Bits & Pieces About Man...

F.A.R.A.H.W.A.H.E.D.A
0
Source Extracted from Google
1) Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (prihatin)

2) Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dgn budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya sama ada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.

3) Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.

4) Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.

5) Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.

6) Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita...sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.


7) Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!

8) Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.

9) Bila lelaki cakap... "Emm...tengoklah dulu"... itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.

10) Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.

11) Kebanyakan lelaki yang nampak "desperate", dari dari sekolah all boys.

12) Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.

13) Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata-mata. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan... dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini... Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.

14) Betapa hebatnya lelaki itu bersikap rome dan "flirting" dengan ramai wanita... dia tetap hanya ada seseorang teman wanita yang istimewa... yang lain hanya kawan... :)

15) Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari... maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja... Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!

16) Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih...cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.

17) Bila seseorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat? Senang usahanya nanti...

18) Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita.

19) Kebanyakan lelaki cukup lemah dengan air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yang dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan.

Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yang hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan...

Source Extracted from: http://ukiran-cinta.blogspot.com/2011/05/kenali-seorang-lelaki.html

Post a Comment

0Comments

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Bubblynotes.Com uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !