today tepat jam pukul 5.30 pm... boss saye dengan happily dah siap siap kemas nak balik umah... So saye dalam perjalanan nak naik tangga dari ladies... terserempak la dengan boss yang menyeringai senyum nak balik... Ye la... orang dah nak transfer pegi department baru... happy ler... x yah nak serabut-rabut sangat nak mikir masalah... Biler jumper boss, tegurlah...takkan tak tegur pulak ye tak? Nanty boss kater...eh eh budak nih... siut tol aku lalu dia buat tak nampak jer... Dengan sopannya saye pown tegurlah... "Balik boss? "... Boss pown jawab... "I nak balik la... dari tadi I bergelut dengan rase mengantuk..." sian boss ....ngantuk rupanya...yelah Monday Blues la katekan...dah tu agaknye keje banyak... tu jadi cenggitu tu...

Pas tu boss sambung lagi... "Farah you macam mana sekarang? Are you okay?"... Dengan muke yang selalu saye wat kat office ibarat tak der ape ape masalah walaupun otak serabut memikirkan yang macam-macam... hal itu la... hal ini la... ye la...otak dah banyak sangat kekreatifan yang tak diundang...cenggitu la gayernye... "Okay boss. I'm fine thank you, jangan risau..."... Boss dengan muke caring dan concern dan dengan nada suara yang seolah-olah sayang sangat ngan anak-anak buah dier kat office tu... ala-ala fatherly... boss pown cakaplah... "Okay, you kerja elok-elok kay, jangan naughty sangat!"... 

Erks... tetiber kan...raser cam panas jer muker... blushing kowt? Cam perkataan or werdings boss tu menusuk kalbu plak... He he he... Tu la kater tadi, saper makan cili dia teraser pedas... memang pown... sejak kenal boss 5 years ago dari interview sampai la sekarang nih...boss memang maklum perangai sayer yang nakal dalam innocent... Uhuks... nakal dalam innocent tu yang tak tahan tu... Bluekkk...muntah sekejap...

Ye memang saye akui saye nakal. Nakal cam ner ek? Hee... Bukan nakal suker suker nak ganggu orang or wat... tapi nakal diri saya sendiri... attitude maser keje... Tapi alhamdulillah setakat nih semua keje siap... Siap boss!.... Nakal diri sendiri nih takder kaitan langsung ngan sesaper pown kat opis tu... Nakal diri sendiri nih... adalah...biler ader opportunity nak gi site visit or inspection boss suruh...zass aje nak pegi... ye la suke la... asyik-asyik terperap jer kat opis... borink gaks... nak gak wat keje kat luar kan? bukan ape... tu yang boss kate nakal...pantang jer boss suh keluar...saye la yang melonjak... saye la yang paling agresif... boss pown kater... bab bab keluar nih memang bagi la kat saye... bagi saye biler keluar at least dapat release stress gaks cket... memang kalau duk opis satu hari pown bukannye saye boleh duduk diam kat tempat saye... mesti kejap kejap bangun gi mesin fotostat la, gi belakang la kacau kengkawan la... nyinggah tempat bff saye la... masuk bilik boss la... kacau boss... (kacau boss tu yang tak tahan...aduss.... boss ni je la...boss baru esok tak kowt... he he he...)

Statement boss tadi tu, terngiang-ngiang dalam paler nih sampai sekarang... Boss ni pown dalam senyum silent killer gaks... Boss ni nampak lembut dan senyap, tapi cekap dan genius... always thinking outside of the box... bley tahan jugak... hu hu hu... so cakap boss tu watkan saye terfikir... dan ntah untuk kali keberapa dah ni dok fikir... aku ni naughty sangat ke? hu hu hu... dan keep on reminding myself... "Farah, jangan nakal sangat! biar berpada-pada cket...."... Hu hu hu... Thanks boss for statement yang makan dalam tu... efektif la boss... ni yang nak jadi baik balik nih... tak mo nakal-nakal sangat... he he he... kay kay ...esok harus jadi baik...duduk diam-diam dan wat keje...

Post a Comment

0Comments

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Bubblynotes.Com uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !