Kenapa ZWITSAL?

{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"text":0,"square_fit":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"6BD76114-7EFA-49D7-9705-FA2C12B191C8_1477833003413","width":1080,"photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":1,"enhance":0,"selection":0,"free_crop":0,"flip_rotate":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"source":"editor","origin":"gallery","height":1059,"subsource":"done_button","total_editor_time":34,"brushes_used":0}

Sambil terbau-bau keharuman talkum bayi berjenama ZWITSAL yang sangat best sambil menaip entri ini. Chill-lah, ini bukan promosi berbayar di Bubblynotes.Com... Wink! Winking smile. Ini sekadar perkongsian peribadi Farah dan juga apa yang Farah fikirkan mengenai produk penjagaan bayi dari ZWITSAL yang kini sedang digunakan oleh Iman Firash. Sejak akhir-akhir ni dah jadi pengguna produk penjagaan bayi dari ZWITSAL. Beralih arah seketika dari produk sebelum ini. Sesekali saja-sajalah kan nak berubah angin dan sesaja nak mencuba produk yang berlainan. Kalau serasi, In Shaa Allah, kita teruskan. Kalau tak serasi, nampak-nampak gayanya kenalah bertukar ya tak? Tapi syok ohhh produk penjagaan bayi dari ZWITSAL ni! Baunya sangat-sangat mengimbau tau tak!

Sangat-sangat mengimbau kepada bau bayi yang baru sahaja lahir… Nyum nyum nyum… Smile… Farah suka! Terasa nak cium anak tu banyak kali jer… tak pakai produk penjagaan bayi ZWITSAL pun memang nak cium dia banyak kali pun! Cium anak mana pernah jemu! Kalau boleh tak nak lepas…Muahahaha…Sampai dia sendiri yang cuba memboloskan diri sebab Mommy dia gomol sampai dia tak bernafas… Melampau kan Mommy kan?

ZWITSAL Classic Baby Powder Fresh Floral Tested Hypo-Allergenic

Anak lelaki kan? Aktifnya toksah cakaplah macam mana kan? Yang pernah jumpa Iman Firash secara berdepan, secara realiti, taulah bagaimana happy go-lucky dan aktifnya dia macam belut. Nak nak lagi sekarang ni… Fuhhh fuhhh fuhhh Ghost… Tak cukup-cukup nafas Mommy dia nak mengejar dia dah… Hu hu hu… Memang as cunning as fox… Choootttt… Kejap jer dah ke sana…. Kejap lagi dah ke mari… Berpeluh pun boleh tahan juga Iman Firash ni! Dah tu? Berlari sana, berlari sini, mau tidaknya… Memang cepatlah berpeluh… Tak apalah…Asalkan dia sihat walafiat itu dah cukup gembira buat Mommy dia….

Sebelum-sebelum ni, pakai bedak talkum jenama lain, cepat jer hilang bau bedak tu… Ihiksss… Smile… Tapi anak-anak kecil ni, kalau bau bedak hilang pun tetap wangi dan rasa nak cium jer kannn? Cumanya, kalau dapat satu bedak talkum yang tahan lama baunya, memang sangat awesome lahhh… Lagi rasa tak nak lepas anak tu…Muahahaha… Lagi rasa nak peluk jer senantiasa…. Itu yang sampai pergi kerja terbayang-bayang jer tu… Ekekeke…. Winking smile. Bila dah pakai ZWITSAL Classic Baby Powder Fresh Floral Tested Hypo-Allergenic ni… Wahhh! Berpeluhlah kot celah mana pun, Iman Firash tetap bau wangi juga! Bau bedak tu tak hilang! Bau dia masih lagi segar seolah-olah baru jer pakai bedak selepas mandi. Tekstur bedak ni pun halus… Lainlah dari bedak-bedak bayi yang biasa yang lain yang pernah Farah gunakan ke atas Iman Firash.

ZWITSAL Natural Baby Bath – Milk & Honey


KENAPA ZWITSAL 2

Bila dah suka dengan bedak talkum ZWITSAL, terus rasa nak mencuba pula ZWITSAL Natural Baby Bath Milk & Honey yang dicipta dari protein susu dan juga madu untuk mengimbangkan kulit anak kecil supaya sentiasa halus dan kelihatan segar. Bahan susu semulajadi yang digunakan adalah berfungsi untuk membantu menjaga kulit bayi dan anak kecil yang sensitif dan membuatkan mereka merasa selesa. Reputasi produk ZWITSAL yang Farah tau, ZWITSAL sememangnya berpengalaman untuk menyokong penjagaan kesihatan bayi. Clinically proven baby product (tested Hypo-allergenic) dan selamat untuk kulit bayi dan anak kecil yang sensitif. Haaaa…yang ini memang Farah jaga dari dibuat sebagai bahan mandi buih Iman Firash…Kalau tidak…habis dia tongtong semua dalam besen mandi untuk buat ala-ala mandi buih…

Bau tetap awesome dan segar, sampai diri sendiri terasa nak mandi gunakan mandian ZWITSAL ni… Memang tidak dinafikan selepas mandi bila kita dah lap-lap badan anak tu, nampak kulit ni macam segar sangat… Macam…Eeee…Seronoknya Iman Firash mandi pakai sabun ni…Ha ha ha…

ZWITSAL Baby Bath 2-In-1 Hair & Body


KENAPA ZWITSAL 3

Memandangkan hari tu tak jumpa syampu ZWITSAL, makanya beli ajerlah yang ini…Jadikan sebagai syampu, lagipun memang fungsi dia 2 dalam 1. Boleh dijadikan syampu juga. Memang tak menyesal! Kadang-kadang bila anak-anak ni, aktif dalam sehari, boleh sebabkan kepala tu berbau seperti “taik hari”… Istilah nenek dia… Macam bau masam peluh macam tulah, bau peluh… Kepala kan mudah bau kalau berpeluh? Jadinya, semenjak dua menjak pakai produk ZWITSAL ni… Ko peluhlah macam mana pun, bau kulit kepala dan bau rambut masih tetap segar kekal harum… Itu yang buatkan Farah semakin suka dengan ZWITSAL. Hinggakan buat waktu sekarang Farah declare yang Farah nak stick dengan ZWITSAL buat sementara waktu dan tak akan bertukar melainkan ada yang setaraf dengan kualiti ZWITSAL. Ecewahhh…Tapi betullah! Harga pun tak adalah mahal mana…Masih mampu milik dan boleh dikatakan murah juga…

Sedikit perkongsian mengenai ZWITSAL:

ZWITSAL was started by Mr Jansen, a Dutch pharmacy student who did his internship in Switzerland, where he developed a balm that works wonders on sunburn among other things, and found it especially good on babies' skin! So he took the recipe back to Netherlands and began selling his Swizz Balm in 1920. And that's how Zwitsal started, close to 100 years ago!
Since then Zwitsal has been a leading brand and experts in baby care products in Europe for the past 100 years, and they're now newly available in Malaysia! What's special about Zwitsal products is that they're made with natural plant ingredients, making it safe for babies to use!
Zwitsal is known for its signature yellow and extra soft formulation, which makes it real gentle for babies' skin! Their products come in two range- the Natural and Classic.
 
Sebagai seorang ibu, Farah sukalah kiranya nak cadangkan anda-anda yang mempunyai anak kecil di luar sana untuk bertukar kepada ZWITSAL ataupun mencuba menggunakan produk penjagaan bayi ZWITSAL. Jika Farah boleh sukakannya, tidak mustahil anda juga boleh sukakannya… Rating yang Farah bagi daripada jumlah sepuluh… 9/10. Sebab Farah benar-benar sukakan produk ZWITSAL ni dan juga kualiti yang telah diberikan sepanjang penggunaannya setakat ini.
 
Untuk Maklumat Lanjut:
 
 
 
Bukan setakat bedak, barangan mandian, tetapi ZWITSAL juga mengeluarkan serta memasarkan losyen bayi, baby wipes dan baby oil. Hurmm… Sebab dah jatuh cinta, rasa nak cari semua jenis produk dan gunakan ZWITSAL sahaja sepenuhnya ke atas Iman Firash. Bau dia memang best weiii! Sekali bau, terbau-bau sampai ke pejabat pun! Ahaksss..Buatkan petang-petang tu tak sabar jer nak balik sebab nak cium Iman Firash yang wangi, sweet dan bau seperti bau bayi baru lahir… Cubalah! You should try it you know! I mean for those parents out there… Winking smile Worth the money spending, worth the quality…

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Kenapa ZWITSAL?, diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Monday, October 31, 2016.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

3 comments:

  1. tak pernah lagi guna produk ni farah...

    ReplyDelete
  2. kat group2, diorg ckp syampoo dia bagus utk lebatkan rambut anak..tp taktau plak ada prodk lain..hehe...

    ReplyDelete

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY