Home » , , , , , , , , » Nak Pakai Gincu Warna Merah Menyala? Ini Ada Sedikit TIPS!

Nak Pakai Gincu Warna Merah Menyala? Ini Ada Sedikit TIPS!

NAK PAKAI GINCU WARNA MERAH MENYALA_INI ADA SEDIKIT TIPS!

Bukan semua orang berani atau ada keinginan untuk memakai gincu bibir yang berwarna merah menyala sehingga dua batu pun boleh nampak! Open-mouthed smile… Tapi ada juga yang berani untuk bereksperimentasi untuk menggayakan gincu bibir yang berwarna merah menyala ni ha… Salah satu contohnya… Kakaklah dik non oiii! Suka jer nak pakai gincu bibir yang berwarna merah menyala ni… Tapi ikut-ikut kesesuaian penampilanlah juga… Kalau salah pakai, silap haribulan boleh kena gelak dengan orang sebab nampak macam badut! Hu hu hu… Tak salah pun nak memakai gincu warna merah menyala… Seksi apa? Ha ha ha… Open-mouthed smile… Nak pakai gincu warna merah menyala? Ini ada sedikit tips!

Gincu merah menyala sememangnya menjadikan solekan di wajah nampak lebih menyerlah dan memukau. Memang naik solekan tu kalau kita gayakan gincu berwarna merah menyala. Banyak kali dah Farah bereksperimentasi, sampaikan dah tak larat nak bereksperimentasi lagi dah… Muahahaha… Open-mouthed smile. Cumanya ada petua sikit ni…Sebelum nak memakai gincu warna merah menyala tu… Meh kita belajar meh… Petua nak pakai gincu warna merah menyala ni… At least adalah sedikit ilmu solekan tentang gincu warna merah kan?

Tips Memakai Gincu Merah Menyala!


Pemilihan Warna

Sila pastikan alat pemadam solekan dan berus gincu ada bersama ketika anda ingin membeli gincu. Pastikan anda mendapatkan khidmat nasihat dan pandangan dari jurujual serta rakan atau pasangan and ketika membuat pilihan warna.

Kesan Yang Lama

Untuk mendapatkan kesan pemakaian gincu merah menyala yang tahan lama, gunakan gincu merah jenis matte. Warna gincu matte lebih tahan lama berbanding yang berkilat dan ia adalah sesuatu yang sangat in trend sekarang ini!

Gunakan Lidah

Selepas mengenakan gincu berwarna merah menyala, jangan terus tinggalkan cermin! Ambil sedikit waktu untuk senyum depan cermin tu beberapa kali dan sila perhatikan gigi anda. Jika terdapat kesan gincu, gunakan lidah untuk membersihkannya!

Smile with tongue out Sekianlah tips untuk memakai gincu berwarna merah menyala… Semoga sedikit sebanyak dapat membantu di dalam penampilan anda. Winking smile

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Nak Pakai Gincu Warna Merah Menyala? Ini Ada Sedikit TIPS!, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Thursday, July 20, 2017.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

0 comments:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia