Home » , , , , , , , , » Legakan BENGKAK SUSU Dengan Ubi Kentang!

Legakan BENGKAK SUSU Dengan Ubi Kentang!

Legakan BENGKAK SUSU Dengan Ubi Kentang!

Perghhh… Kalau diingat-ingatkan balik pengalaman terkena BENGKAK SUSU ni… Crying face Huwaaa…. Boleh nangis ooo…. Jenuhlah letak kobis dan urut dengan sikat waktu tu semata-mata nak redakan sakit BENGKAK SUSU tu… Merana weiiii! Ha ha ha… Open-mouthed smile Siapa yang pernah kena tu taulah macam mana dan bagaimana rasanya kan? kan? kan? Tapi… Rupa-rupanya kan… Sebab Farah tak taulah Farah berbunyi begini… Selain kobis dan juga sikat… Sesiapa yang mengalami BENGKAK SUSU boleh juga legakan BENGKAK SUSU dengan ubi kentang! Nak tahu caranya? Kenalah baca entri ini kan?

Petua menggunakan ubi kentang ni bukan dari Farah sendiri, tetapi Farah dapat tahu dari hasil pembacaan secara tidak sengaja melalui pautan di SINI.

Petuanya adalah sangat-sangat mudah:

1. 6-8 biji ubi kentang dihiris secara membulat.

2. Rendam hirisan ubi kentang di dalam bekas berisi air selama 15-20 minit.

3. Letak hirisan ubi kentang pada payudara dalam tempoh masa 15-20 minit.

4. Tukar dengan hirisan ubi kentang baru untuk 15-20 minit.

5. Selepas 1 jam (3 kali tukar), rehat sebentar selama lebih kurang 30 minit.

6. Ulangi langkah sama sehingga bengkak beransur pulih.

Macam tulah kaedahnya… Semoga bermanfaat dan juga berkesan petua ini ya? Farah nak mencuba tak boleh pula sekarang…Macam mana nak cerita tentang keberkesanannya… Makanya…. Anda cuba ya? Apa yang Farah kongsikan ni? Kalau menjadi kongsi-kongsilah info… Winking smile

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Legakan BENGKAK SUSU Dengan Ubi Kentang!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, August 10, 2017.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

0 comments:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia