Apabila KREATIVITI & PEMIKIRAN Bergabung!

BloggerImage

"Mommy... Book!"... Sambil tarik tangan Mommy minta tolong bukakan laci yang pemegangnya dah patah serta tercabut dikerjakan oleh dia sendiri. 😂. Haaa kan dah susah nak buka laci tu? Siapa suruh Firash patahkan pemegang laci tu sampai tercabut. 💁. Bila dah buka ingatkan nak keluarkan semua seperti biasa. Rupanya dia nak satu jer. Kebiasaannya dia ambil dengan set pensel warna dia sekali, tetapi ini tidak. Dia cuma ambil satu jer buku. Satu jer. 

Kemudiannya sibuklah dia menuju ke set permainan keretapi dia dan cuba setting sesuatu. 

BloggerImage

Owhhhh... Nak buat terowong rupanya... 😅...Mommy ingatkan nak buat apa. Gigih dia setting demi tak nak bagi buku tu terjatuh. Bila dah siap, nampak muka puas dan bangga pada diri dia. 🙄... Kira-kira macam dah pandai sangat lettew. Ok Mommy, layan Mommy layan, jangan tak layan. Support! Supaya kreativiti dan pemikiran dia terus berkembang... 

BloggerImage

BloggerImage

Kemudiannya, lekalah dia bermain siap dengan sound effect sekali. Sebenarnya ini baru satu kisah rekacipta Iman Firash. Ada beberapa lagi kisah rekacipta berdasarkan ilham dia yang tersendiri yang tidak dibantu oleh sesiapa pun. But of course all the ideas interpreted from sources around him. Pengaruh apa yang ditonton dalam siri animasi Thomas and Friends pun ya juga ni! 

Keep up exploring son! 👍Mommy support jer selagi ianya adalah sesuatu yang positif. 

Dapatkan Artikel terbaru dari Situs ini melalui e-mail Anda.

Author : Farah Waheda Wahid Terimakasih telah berkunjung

Artikel Apabila KREATIVITI & PEMIKIRAN Bergabung! , diterbitkan oleh Farah Waheda Wahid pada hari Saturday, October 1, 2016.Enjoy Reading this!.About me: Farah Waheda Wahid Working Mommy Blogger of 1 (a boy). I blog about everything that moms love...mommyhood, beauty, fashion, health, food, tech and travel. Being a mom of 1 young kids, I like to find a balance between blogging about family related topics and things that are just for mom :) My blogs primary objective is to share my experiences with my readers, so it might help them with anything similar they may be experiencing, or to introduce them to new ideas. I blog from Selangor, Malaysia and have a preschooler toddler.

0 comments:

Post a Comment

DISCLAIMER: All content provided on this "Bubblynotes.Com - Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger" blog is for informational purposes only. The owner of this blog makes no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site. The owner of Bubblynotes.Com -Malaysia Parenting & Lifestyle Blogger will not be liable for any errors or omissions in this information nor for the availability of this information. The owner will not be liable for any losses, injuries, or damages from the display or use of this information. This terms and conditions is subject to change at anytime with or without notice.

Shoplinks Asia

iWON.MY