Home » , , , » Jom Kenali Jenis LORI Untuk Pindah Rumah

Jom Kenali Jenis LORI Untuk Pindah Rumah



Sajalah, saja nak cerita tentang lori dan urusan pindah rumah ni ha. Sebabnya tiba2 teringat, lebih kurang plus minus 15 years ago sewaktu nak berpindah ke rumah yang sekarang ini, berpuluh kali trip rasanya mengangkut barang-barang perabot dan rumah. Aduhhhmak! 😁 Memang letih. Masa tu memang tak kenal jenis-jenis lori dan kesesuaiannya. Main hentam jer! Mujurlah kan? Mujurlah tak sewa lori tu! Kalau sewa... ha ha ha... 😄 memang makan tujuh lapan ratus kot? Sebab berpuluh kali trip. Cumanya sebagai persediaan untuk akan datang... manalah tau kan? Kot-kot lah... kot-kot lah lepas ni nak beralih angin nak pindah ke? Manalah tau kan? Jom kenal jenis lori yang bersesuaian untuk pindah rumah agar tidak melaburkan terlalu banyak ka-ching hanya semata untuk lori jer. 

Panduan Memilih Jenis Lori Bersesuaian Untuk Urusan Pindah Rumah

Lori 1 Tan 

Lori 1 tan ni adalah bersesuaian untuk kegunaan memindahkan barang-barang rumah untuk orang bujang. Contohnya anda duduk bilik sewa, jadi untuk katil, almari, meja dan barang-barang dalam kotak. 

Untuk pasangan baru berkahwin yang tak punya banyak barang sangat pun sesuai juga lori 1 tan ni ha... 

Lori 2 Tan

Sesuai untuk kegunaan untuk memindahkan barang-barang keluarga kecil dengan perabot yang sedikit dan barang-barang lain. 

Lori 3 Tan

Sesuai untuk memindahkan barang dan perabot dari satu apartment. Makanya, kalau anda rasa barang dalam rumah tu penuh, boleh pilih lori saiz ini.

Lori 5 Tan

Sesuai untuk memindahkan barang dari sebuah rumah teres 2 tingkat atau keluarga dengan anak lebih dari 3 orang.

Harga pula... Farah tak berapa pastilah berapa dan berapa dan berapa... Tapi melalui survey di laman enjin carian Google... Kalau lori 3 tan tu, bersedia jer dalam poket sekurang-kurangnya RM 600.00 ya? 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Jom Kenali Jenis LORI Untuk Pindah Rumah, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, March 14, 2017.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

2 comments:

  1. yelah kann...kena sesuaikan dgn kuantiti brg juga nk agkut pun..

    ReplyDelete
  2. Bagus gak kenal lori2 kan...at least tak ada lah salah booking ikut kapasiti barang dalam rumah cm ne

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY