Music(s) Save Me...

Source Extracted from Google
When in situation yang sayer tak ingin lihat...saye akan alihkan pandangan mata saye dan tubuh badan saye untuk elakkan ataupun x mo melihat keadaan itu atau sesuatu itu... Tapi macam maner pulak kalau saye x mo dengar sesuatu atau tahu sesuatu? 

Ha kat sini la saya thankful sangat pada ibunda tercinta saye kerana masa burfday saye tahun lepas dia bagi saye present ---- pc earphone yang biler kiter pakai....langsung tak dengar apa yang orang cakap or bising kat sekeliling kite... Besh! Dan biler pakai earphone ni...da tentulah dengar music kan? 

Jadi... music(s) save me a lot... So thankful... Motif entri ni? Nak sampaikan yang sebenarnya saye gembire sangat sebab saye tak perlu dengar suara "chipmunk" yang saya sememangnyer x mo dengar biler "chipmunk" tu bersuare...Entah, raser cam x kuasa la nak dengar "chipmunk" tu...Rasa cam nak terkeluar isi tekak dengar intonation suarenye yang terlalu gedix dan getix tu... Apepun bukan nak citer pasal "chipmunk" kat sini... just nak cakap cam ner thankful-nyer sayer dengan kehadiran earphone tu... At least, saye atasi masalah saye sendiri tanpa affect sesiape... dan x perlu nak timbulkan unnecessary fight... Da memang cenggitu kot... 

Biler kiter ader masalah dengan sesuatu dan benda tu sebenarnya kita tak boleh nak suruh benda or orang tu stop sebab melibatkan hak asasi manusia.... Dan dia pun ada hak nak wat apa yang dia nak wat... Jadi... seeloknya kita yang amik pendekatan nak selesaikan masalah diri kita yang x boleh nak suits in the situation dengan alternative laen... 

Post a Comment

0 Comments
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.