Home » , , , , , , , , , » Why I Love Early Learning Shop? (And I Think You Should Too!)

Why I Love Early Learning Shop? (And I Think You Should Too!)

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!)

Early learning is an important and exciting stage in any child’s personal development. Tempoh waktu sedari seseorang anak itu lahir sehinggalah mereka berusia 4 tahun adalah merupakan waktu emas ataupun dikatakan sebagai golden age di mana pada tempoh waktu ini, anak-anak akan mengalami perkembangan yang pesat terutama kecerdasan otak. Proses pembelajaran semenjak dari usia kelahiran sebenarnya memberikan anak-anak stimulasi yang sesuai dengan perkembangan usia mereka. Anak-anak belajar melalui pemerhatian, eksperimen, eksplorasi dan komunikasi dengan orang lain. Masa-masa sebegini sebenarnya sangat penting untuk membentuk asas utama bagi perkembangan anak di usia yang selanjutnya. Atas kesedaran ini, Farah sentiasa mementingkan elemen pembelajaran di dalam setiap aktiviti yang dilakukan bersama Iman Firash.

Tidaklah pula mengatakan yang Farah terlalu mengejar untuk menjadi seorang ibu yang terlalu sempurna dan Iman Firash mesti-mesti menjadi seorang yang genius! Apa yang Farah lakukan selama ini adalah semata-mata untuk memberikan sokongan yang diperlukan oleh Iman Firash untuk terus berkembang dengan positif dan menjalankan tanggungjawab yang sepatutnya, di mana, pendidikan yang sebenarnya adalah bermula dari rumah, bermula dari ibu bapa, bukannya menanti guru di tadika yang memulakan.

Lanjutan dari itu, Farah adalah merupakan seorang ibu yang sangat picky and choosy  di dalam pemilihan set barangan permainan yang diberikan kepada Iman Firash dan juga bahan-bahan pembelajaran yang lainnya seperti buku. Kalau nak diikut-ikutkan sebagai first time Mommy, memang Farah kurang berpengalaman di dalam pemilihan medium pembelajaran dan juga set barangan permainan anak-anak kecil pada masa kini. Akan tetapi, semua itu dapat diselesaikan dengan mudah sejak Farah mula mengenali Early Learning Shop. Early Learning Shop telah banyak membantu Farah di dalam mencapai objektif pendidikan cara santai yang Farah cuba terapkan kepada Iman Firash sehinggakan Farah benar-benar menyukai Early Learning Shop!

Nyatakan apa sahaja yang anda mahukan di Early Learning Shop untuk anak-anak anda? Untuk pengetahuan anda, ianya adalah sebuah hub di mana terkumpulnya segala yang anda perlukan untuk pendidikan awal anak-anak anda. Terdapat pelbagai produk yang dijual secara atas talian, yang mana di antara kategori yang ditawarkan oleh Early Learning Shop adalah seperti:


WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 2

Early Learning Shop adalah hub kepada keperluan pendidikan awal dan terdiri daripada produk-produk berkualiti tinggi dari jenama-jenama yang terkenal sepertimana yang dipaparkan di dalam gambar di bawah:

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 3


Dengan pilihan yang pelbagai dan jenama yang diyakini ramai serta terkenal sejak bertahun-tahun lamanya yang ditawarkan, ia menjadikan tugas Farah di dalam pencarian bahan-bahan pembelajaran yang berkualiti tinggi dan alat-alat permainan yang berunsurkan pendidikan menjadi sangat mudah. Kalau nak harapkan Farah ke pusat membeli-belah ataupun pusat jualan di pusat membeli-belah, memang sampai ke sudah tak ke tempat-tempat itu. Tak tau bilanya nak pergi memandangkan masa sentiasa mencemburui. Gittew! Tapi dengan adanya Early Learning Shop, segalanya menjadi mudah buat Farah.

Contohlah kan, contoh. Macam baru-baru ini, Iman Firash baru sahaja diberikan dengan alat permainan yang membantu di dalam pembelajaran menulis, melukis, mengenal abjad serta mengira yang berjenama Leap Frog.

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 4

Memandangkan Iman Firash bakal memulakan sesi persekolahan pada tahun 2017, memang sedang elok sangat Farah berikan dia permainan yang bercorak sebegini supaya sambil-sambil bermain di dapat belajar pelbagai perkara. Sesuaut yang menarik untuk menarik minat Iman Firash ke atas pembelajaran.

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 5

Harganya pun sememangnya merupakan harga mampu milik tanpa mengorbankan kualiti barangan itu secara tersendirinya. Salah satu sebab lagi yang membuatkan Farah sangat menyukai Early Learning Shop adalah disebabkan harganya yang sangat kompetitif di dalam pasaran. Jauh lebih murah tetapi masih berkualiti jika dibandingkan dengan harga-harga yang terdapat di kedai jualan secara realiti.

Menarik minat anak untuk belajar itu sememang sangat penting, kerana melalui minat, tugas kita melatih serta mendidik anak-anak di dalam pembelajaran semasa akan menjadi lebih mudah. Iman Firash sudah tentunya sangat teruja apabila dia berpeluang untuk berekplorasi dengan alat-alat permainan sebegini. Alhamdulillah, dia cukup suka dengan barangan yang didapatkan dari Early Learning Shop! Lihat sahaja gelagat Iman Firash sebagaimana yang dipaparkan di bawah:

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 6

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 12

Hasil daripada alat permainan yang dinamakan sebagai Scribble & Write ini, kini Iman Firash telah mula mahir secara berperingkat di dalam latihan menulis melalui alat ini secara beransur-ansur. Dah tentu-tentulah Mommy dia ni gembira kan? Disebabkan ada satu perkembagan yang positif di dalam fasa perkembangan dia pada waktu dan ketika ini. Ada banyak lagi sebenarnya alat-alat permainan yang membantu pembelajaran sebegeni dari Early Learning Shop. Tidak lupa juga, sasaran Farah untuk cuba seimbangkan dunia dan juga akhirat… Terdapat koleksi buku bergambar yang berkait dengan ilmu-ilmu Islamik yang menarik minat Iman Firash dengan mudah dan senang untuk dia serap apabila Farah bacakan untuk dia.

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 7

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 8

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 9

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 10 (2)

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 10

Bukannya sekadar itu sahaja, terdapat juga buku-buku berbentuk akademik yang bersesuaian mengikut peringkat usia Iman Firash seperti belajar mengira, mengenal abjad, mengenal jam, mengenal warna serta bentuk, comparative adjectives… cukup lengkap untuk persedian Iman Firash ke preschool pada tahun hadapan. Sememangnya Farah tak perlu bersusah-payah untuk hunting dari satu kedai ke kedai yang lain. Segalanya lengkap dan segalanya ada di Early Learning Shop. Buat apa nak bersusah payah lagi kan? Kalau segalanya boleh didapati dengan mudah?

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 11

Apa yang diberikan oleh Early Learning Shop kepada First Time Mommy seperti Farah dan juga ibu-ibu lain di luar sana di dalam proses perkembangan pendidikan awal anak-anak kecil masing-masing adalah yang terbaik. Lagipun pemiliknya bukanlah seorang yang tidak berpengalaman di dalam bidang keibubapaan, jika anda nak tau, pemiliknya adalah merupakan seorang blogger yang terkenal serta berbakat yang Farah panggil Kak Nadia. Ada yang kenal? Ada yang kenal tak? Ok, Farah berikan hint kepada anda… Blognya dikenali dengan nama Fabulous Motherhood yang cukup berpengalaman sebagai Mommy Blogger. Haaaa…Bila sebut nama blog…Tentu ramai yang dah mula kenal kan?

Untuk pengetahuan anda, Kak Nadia telah memulakan Early Learning Shop pada 2014 di mana produk-produk yang dipasarkan melalui Early Learning Shop adalah khusus buat perkembangan pendidikan awal anak-anak kecil. Memang Farah kena berguru dengan Kak Nadia yang telah mempunyai banyak pengalaman sebagai mommy blogger ini. Ibu kepada tiga anak ini, sememangnya menjalankan operasi Early Learning Shop dengan memahami kehendak serta keperluan ibu-ibu di Malaysia serta apakah medium-medium pembelajaran bagi perkembangan pendidikan anak-anak yang bersesuaian mengikut usia. Sebab tu Farah suka dengan Early Learning Shop! Sebab Kak Nadia memang pakar dan Kak Nadia adalah seorang yang sangat friendly serta suka membantu. Jika ada apa-apa ketidakpastian, boleh saja rujuk kepada Kak Nadia. Kak Nadia boleh memberikan pandangan produk apakah yang bersesuaian dengan usia anak-anak kita.

Sekali anda dah mula membeli produk daripada Early Learning Shop, anda tidak akan ragu-ragu untuk membeli buat kali yang kedua, ketiga dan seterusnya. Jika anda seorang ibu atau seorang bapa yang mementingkan pendidikan awal anak-anak dan sedang tercari-cari produk-produk pendidikan awal kanak-kanak, Farah sangat sarankan anda untuk cuba-cuba melihat LAMAN WEB JUALAN ATAS TALIAN EARLY LEARNING SHOP. Anda juga boleh merujuk kepada LAMAN FACEBOOK EARLY LEARNING SHOP dan LAMAN INSTAGRAM EARLY LEARNING SHOP untuk seleksi produk-produk terkini yang berada di pasaran.

WHY I LOVE EARLY LEARNING SHOP (AND I THINK YOU SHOULD TOO!) 13

Rugi jika anda tidak mengambil kesempatan ini untuk menggunakan apa yang telah terbentang di hadapan mata dan boleh didapati dengan semudah hujung jari dari Early Learning di dalam perkembangan pendidikan awal anak-anak kecil anda kerana sebenarnya, jika anda menitikberatkan pendidikan awal di kalangan anak-anak kecil sebenarnya anda di dalam satu proses untuk membentuk solid foundation untuk peringkat yang seterusnya di dalam perkembangan pendidikan anak-anak. Di dalam apa-apa hal sekalipun, asas adalah yang paling utama dan penting bagi mengorak langkah ke peringkat yang seterusnya. Begitu juga dengan anak-anak kita! Winking smile

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Why I Love Early Learning Shop? (And I Think You Should Too!), diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Tuesday, November 8, 2016.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

1 comments:

  1. Suka godek IGshop ni dulu. Dah ada website ni lagi senang nak memilih dan membeli. ;)

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY