Home » , , , , » Carta Lengkap Padanan KOMBINASI WARNA Pakaian

Carta Lengkap Padanan KOMBINASI WARNA Pakaian

CARTA LENGKAP PADANAN KOMBINASI WARNA PAKAIAN (3)

Wanita sesungguhnya adalah ciptaan Allah SWT yang kompleks! Ha ha ha… Open-mouthed smile… Bukan setakat pening kepala nak memikir hari ni nak masak apa? esok nak masak apa? nak susun perabot dalam rumah ikut susunan macam mana? hujung minggu nak ke mana? apa aktiviti hendak dilakukan bersama anak-anak supaya bonding time menjadi lebih seronok? Tetapi… termasuklah juga hari ni nak pakai baju apa? esok nak pakai baju apa? Yang mana kemudiannya dapat dipecahkan kepada nak padankan warna pakaian ni dengan tudung warna apa? kasut warna apa? beg tangan mana? jam tangan mana? Smile with tongue out… Memang kompleks oiii insan bergelar wanita walaupun ada yang claim diri mereka sebagai seorang yang simple! Tak banyak sedikit, wanita itu sememangnya sinonim dengan complexity mereka. Hal yang kecil serta mudah, kadang-kadang dalam tak perasan boleh jadi sangat kompleks. Yay or Nay? Walaupun Farah adalah seorang wanita, Farah akui yang wanita memang kompleks! Dari perspektif perasaan sehinggalah ke rutin harian. Disebabkan dah terlalu kompleks sangat kita ni sebagai wanita, ni haaa… bagi membantu meringankan sedikit kotak pemikiran anda yang kompleks tu… Farah nak kongsikan carta lengkap padangan kombinasi warna pakaian untuk rujukan anda.

Cara paling afdal adalah mungkin saja anda boleh cetak gambar-gambar padanan kombinasi warna pakaian yang Farah lampirkan bersama-sama entri ini dan tampal di dinding workstation anda ataupun muat turun gambar yang Farah kongsikan melalui entri ini dan simpan di dalam telefon pintar anda masing-masing. Bila ada masa-masa terluang mungkin boleh termenung merenung gambar-gambar yang Farah sertakan dalam entri ini dan kemudian siapa tahu? Anda mungkin mendapat ilham tanpa perlu pening dan pecah kepala memikir nak rotate warna-warna pakaian serta padanannya untuk dipakai keesokan hari atau hari seterusnya yang sedia ada di dalam almari pakaian anda.

CARTA LENGKAP PADANAN KOMBINASI WARNA PAKAIAN (1)
Sila Klik Untuk Tumbesaran Gambar

Nampak tak? Nampak tak permainan warna yang dicadangkan di dalam gambar di atas? Terkadang kita fikir, warna ni cuma padan dengan warna itu, warna itu cuma padan dengan warna ini sedangkan sebenarnya dalam satu warna itu kita boleh bermain dengan pelbagai jenis warna untuk menaikkan aura seri penampilan kita sehari-hari. Secara azali, kita semua tahu yang putih senang disuaipadan dengan semua jenis warna. Cumanya bila kita memilih pakaian untuk dipakai, bagaimana kalau kita mencuba kepelbagaian. Intriguing colour combinations seperti warna fuschia atau olive? Sedikit perkongsian rekomendasi daripada para pereka fesyen:

White

Combined with everything. The best combination is with blue, red and black.


Beige

With blue, brown, emerald green, black, red, white.

Gray

The base color goes well with moody colors: fuchsia, red, purple, pink, blue .

Pink

Brown to white, the color of mint green, olive, gray, turquoise, pale – blue.

Fuchsia (dark – pink )

Gray, yellow- brown, lime green, mint green, brown.

Red

Comes to yellow, white, brown, green, blue and black.

Tomato – Red

Blue, mint green, sand, cream – white, gray.


Cherry- Red

Blue, gray, light orange, sand , pale yellow, beige.


Crimson- Red

White, black, color, damask rose .


Brown

Bright blue, cream, pink, yellow, green, beige.


Light Brown

Pale yellow, creamy white, blue, green, purple, red.


Dark Brown

Lemon yellow, sky blue, mint green, purple and pink, lime green .


Tan

Pink, dark brown, blue, green, purple .


Orange

Blue, purple, violet, white, black.


Light Orange

Gray, brown, olive.


Dark Orange

Pale yellow, olive, brown, cherry .


Yellow

Blue, purple, light blue, purple, gray, black.


Lemon Yellow

Cherry red, brown, blue, gray.


Daffodil

Fuchsia, gray, brown, shades of red, tan, blue and purple.


Golden Yellow

Gray, brown, blue, red, black.


Olive

Orange, light brown, brown.


Green

Golden – brown, orange, light green, yellow, brown, gray, cream, black, cream and white.


Light Green

Brown, tan, yellow, gray, dark blue, red and gray.


Turquoise

Fuchsia, cherry red, yellow, brown, cream, dark purple.


Electric

With beautiful golden- yellow, brown, light brown, gray or silver .


Blue

Red, gray, brown, orange, pink, white, yellow.


Dark Blue

Light purple, blue, yellow- green, brown, gray, pale yellow, orange, green, red, white.


Purple

Orange, pink, dark purple, olive, gray, yellow, white.


Dark Purple

Golden brown, pale yellow, gray, turquoise, mint green, light orange .


Black

Is universal, stylish, looks good in all combinations; works best with orange, pink, white, red or yellow lilacky.

Sekian, perkongisan carta dan tips padanan lengkap untuk kombinasi warna pakaian pada hari ini. Heee… Nerd smile… Selamat bermain dengan warna! Kadang-kadang tak perlu pakaian baru untuk kelihatan hebat ya tak? Jika pandai menyuaipadankan apa yang ada dalam almari anda tetap akan kelihatan hebat dan menawan setiap masa! Winking smile

Dapatkan Artikel Terbaru Dari www.bubblynotes.com Melalui E-mel Anda

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Carta Lengkap Padanan KOMBINASI WARNA Pakaian, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Friday, July 28, 2017.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

0 comments:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia