Tak Rugi Memilih Untuk Menonton PINKFONG LIVE MUSICAL 2018

PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 (1)

Seriuslah… Serius memang tak rugi memilih untuk menonton PINKFONG LIVE MUSICAL 2018. Mana-mana ibu bapa yang masih berbelah bahagi perasaan dalaman tu, bolehlah luangkan sedikit masa untuk membaca entri perkongsian Kak Fa pada kali ini mengenai PINKFONG LIVE MUSICAL 2018. Manalah tahu kan? Winking smile Selepas membaca entri Kak Fa ni, perasaan berbelah bahagi tu terus hilang? Ahaksss… Open-mouthed smile. Jujurlah… tak rugi memilih untuk menonton PINKFONG LIVE MUSICAL 2018. Kak Fa dah tonton dah… Firash pun dah tonton dah… Memang menghiburkan dan memang memuaskan.

Bila Firash dan Kak Fa pergi? Surprised smile… Dulu semalam… Sewaktu malam pembukaan persembahan PINKFONG LIVE MUSICAL 2018. Dulu semalam tu refer pada 7 September 2018. Baru jer lagi… Memang penuh KLCC Plenary Hall tu sewaktu kami menonton. Penuh dengan ibu bapa, penuh dengan kanak-kanak riang. Termasuklah Iman Firash.

PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 (7)

Nampak tak? Belakang-belakang kami tu semua penuh dengan ibu bapa dan kanak-kanak. Boleh katakan, mostly of the seats are being occupied. Silap-silap haribulan those yang masih antara ya tak ya untuk book ticket PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 ni, boleh terlepas peluang untuk menyaksikan persembahan muzikal oleh pelakon Korea asal PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 ni. Tiket memang laku keras dan macam pisang goreng panas ok? Winking smile. Nak-nak lagi sekarang ni musim cuti panjang kan? Ramai ibu bapa yang mengambil keputusan untuk membawa anak-anak masing-masing menonton PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 sebagai aktiviti cuti panjang ni sementara kembali dengan rutin harian dan ramai ibu bapa yang mengambil keputusan untuk quality bonding time bersama anak-anak.

PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 (2)

Konsert PINKFONG BABY SHARK LIVE MUSICAL 2018 ini  bermula dari 8 September 2018 sehingga 16 September 2018 di KLCC Plenary Hall dan durasi persembahan ini adalah selama 65 minit. Oklah tu kan? Bagi anak-anak kecil tempoh masa selama 65 minit itu sudah memadai bagi mereka. Rolling on the floor laughing. Kalau lama-lama sangat nanti pun, anak-anak mungkin hilang fokus. Sedang elok jer tempoh 65 minit. Itu punnn… ada di antara anak-anak kecil yang mengekspresi diri seolah-olah rasa tak puas lagi… Inner voice mereka tu ibarat macam sedang melontarkan kata-kata… We want more! We want more! Haaa… Macam tulah… Smile with tongue out. Kak Fa taulah sebab Kak dah lihat sendiri dah reaksi anak-anak kecil masing-masing yang hadir tempoh hari sewaktu malam pembukaan persembahan. Dah habis show pun, masih tak nak berganjak lagi oiii… In the other words, I am trying to tell you that… Anak-anak kecil memang enjoy sangat-sangat dengan persembahan PINKFONG LIVE MUSICAL 2018.

PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 (10)

Kalau Firash suka, kalau anak-anak lain yang hadir sewaktu di malam pembukaan persembahan tempoh hari. Sudah semestinyalah anak-anak lain yang belum berkesempatan untuk menonton PINKFONG LIVE MUSICAl 2018 ni akan suka dan enjoy. Indeed, memang the show was enjoyable. It is something that is so worth it untuk aktiviti merapatkan hubungan kekeluargaan. I can say, it’s kind of a brilliant ideas for this long weekend. Winking smile

Harga tiket pula, if adalah yang masih tak tahu ataupun terlepas pandang entri-entri Kak Fa sebelum ini mengenai PINKFONG LIVE MUSICAL 2018, adalah mengikut kategori masing-masing iaitu tiket VVIP yang bernilai RM 228.00, tiket VIP yang bernilai RM 138.00 dan tiket PS1 yang bernilai RM 88.00.

PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 (8)

PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 (9)

Secara keseluruhan, Kak Fa sebagai seorang ibu secara peribadi sukakan konsep persembahan PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 di mana Kak Fa memandang dari segi what benefits children. Apa tu? Bagi Kak Fa selain menghiburkan, sebenarnya ia melatih kefahaman pola penceritaan di kalangan kanak-kanak kerana persembahan PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 ini mempunyai jalan ceritanya yang tersendiri, melatih skil sosial anak-anak kecil apabila mereka berpeluang berinteraksi dengan para pelakon persembahan muzikal ini, melatih skil sosial apabila anak-anak kecil bertemu sesama mereka serta dapat kawan baru on the spot… Ha ha ha… Open-mouthed smile. Juga sudah semestinya mengeratkan hubungan kekeluargaan di antara ibu bapa dan anak-anak.

Sedikit sedutan yang dapat Kak Fa sediakan dari persembahan PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 yang dapat Kak Fa kongsikan:



PINKFONG LIVE MUSICAL 2018 akan berlansung sehingga 16 September 2018 ni, jika ada yang masih berhajat nak bawa anak-anak kecil masing-masing… Anda masih belum terlewat, untuk segala maklumat lanjut, boleh terus ke laman sesawang http://www.pinkfong.com/musicalmalaysia2018 dengan kadar sesegera mungkin.
Terimakasih telah membaca artikel Tak Rugi Memilih Untuk Menonton PINKFONG LIVE MUSICAL 2018. Jangan lupa share ya

Subscribe to receive free email updates:

0 komentar:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.